PIC-базирани Signal Generator --- помощ! ^ __ ^

N

naj.cuizon

Guest
Ние сме група се опитва да създаде едно PIC-базирани Signal Generator, вариращи от 1Hz-1MHz, че изходи, така синусоида и квадратни вълна. ние се нуждаят от помощ в производството на чиста продукция синусоида. как бихме могли да произвеждат чиста синусова вълна от PIC? нужда от вашата помощ ... благодаря.

Генериране на синусоида в този диапазон, не е лесна задача .. Въпреки това, можете да използвате MAX038 функция генератор (на снимката / файла по-долу), създаден S2 до SIN изход, заменят S1 прекъсвач с CD4066 CMOS ключове контролира от PIC (диапазон подбор), а за глоба тунинг (може да използвате бутоните за честота увеличение / намаление), сменете VR1 и VR3 от цифрово контролирани потенциометри, контролирано от същите PIC .. За повече подробности относно MAX038 IC Иди на: http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/1257 (опитайте да поиска MAXIM за безплатни мостри) Поздрави, IanP

Чиста ли е "чист"? Аз ще разгледа евтин чип DDS като AD9834, или един от тях: http://www.analog.com/en/subCat/0, 2879.770% 255F843% 255F0% 255F% 255F0% 255F, 00 . HTML Вие също ще трябва часовник осцилатор, нискочестотен филтър (за sinewave изход), както и сравнителен продукт (да конвертирате sinewave до площад вълна). В AD9834 включва сравнение.

с помощта на MAX038 функция генератор, как можем да го конфигурирате да се постигне честота резолюция на 1Hz? какви схеми ще се използват в различна честота? благодаря! ^ __ ^

В MAX038 е аналогов генератор с постоянно променлива честота (чрез адаптиране на кондензатор или резистор), така че неговата честота резолюция е безкраен, но това също така означава, че ще бъде неудобно да се контролира от микропроцесор. Също така, честотата точност зависи от компонент отклонения, и тя ще се измества. Можете поиска "чисти". Аз никога не би използвал думата "чисти" и "MAX038" в едно изречение. Харесва ми DDS.

Кликнете върху линка дадох по-горе, изтеглете таблица с данни, като например AD9834, и прочетете описанието Circuit. Вие ще видите!

IanP, имах погледна пример сте дали. Въпреки това, аз съм объркан с честотен обхват на пример, който е написан като 0.1-40MHz. Означава ли това, че честотния обхват е 0.1MHz-40MHz (което означава, 100kHz-40MHz) или 0.1Hz-40MHz?

В DDS AD9850 има 32-битов контрол дума, и например проекта е 100 MHz часовник, така че честотата DDS се настрои от 0 Hz до 50 MHz (виж забележката по-долу) в стъпки от около 0,023283 Hz. Това е 100 MHz / 2 ^ 32. Забележка: Вие не искате да стартирате DDS в максимална честота, защото не можете да построите една безкрайно остър нискочестотен филтър. Можете да използвате часовника по-бавно от 100 MHz. Това ще намали макс честота, и ще ви даде по-малки стъпки честота.

Как можем да конфигурирате AD9850 ако използваме паралелно зареждане използвайки PIC16F877A?

може и да ни помогне в преднапрежение на AD9850? Ние сме като беда това преднапрежение, тъй като в отговорите връзка представено, не се натоварват в сериен вид. Ние сме също като проблеми в писмен вид на програмата, особено паралелно натоварване. [Размер = 2] [цвят = # 999999] добавяне след 3 минути: [/ цветен] [/ големина] Също така ние сме като проблем търси 100MHz часовник позоваване тъй като ние имаме ограничените налични компоненти. Всяко предложение за това как да се генерират генератор?

Какво искаш да кажеш с "преднапрежение"? В AD9850 преговори информационен лист за преднапрежение на часовника напрежение, но това не звучи като вашия въпрос. Какви проблеми са ви като писане на програмата? (Не знам PIC програмиране, но и други хора, които може да ви помогне, ще трябва да научите повече подробности на вашия проблем.) Можете да използвате произволен тактова честота от 1 MHz до 125 MHz (110 MHz, ако работи на 3,3 волта). Не забравяйте, че намаляването на тактова честота ще намали sinewave изходна честота.

howw DDS чип регистри могат да бъдат контролирани от микроконтролер ..........

Има ли проект трябва да се използва микро? Защо не се използва EXAR XR2206.

Micro контролер е необходимо, тъй като тя е сърцето на нашия проект. Всеки, който желае да ни помогне изписване на програмата?

Да, един проект в нашето училище.

което би било по-препоръчително да се използва по-висока или по-ниска честота за нашите референтни часовник в AD9850?? Наясно съм, че ниските честоти ще ми даде по-строга резолюция честота, но, направете справка засяга честотата на КПР? аз имам това странно усещане, че използването на по-висока код Честотен ще ми даде изход DAC фини. стоя да бъдат коригирани .. heheh .. имаме само този честоти, за да изберете от: 80MHz, 64MHz, 50MHz или 24MHz. ние се интересуваме само с максимална изходна честота от 1MHz.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back