Кой е опасно? AC или DC ?????????

P

puneet bansal

Guest
PLZ LET ме познават, КОИТО един от AC & DC СЕ DANGEROUG? PLZ HELP ME с логика. : Идея:

Нейната DC. защото тя привлича. AC ви дава шок, но отблъсква, защото на променлив полярност.

DC е по-опасно от AC защото AC промени посоката си много време в секунда. докато ПТ не. В AC мъж получи лек удар, но сигурно докато DC в човека умират веднъж, когато го докосна.

Тя зависи от честотата на AC. По закона на Мърфи честотата на мрежата е най-лошото за мускулната контракция. Можете да докоснете тел и стисна пръстите си остават.

DC е опасно .. хей WHT е честотата на DC??

puneet Bansal Този аргумент е бушуват, тъй като дни, когато Томас Едисон и Джордж Westinghouse се състезаваха за осветление договори. Ако търсите в мрежата, можете да намерите отчети така или иначе. Въпреки това, повечето от твърденията са необосновани мнение. Двете най-авторитетните членове, че аз не съм намерил могат да бъдат намерени на следните места: http://www.pfeiffereng.com/Principals% 20of% 20Electrical% 20Grounding.pdf http://pchem.scs.uiuc.edu/pchemlab/electric.htm . Първата статия има таблица, която показва следните нива: Възприятие. "Не мога да пусна". Обърнете внимание на предсърдно мъждене. Заключението на двата члена е, че AC е по-опасно. Поздрави, Крал

нула b'cause DC никога не се повтаря itslef стойност е постоянна за всички времена: D.

AC, AC ниска честота през сърцето ще предизвика пропускайте и такт и ще ви убият .. От другата страна на сърцето смисъла от едната ръка в другата. DC непрекъснато се повтаря! ;-)

DC е по-опасно от AC. DC е непрекъсната, ако ф GE stck не са шансовете за получаване на ляво, но ако това е AC ф могат да оставят в променящ пропуски

Да, но какво ще стане, ако увеличите честотата на ниво много бързо. не би AC действат като DC тогава?

Ако увеличите честотата на високи стойности, рискът OS шок идва поради ефект на кожата. С увеличаване на честотата на ток може да преминава през повърхността. Това може да се случи в KHz обхват. Това свойство се използва в шоу, където мъж държи края на тръба светлина и свети тръба.

DC е много по-опасни за човека, отколкото AC

[Цитат = puneet Bansal] нула b'cause DC никога не се повтаря itslef стойност е постоянна за всички времена: D [/ цитат] нула честота? това означава, че е безкраен период от време!!

Мисля, че както на опасни, но нивото на болката зависи от амплитудата и честотата на AC и амплитудата на DC

Пиково напрежение на AC е по-висока.

трябва да предоставите повече информация кауза, това зависи от нивото на напрежение на сравнение и честотата на AC. , защото аз може да се докосне 12V клема на акумулатора и не трепна, и аз може да се докосне 12V AC и не трепна. така че те не са нито опасни в този сценарий. докато не се определи как да се направи това сравнение е всички отговори на едната или другата са погрешни период. Mr.Cool

Да, има много променливи в повечето сценарии за щети. 12V (AC или DC), обикновено не е опасност от токов удар, но тя все още може да бъде опасно. Познавах един човек, който носеше пръстен на пръста си по време на работа на двигателя на колата си. Той някак си хвана пръстен между батерия кабел и земята. Пръстен свети като крушка и изгори пръста си надолу към костта. Yeow!!

има разлика между напрежение и ток:)

DC е различен, защото стойността му не се променя с времето. имах предвид, няма понятие за колоездене, така че ще ви даде шок с връх напрежение винаги. AC е по-малко опасен, той има цикли, той се връща до нула също, така че тя не ви дават постоянен шок с пика си стойност ... Naveed

DC. Защото AC пулсира. U R да се върне назад, когато получите шок. Така шанс за оцеляване.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back