MC34063A Стъпка надолу Прегряването

Да timebase е 5us/div. Индуктори 2x22uH/1A са свързани последователно. Напрежението през текущата резистор (0R2) е 11.13V в единия край и от 11,10 до другия. Така разликата напрежение е 0.02V по този начин I = 0.1A, ако имате предвид това.

Искам да кажа, че би било интересно да се гледат на сегашната форма на сигнала, не само стойността avarage.

Здравейте приятели, В тази верига ток ограничаване е проблемът, аз връх смисъл праг напрежение е 330mV. R4 (0.2ohm) е малък, конвертор stepdown може да не бъде в състояние да произвежда една капка на 330mV резултат в по-висока ширина превключване на пулса и по-ток на превключване, в дизайна листове е показан като 0.33ohm за стъпка надолу. дори и ние може допълнително да увеличи тази стойност, на базата на нашия натоварване изискване. това, което е изискване за зареждане? пожелания, murali_dece

Изискванията ми за зареждане е около шестстотин милиона mA до шестстотин и петдесет милиардаmA. Аз също се опита с 0.4ohm (2x0R2 в серия), но резултатът е един и същ. При проектирането на Джени IV-12 часовника, които съм публикувал по-горе той е използвал един шунт на ПХБ, вместо от 0,2 ома резистор.

MC34063 ефективност не е ум-разпенващ. В комбинация с на индуктор стойност и честота на превключване, загубите в дизайна са повече или по-малко нормална работа, не се боя. Една точка е доста високо насищане напрежение на изхода етап Дарлингтън, преминаването на загубите, е друга. Бих предложил да се използва наскоро долар превключване регулатор, с 12 вход V, синхронна работа все още е в REACH, но добър стандарт превключвател като Национален LM2672 би било добре, както добре.

MC34063 ефективност не е ум-разпенващ. В комбинация с на индуктор стойност и честота на превключване, загубите в дизайна са повече или по-малко нормална работа, не се боя. Една точка е доста високо насищане напрежение на изхода етап Дарлингтън, преминаването на загубите, е друга. Бих предложил да се използва наскоро долар превключване регулатор, с 12 вход V, синхронна работа все още е в REACH, но добър стандарт превключвател като Национален LM2672 би било добре, както добре.
Това е, което си мислех, но аз отидох и е направил изчисленията: С Vout = 2.4, Вин = 12, RL = 10, Vsw = 1.2V (Дарлингтън), Rsense = 0.4 и Vd = 0,6, изход / индуктор ток трябва да бъде двеста и четиресет милиона ma, както и неговия цикъл трябва да бъде около 28% (след отчитане на спадане на напрежението на ключа, резистор смисъл, и хванете диод). Така средната превключвател / входен ток трябва да бъде 67.2ma, но той казва, че вижда почти два пъти. Така че не може да обясни неефективност и отопление (особено когато едновременно спад с течение на времето) чрез нормален конвертор операция, без значение колко бедни на конвертор. Така че аз мисля, че нещо трябва да се счупения; почти сигурно, че диод, ако не и целия чип.

Ами аз написали същия проблем avrfreaks форум и момчетата от там ми спомена, че в листа с данни схема например има вход 100uF кондензатор, че аз не включва в моя дизайн (аз не мислех, че е необходимо, тъй като ми захранващо напрежение идва от стабилна PSU). Дадох я опитайте с този кондензатор и входен ток падна на петдесет и шест ma, като mtwieg пише горе, и чипа спря да се сгорещяват!

Хм, добре, че е малко странно. Предполагам вашия 12V източник трябва да е достатъчно висок импеданс за напрежението, за да се свива много, може би причинява Дарлингтън да desaturate още повече? Е, добре, в никакъв случай все още ще искате да замените, че диод с Шотки.

Аз съм го пробвал с две различни захранвания един от компютър и домашно PSU. И двете имат един и същ резултат. Аз също имам замени диод с MBR1100.

