PIC16F628A + NOKIA6210i

Hi engshahru, искам да ви попитам проблем за UART. Телефонът изпраща отговор, Hyper Terminal, но ПОД не е получил. Аз съм сигурен, че телефонът е получил успешно AT команди от двете Hyper Terminal и PIC. Мисля, че проблемът е хардуера. Какво е вашето мнение?

[QUOTE = lehoangsang 983385] Hi engshahru, искам да ви попитам проблем за UART. Телефонът изпраща отговор, Hyper Terminal, но ПОД не е получил. Аз съм сигурен, че телефонът е получил успешно AT команди от двете Hyper Terminal и PIC. Мисля, че проблемът е хардуера. Какво е вашето мнение? [/QUOTE] Не, най-вече за кодиране проблем. Телефонът изпраща UART, но програмирането не прочетох, че в точното време. Ние не знаем кога UART получава и колко байта ще идва инча Така че това е критичен път, тогава ще трябва да го направя "UART Получаване Прекъсване".

Hi engshahru, как с теб днес? Аз съм използвате UART Получаване Прекъсване както съвети. Това е моят код:
грозен Чар rxchar, I = 0, знаме = 0; Чар rxarray [30]; невалидни прекъсване () {ако (PIR1.RCIF) {rxchar = UART1_Read (); rxarray [] = rxchar I + +; (rxchar == 79) {флаг = 1;}} PIR1.RCIF = 0;}
И това е част от основната:
CMCON = 0x07; TRISB = 0b00000010; направя {INTCON GIE = ​​1; INTCON.PEIE = 1; PIE1.RCIE = 1; PIR1.RCIF = 0; UART1_Init (9600); delay_ms (100)
Не е работа! Има ли всяко погрешно в моя код?

Здравей engshahru, Как с вас днес? Аз съм използвате UART Получаване Прекъсване както съвети. Това е моят код: И това е част от основната: Тя не работи! Има ли всяко погрешно в моя код?
Изглежда е вярно, но не знам какво се случи. Сравнете ми [URL = "http://adf.ly/4116/pic-lesson-gsm-modem] GSM модем например [/URL] кодът, използвайте Hi-Tech, но сравни адрес.

Hi engshahru! Аз съм в състояние да чете SMS от мобилния! благодаря за вашата помощ, когато съм създал тази тема до сега :)))) И сега проблемът е ....... телефона първия път, когато чета на системата за управление на безопасната експлоатация на кораби и предотвратяване на замърсяване вдигна телефона. Аз получих точно съдържанието на системата за управление на безопасната експлоатация на кораби и предотвратяване на замърсяване. Тогава аз изключите телефона и ..... взех сън. Когато се събудих, направих го отново. Но аз получих странно съдържание на системата за управление на безопасната експлоатация на кораби и предотвратяване на замърсяване. Като оригиналните SMS. Променя скорост за обмен на данни, но тя не работи като първия път, когато направих. Какво мислите за това? (Можете ли да разбере какво пиша? Английският ми не е добре!)

Hi engshahru! Аз съм в състояние да чете SMS от мобилния! благодаря за вашата помощ, когато съм създал тази тема до сега :)))) И сега проблемът е ....... телефона първия път, когато чета на системата за управление на безопасната експлоатация на кораби и предотвратяване на замърсяване вдигна телефона. Аз получих точно съдържанието на системата за управление на безопасната експлоатация на кораби и предотвратяване на замърсяване. Тогава аз изключите телефона и ..... взех сън. Когато се събудих, направих го отново. Но аз получих странно съдържание на системата за управление на безопасната експлоатация на кораби и предотвратяване на замърсяване. Като оригиналните SMS. Променя скорост за обмен на данни, но тя не работи като първия път, когато направих. Какво мислите за това? (Можете ли да разбере какво пиша? Английският ми не е добре!) [/ ​​QUOTE] Това, което правя, да изтрия на системата за управление на безопасната експлоатация на кораби и предотвратяване на замърсяване на място, след като прочетох на системата за управление на безопасната експлоатация на кораби и предотвратяване на замърсяване.

