Всяка добра книга за микровълново Инженеринг

"Основи в инженерните Микровълнова печка" трябва да бъде прочетена за хардкор микровълнова!

Вашият въпрос изглежда да е много родово - микровълнова инженерство е толкова широка тема, като инженерство себе си и трябва да бъде прецизирана. Това до голяма степен зависи от това какво имате нужда от него за. Ако имаш работа с passives - тогава - какво passives - transission линии или същинските? Ако това е причислен - Колин и Pozar ще ви доведе до никъде, но на преносни линии, които вероятно ще служат най-добре - Pozar е по-близко до инженерство, докато Колин texbook е по-теоретичен и по мое мнение малко oudated. Отново, ако имате познания, на електромагнетика двата текста ще направим. На passives - което е добре да се търсят другаде. Сега - какво, ако иска да се създаде активна микровълнова, вериги, след всичко, микровълнова инженерство не е всичко, за вълноводи, не е тя. След това рядко ще намерите нещо по-добро, отколкото Pavio, Vendelin и Rohde по този въпрос (John Wiley). Това е чудесен текст и ще ви дам "улики" добри практики на проекта - за разлика от книгата на Newkirk и Rohde, че е ужасно да се каже, най-малко. Следователно, уверете се опитват да определят това, което трябва книгата - какъв е вашият фон и ще намерите най-вече inhere нищо.

Аз препоръчвам pozar и Колин [размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 19 минути: [/ цвят] [/ размер] В този проект, ние разследвани честотните зависими параметри на разсейването на L-образна паралелно диполи плоча. Ние изчислява Е и H области, както и напрежението, форма на сигнала, с помощта на 2-триизмерна FDTD. Освен това ние използваме концепцията за абсорбиране на гранични conditons. За да се изчисли разсейването параметри, минахме често, вземайки FFT време на напрежение домейн. II на проекта

pozar, фондация на mocrowave инженерство, Колин.

Бих искал също да се каже, че Pozar е добър избор. Вижте Ченг за някои добри основи обаче.

Микровълнова печка Инженеринг Дейвид М. Pozar е този, който аз използвам като мой справочник за завършил степен в момента. Въпреки това, ние сме също така с помощта на "RF и микровълнова Наръчник от Майк Golio,." Връзката за Ebook на Майк Golio, е: http://www.electromania.ro/download/carti//index.php?act=download&id=22 Това ще бъде полезен, когато е трудно да разбере Pozar.

Здрасти ... моя глас с pozar отношение ...

Можете да намерите книгата на Елиът (бивш преподавател от UCLA). Това е една хубава книга

Използвал съм както на pozars, най-новите книги и те са само аз съм се чрез моята микровълнова клас.

здрасти това е малко по-късно, но проверете на следния линк, това може да помогне. (Размер, MB: 14,305) (Размер, MB: 13,920)

Мисля, че pozar е добро, но също така разгледа RF схема дизайн на Лудвиг

Здравейте: можете да се свържете bbs.52rd.com. Това е тихо една добра RF / MWplace,,

Без съмнение ... тя трябва да бъде Pozar и Колин. Поздрави, Дейв

Вие трябва да използувате книгата на pozar, или използване книга RF дизайн верига от Лудвиг

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back