MC34063A Стъпка надолу Прегряването

T

tlogic

Guest
Здравейте аз искам да конвертирате 12VDC да 1.2VDC (шестстотин милиона mA до 700mA). Опитах се с помощта на LM317, но прегрява много бързо, затова си помислих, че би било добре, ако използвам една, превключване стъпка надолу конвертор. Така че аз използва на MC34063A, с компонентите, показани в приложения схематично. Около една минута след поставянето на товар от ~ 100mA на MC34063A започва да се сгорещяват и токов вход започва да се увеличава, тъй като температурата се увеличава. Съставните стойности са изчислени на хартия, и този инструмент [URL = http://www.nomad.ee/micros/mc34063a/index.shtml] MC34063A инструмент за проектиране [/URL]. Също така изходното напрежение е правилен (1.2Volt) Единственото нещо, което аз имам проблем с е, че на MC34063 става горещо и горещо от употреба.

Кои компоненти са се сгорещяват специално? Ако това е диода, а след това, че не е твърде изненадващо, тъй като изходното напрежение е толкова ниска. Уверете се, че използвате добър Шотки диод. Също така, каква е вашата операционна честота? Входният ток Понижение е доста странно. Колко възход? Няколко други неща, се уверете, че имате прилична кондензатор байпас на входното напрежение. Също така, C7 не трябва да се наложи и трябва да я извадите.

Само чип MC34063A става горещо. Температурата се увеличава на стъпки и входен ток се увеличава, като 1mA в секунда. Когато сложих товара входен ток започва около 100mA и след двадесет милиона секунди на властта, тя е около сто и двадесет милиарда mA и увеличава.

[Quote = tlogic 965634] Само чип MC34063A, става горещо. Температурата се увеличава на стъпки и входен ток се увеличава, като 1mA в секунда. Когато сложих товара входен ток започва около 100mA и след двадесет милиона секунди на властта, тя е около сто и двадесет милиарда mA и увеличава. [/QUOTE] Може ли да публикувате някои осцилоскоп вълни на напрежението на SWE ПИН? За предпочитане веднага след включване и след това отново, след като нещо се загрява. И отново, каква е честотата на превключване?

Вие сте сигурни, че не трябва да използвате външен ключ, за да поддържа Iout си?

Да, както аз от техническа спецификация, максималния ток продукция е 1.5A. Също така показва един и същ дизайн в VFD часовник тръба, наречена Джени и той не използва външен ключ. Тук е Схема на часовник стъпка надолу конвертор [Прикрепете = Config] 62134 [/ Прикрепете]

Опитах да се направи моментна снимка на сигнала при осцилоскоп, но форма на сигнала, не е стабилен, за да вземе снимка. Той се променя непрекъснато и тя е като видео. Осцилоскоп показва, че пулса работи при 150 160khz.

Дали е цифров обхват? Ако е така би трябвало да можете просто да натиснете спре и да заснемете превключване на няколко цикъла.

Да, аз може да го спре, но аз не мисля, че ще бъде полезно моментна снимка така. Ще взема малко и аз ще ги публикуваме тук

Опитах с два различни на сътрудничество 166pf (100pf 33 PF 33 PF паралелно) и 330pf. , С 166pf SE честота (ШИМ) е около 120 до 160Khz и с 330pf, е около 40 до 50kHz. В двата случая на Комитета за наблюдение чип прегрява. На 120khz (166pf) входен ток започва от деветдесет милиарда ma и най-40kHz, (330pf) входен ток започва от сто и двадесет милиарда ma (натоварването е същото и в двата случая). Взех 2 осцилоскоп снимки с 166pf свързан по Co. Първата снимка е преди да се нагрява в деветдесет mA входен ток, а втората е на сто и двадесетmA след като го горещо. Аз не мисля, че снимките може да помогне, между другото те изглеждат като една и съща. Забележка. На тези снимки, аз също са се променили два резистора R1 и R2 (конфигурира изходното напрежение) 2K2 и 2K2, за да даде мощност от 2,4 волта. Аз го направих, за да видите дали проблемът е бил на ниско напрежение на 1.2Volt или текущата CI, но тъй като виждам, че не е. [Прикрепете = CONFIG] 62136 [/ Прикрепете] [Прикрепете = CONFIG] 62137 [/ Прикрепете]

