PIC-базирани Signal Generator --- помощ! ^ __ ^

За 1MHz изход някоя от тези честоти могат да се използват .. Дори и с най-ниската часовник от списъка (24MHz) полученият резолюция честота ще бъде по-добре от 0.005Hz (виж формулата по-долу) .. "Направи референтната честота засяга DAC" - аз не бих се тревожи за това .. С уважение, IanP

[= Червен цвят] IanP: "Не референтната честота засяга DAC" - аз не бих се тревожи за това .. [/ цветен] сър, той ми притеснения Coz ние сме като едно трудно време налагане на глоби на вълната DAC задължително за постигането на гладка синусоида (аналогов подобни) .. също така, листа с данни предполагат, че ние използваме пет поле елиптична ниски честоти филтър 42MHz 200ohm импеданс .. е това не трябва да се вземат предвид при избора на референтната часовник?

Hi Всеки един има C код за FM модулиране на AD9850? благодарение на Боби

Можете да използвате една проста схема се състои от PIC ucontroller и DAC, можете да го програма, както следва: Използвайте MATLAB или всяка програма за генериране на шестнадесетични числа на синусоида и да го съхранява в паметта на програмата ucontroller на ucontroller да изход тези стойности Porta. Използвайте подходящи КПР за преобразуване на броя на аналогово ниво, но се уверете, че честотата е подходящ и за 1MHz операция. Можете да симулирате веригата използва Proteus, които позволяват симулация на програмируеми интегрални схеми.

Ето линк към един човек, който е бил в областта на електрониката повече, отколкото мога да си спомня. http://www.tinaja.com/ съм приложил статия от неговия сайт на Magic Sinewaves с помощта на PIC процесор. Надявам се да го намерите на използване. Бил www.myblueroom.com Моите проекти PIC

, когато казваме, PIC-базирани, какво означава това? Когато казваме, PIC-базирани генератор на сигнали, трябва сигналът идва от PIC? Каква е вашата идея за това?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back