Hi Tlogic, аз съм с DC-DC конвертор на базата на MC34063 за шофиране на бял светодиод в Автомобили, също така е като входен филтър на 10uF. може да бъде този филтър осигурява пътя към индуцираната шум при превключване Dc автобус, за да достигне земята и осигуряване на стабилна референтна DC ИПК смисъл. Големи филтри стойност на захранвания не могат да преминат високия шум за превключване на честота чрез тях до земята. В твоя случай липсата на входния филтър може да доведе до провал на текущ контрол контур, поради превключване на шума.

Не е като местното предлагане отделяне (100uF) би означавало, устройството вижда повече волта при преминаване на разстояние, които биха увеличили отопление в чипа - пожелания, Орсън кошницата.

Не, топлинната енергия ще бъде генериран от ток, В каквато и конфигурация по време на изключване време напрежението верига е винаги eqal напрежението на захранването.

[Quote = murali_dece 966590] Не, топлинната енергия ще бъде генериран от ток, всяка конфигурация по време на изключване време напрежението верига е винаги eqal Захранващо напрежение [/QUOTE] не, ако няма местно отделянето ...

[Quote = Орсън кошницата 966874] не, ако няма нито една местна отделянето ... [/QUOTE] Hellow Орсън кошницата Моля, обяснете подробно за ролята на отделянето на кондензатори в смяна вериги. Бях малко по-наясно с Отделянето на кондензатори и колко напрежение ще се повиши в abscence от тях.

ако не разполагат с локално отделяне - тогава последователно свързана индуктивност в доставките линии причинява пренапрежение всеки път, когато ключа се изключва. Местни отделяне поглъща тази енергия във входящите линии. Отношение на Орсън кошницата.

В допълнение към други coments Бих добавил, че това IC е предназначено да бъде PCB, споени с голямо разсейване на повърхността . Вие го монтаж на едно protoboard без dissiation подходяща топлина и следователно е нормално да се получи много горещо ... Виж листа с данни http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/MC34063A-D.PDF Фигура 16, (IC има голяма площ за разсейване на платката). Когато температурата IC се издига, работата също е намален (и ефективността) и става по-горещо. Ако искате да mantain изходен ток и напрежение, а ефективността намалява, то е нормално да има увеличение на входния ток. Ърнест

Защо са ви въвеждане в серия от 22 ома с намотка? Работен цикъл в обхвата изстрел е далече. За 12V на 1.2V с пасивен диод трябва да бъде по-малко от 20%. С 330 PF капачка на времето използва в близост до високо края граница за честотата. Freq става нестабилен в близост до този момент. Трябва да се изпълняват под 70 KHz, 100 KHz е абсолютно Макс и се люспест че Честотен. Уверете се, че си намотки може да вземе връх ток, без да насища.

[Quote = Орсън кошницата 967425] ако не разполагат с локално отделяне - тогава последователно свързана индуктивност в доставките линии предизвиква пренапрежение всеки път, когато ключа се изключва. Местни отделяне поглъща тази енергия във входящите линии. Отношение на Орсън кошницата. [/QUOTE] Здравейте Orsan количката, За пореден път съм се оттеглил през веригата, за да се разбере по ваше мнение, но диод D4 свързани, за да превключите емитер (SE) осигурява ниско impedence, пътя към регенерирана енергия време swith, срокове и тя ще бъде normall напрежение в momoent на включване. Какъвто и да е начин, ако присъстват повече от напрежение се генерира, е през ключа, но не цялата мощ на железопътната IC или цяла мрежа за обратна връзка, как конвертор ще бъде повлиян. отношение murali_dece.

Здравейте, когато и дизайн MC34063, аз ще поддържа 1.25V в 5-ти пин и аз ще поставя бързо диод за възстановяване като IN5819 в 2-ри пин. За да се избегне топлина, аз ще избера индуктор и кондензатор цел поддържане на честотата на 30Khz да 50kHz, за да работят при нормална входното напрежение. Поставете RSC резистор между 6 и 7 щифт на MC. Отнесете листа с данни на УД. Пристигане на L и C стойност, с помощта на формулата, за да работят с честота от 50 KHz.

Tlogic, Използвайте този калкулатор и проектиране на конфигурацията: http://dics.voicecontrol.ro/tutorials/mc34063/ [Прикрепете = CONFIG] 70523 [/ Прикрепете] Не трябва да има някои проблеми на 100kHz.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back