Hi engshahru! И накрая, съм решен проблема ми. Съм завършил SMS контрол проекта (на борда на хляб). Благодарим Ви за помощта. Ако имам достатъчно време. Аз ще направя покана за контрол на проекта. Благодаря ви отново!!!!

Hi engshahru! И накрая, съм решен проблема ми. Съм завършил SMS контрол проекта (на борда на хляб). Благодарим Ви за помощта. Ако имам достатъчно време. Аз ще направя покана за контрол на проекта. Благодаря ви още веднъж!!!
Браво ..

Hi engshahru! Отдавна не сме в ви. Бихте ли ми помогнахте веднъж или повече пъти? Текущата ми проблем е UART с асинхронен метод Когато свържа RTS пин GND чрез регистър 10K, аз не могат да получат данни, когато не мога да се свърже RTS щифт да GND, не мога да ти данни. Най-накрая открих начин да могат да получават данни: Не свързвайте RTS пин GND, когато данните, идващи да се свържа RTS щифт да GND, мога да получа данните! След това изключете RTS щифт, когато данните, които постъпват, се свържете RTS пин GND отново, аз се данните ..... Аз не искам да получавате данни ..... с ръка! Имате ли някаква идея да ми помогне! Когато аз ви питам, аз alsway решение. :)) Надявам се да видя вашия отговор скоро!!! Благодаря inadvance.

Hi engshahru! Отдавна не сме в ви. Бихте ли ми помогнахте веднъж или повече пъти? Текущата ми проблем е UART с асинхронен метод Когато свържа RTS пин GND чрез регистър 10K, аз не могат да получат данни, когато не мога да се свърже RTS щифт да GND, не мога да ти данни. Най-накрая открих начин да могат да получават данни: Не свързвайте RTS пин GND, когато данните, идващи да се свържа RTS щифт да GND, мога да получа данните! След това изключете RTS щифт, когато данните, които постъпват, се свържете RTS пин GND отново, аз се данните ..... Аз не искам да получавате данни ..... с ръка! Имате ли някаква идея да ми помогне! Когато аз ви питам, аз alsway решение. :)) Надявам се да видя вашия отговор скоро!!! Благодаря inadvance
Аз не знам как вашият хардуер. Да направя за моя GSM модем, свържете RTS и CTS.

Hi lehoangsang Голяма работа сте направили досега. Въз основа на подробна информация за вашия хардуер Предлагам ви посвети щифт на PIC контрол на логическо ниво чрез транзистор като ключ, като, че когато искате да получавате данни направите ПИН логика (1) транзисторни ключове и RTS щифт е свързан към GND и можете да получите данните. След recieving съобщение логика PIN (0), за да изключите транзистор и изключете RTS щифт от GND автоматично. Наздраве! [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Мнение добавя в 11:20 ---------- Предишна публикация е в 11:20 --- ------- [/SIZE] [/COLOR] Hi lehoangsang Голяма работа сте направили досега. Въз основа на подробна информация за вашия хардуер Предлагам ви посвети щифт на PIC контрол на логическо ниво чрез транзистор като ключ, като, че когато искате да получавате данни направите ПИН логика (1) транзисторни ключове и RTS щифт е свързан към GND и можете да получите данните. След recieving съобщение логика PIN (0), за да изключите транзистор и изключете RTS щифт от GND автоматично. Наздраве!

Hi ultrabrains съм решен проблема ми. Благодаря ви толкова много! Hi engshahru Току-що свърших окончателния проект. Благодаря ви за цялата помощ, когато създам тази тема. Благодаря ви още веднъж. :))

Така че, вие сте в състояние команди, отпечатани върху хипер терминал от PIC, ако разбирам правилно ..... Единственият проблем, че не можеш да могат да получават GSM отговарящи на PIC правилно .... Аз правото си .....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back