Кой е опасно? AC или DC ?????????

Висока [б] [/B] DC е най-dangeous електрически ток, защото го йонизира кръвта глобули клетки и кара кръвоносните коагулирани

[Цитат = neggar_8051] DC. Защото AC пулсира. U R да се върне назад, когато получите шок. Така шанс за оцеляване. [/ Цитат] ли сте сигурни, че това е собственост на AC, че ви оттласнем ..!!! Имам doughts за това твърдение .. Naveed

Повечето от обясненията, дадени по-горе, не каквито и да било доказателства или каквато и да е силна база за сключване ..... AC пулсира ... DC привлича ... et всички .. но, както е споменато от VSMguy пикова стойност за 120V AC, ще бъде по-висока (120V е RMS Вал) от 120V DC, така .... как моментната ток ще бъде, трябва да бъде лесен предполагам (ако човешкото тяло е най-вече резистивен елемент) също се наблюдава в реално жертвите на живот DC са много по-малка в сравнение към AC (макар че може да се каже DC е далеч по-малко използвани от AC), но в практика се наблюдава DC ви дава силен шок и ви изхвърля (тази барака могат да бъдат фатални и също могат да причинят Север изгаряния), обаче в мускулите AC electrocutions жертвата веднага парализиран и шок не отблъсква всичко (а то привлича ), така че води до внезапна смърт. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 4 минути: [/ цветен] [/ размер] И shiv_emf, да честотата на DC е от 0 Hz, което означава безкраен период от време (има нищо смешно ABT го). Тъй като срокът се отнася до времето, необходимо, за да се завърши един цикъл, който никога DC няма, до безкрайност.

Когато търсите волта за волта AC е по-опасно. Това е същото напрежение AC ще ви убие по-рано от DC. Причината се крие във факта, че мускулите на AC сили да работят с ритъма на AC, че е 50-60Hz, включително сърдечния мускул. Когато Tesla въвежда AC Edison опасностите на AC, за да убеди обществеността, че му DC система е по-безопасно. В един OD демонстрации му той е убил слон с променливо напрежение. Може би се нуждаят от много на DC ток, за да заври кръвта слон и да го убият.

приятел си gud .. но фактът, U HAV казва е вярно, обл. еле-phant ...

има само един начин да разберете. половината от вас се опитват да се убият с DC, а другата половина се опитват да се убият с климатик. докладва утре.

Въпреки че няма доказателства, от кой тип е опасно, аз ще искал да го кажем така: Чувствала съм токов удар на телефонна линия (40 V DC aprox) в ръцете ми, а също и чувствах 120 волта AC в езика ми (дон " попита защо, моля, аз бях твърде млад) и повярвайте ми, аз все още се помнят онези, 40 V DC.

DMan. Да и тесла реши да не убива животни с DC, макар че той със сигурност може да има. Tesla извит си система, докато го предизвика и след това се протегна и го докосна. след това той оспорва Едисон да направят същото с неговата машина DC ... , което разбира се, той не би трябвало (той щеше да умре). истината е, че може само оценка на всеки отделен случай. нуждаете от повече информация, отколкото просто "AC или DC?". , но .. ако това е цялата информация, която имате, то аз казвам, че AC е по-малко опасно, защото можете да манивела честотата и става безвреден. DC, тя винаги е потенциално опасен. Mr.Cool

IMHO сравняване на постоянен и променлив ток, въз основа на шоково преживяване, не е добро - съпротивлението на кожата (което е най-важно), зависи от много фактори, включително и влажността на кожата, дебелината на кожата в пинта напрежението в тялото, физическо състояние (независимо дали са индивидуални изморени, болни .. ), текущи път (най-опасно, ако не и погрешно е чрез сърцето), физични свойства на индивида (съпротивление на кожата и тялото варира) ... Тя може да бъде постоянно напрежение по-опасни, тъй като тя осигурява единна ток през тялото, докато AC (същата електрозахранването RMS стойности за постоянен и променлив ток) може да се сблъскат с липса резистивен импеданс природа на човешкото тяло и настоящи заместници. Разбира се, има био и химични процеси, които извършва, но аз не знам за тези. [Цитат = echo47] Дори половин милион волта при 60 Hz е относително безопасно, ако го подход * * много внимателно: http://www.glumbert.com/media/highpower Какво работа! [/ цитат] Да тези момчета са с 1 USD / V заплата?

Според RMS volltage на AC и DC напрежение в същия интервал, AC е по-малко устойчиво

Със сигурност за променлив ток е по-опасно, отколкото прав, ако и двете са едни и същи ценности RMS. Тъй като пикова стойност на ACC ще бъде корен greate 2 пъти от стойността на RMS. По време на пиковата стойност на променлив ток, ще бъдат по-вредни и може да бъде фатално.

си DC ξpublic е дал причина за това е trueξ

При същите условия .. е по-опасно, но с високо напрежение на DC AC easyer да го намерите.

Можете СП не може да се каже така, има други параметри, уточни ИЗС нещата

И двете са много опасни, освен ако използвате батерии ...

тези две са опасни, когато те са в по-висок потенциал, но Dc е по-опасен от Ac bcoz DC навик да GND

[Цитат = puneet Bansal] PLZ Нека да знаят, КОИТО един от AC & DC СЕ DANGEROUG? PLZ HELP ME с логика. : Идея: [/ цитат] Hi Puneet, въпреки че изглеждат доста прост въпрос, но не е така. Както и в моя openion но AC и DC са опасни, разликата е на ампер (Current) Ba високо усилвател. AC е смъртоносна. Въпреки че AC е sinosudally varing амплитуда, което означава, че тя привлича и отблъскват alternatly в зависимост от честотата ..... докато DC винаги U в същото състояние.

Здравейте, да не коментират истина, полуистина, грешка или мит от почти безкраен дискусия, аз просто исках да илюстрира гледната точка на правилата за сигурност (IEC1010) в това отношение. При нормална работа, се считат за контакт опасно напрежение AC 30 Vrms следните нива съответно 42,4 Vpeak DC напрежение 60 V променлив ток 0,5 mArms / 0,7 mApeak ток 2 mA променлив ток 70 mArms (HF) обяснение вече са дадени в дискусия, въпреки че не се споделя от всички участници. Но бъдете сигурни, че правилата са добре обосновани от емпиричната наука. С уважение, Франк

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back