Кой е опасно? AC или DC ?????????

DC НО, AC МОГАТ ДА БЪДАТ зависи от ЛИЦЕТО HEATH, слаби или FAT, шегува, и двете са опасни, DC: - Чувстваш постоянен ШОК AC: - Вие се чувствате зиг-заг SHOCK можете да се насладите С AC

Това е като да питаш "Кое бихте скоро получи прегазен от камион или автобус?". И двете могат да убиват, макар и малко шок всеки сега и отново е добро за душата;)

DC е по-опасно в сравнение AC друг факт за AC е, че в някои честоти отблъсква човешкото тяло, ако някои шок има

Мисля, че е забавно тема. Надяваме се всички ще се електрическа безопасност сериозно, но никой не ще отнеме тази тема прекалено на сериозно. Това ми се струва, че fibrulation камерна и тенденцията за свиване на мускулите (заключване ви към източника на ток) са по-големи за променлив ток. И за много интересен коментар по-горе за на стандарти от Франк по-горе. Въпреки, че аз само обезмаслено конеца бързо, аз не си спомням да виждат всички непреодолими причини, за да разгледа DC по-опасни като цяло. Както споменах, на други е трудно да го намерим, без да знаят точно какво е дейност по разглеждане. Ако вие ми каза моята работа е с висок потенциал тест милион мотор до около два пъти го е класиран изолация стойност или една AC хай-пота комплект или един DC хай-пота набор, може да има бъде друга причина да believle би няма да бъде повече опасност в променлив ток. Причината е, че тестът AC набор трябва да има заданието свръхток пътуване, достатъчно високо, за настаняване на относително високо капацитивен ток към земята. DC хай-пота свръхток пътуване е много по-ниски, само достатъчно, за да се приспособи към много по-ниски съпротивителни изтичане ток. От тази гледна точка DC може да е по-безопасно в този случай. Мисля, че нивото на защитни пътуване (включително и време за реакция), източник импеданс и други фактори, понякога могат да бъдат по-важно, отколкото дали е AC или DC.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back