Добре, мисля, че информация е доста полезно. Вашата входното напрежение 12V всъщност при вземането на тези вълни? Вижте амплитудата на вълновата форма, това е много по-малко от 12V. Това е по-малко, защото на текущата резистор смисъл, и пуснете на ключа, който ще бъде 1.0-1.3V (от листа с данни). Това ще доведе до една прилична сума на разсейване в чипа. Така че започвам да вярвам, че всъщност не правим нищо "нередно", а отоплението може да се обясни от устройствата за нормално поведение. За да се изясни, когато говорим за ток, имате предвид средната входния ток или изходен ток? И може да ви даде груба оценка на температурата на чипа. Има ли го получи изгаряне горещо, или просто топло? Също така, може да ви даде цялостна оценка на ефективността на конвертора?

Когато говоря за ток, говоря за ток, който привлича MC34063 от 12VDC захранващо напрежение, така че входния ток на чипа. Когато взех тези вълни на захранващото напрежение е била 11,4, измерена чрез осцилоскоп. Аз направих няколко температурни измервания. Тук можете са: време / темп 00:00 / 26в, 00:27 / 34В 01:00 / 42в 02:30 / 51C 04:00 / 55в 05:00 / 58в 06:40 / 64C 09:00 / 68В 10:00 / 11:00 / 72C 70C 12:00 / 73в 13:00 / 76C Чипът е все още работи, но аз го изключи да не се изгорите, като например листа с данни дава Работна околна температура в границите от 0C към 70 C: P След снимките на breadboard какво прилича сега с температурен датчик върху него. В снимки аз също се опитаха да се върнат две 0R2 в серия, за да да има 0.4Ohm текущата резистор за по-малко ток на изхода за 300mA, за да видите дали има разлика, но нищо не се случва (със същото натоварване, както преди). [URL = http://www.flickr.com/photos/developthefuture/6201536623/] MC34063A Тестване на breadboard |! Flickr - Photo Sharing [/URL]

Добре, така че изглежда, сякаш сте покачване на температурата на най-малко 60 градуса, така че в продължение на половин ват на разсейване в чип. Определено ненормално. Какво ти е изходното напрежение и устойчивост на натоварване? Също така, какво е това малък диод стъкло, на снимката? Това ли е вашата диод за улова на конвертора?

Изходното напрежение сега е 2.4Volt, и товарът е 10 ома резистор, което е около 200mA на товара. В малък диод стъкло, на снимката е 1N4148 диод, който е свързан в серия с индуктор, както е показано в схематичен, но това е 1N4148 от 1N5908.

това е смисълът ... 1N4148 не се appripriate, за тази стъпка надолу ... нито е 1n5908, което е transil напрежение скок подтискане ... вие трябва да използвате 1n5819 като Tha диод, ... , а също имате много стъпка надолу напрежение, calcs показват трудни стойности за компонентите в този случай.

[Quote = tlogic 965809] изходното напрежение сега е 2.4Volt,, и товарът е 10 ома резистор, което е около 200mA на товара. На малък диод стъкло, на снимката е 1N4148 диод, който е свързан в серия с индуктор, както е показано в схематичен, но това е 1N4148 от 1N5908. [/QUOTE] Ами това не е наистина в серия с индуктор ... но, да, че диод не трябва да бъде в състояние да се справи с токове, които се опитвате да го прокара. Това е вероятно била повредена, за известно време, и може да бъде основната причина за проблемите си. Бих получите правилна Шотки диод, класиран за най-малко 1А (като 1n5819) и да използва това и propabably включите в нов контролер чип, тъй че е вероятно разбити.

Ok. Аз ще пробвам с MBR1100, че аз имам за сега. Това е 1А Шотки RECTIFIER [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post добавя в 17:20 ---------- Предишна публикация е на 16 години: 01 ---------- [/SIZE] [/COLOR] Опитах MBR1100, но резултатът е един и същ ... Чипът се все още се горещо

Мисля, че проблемът е твърде работа с висока честота (според към осцилоскоп вълни) и пикова сила на тока в сегашната граница на устройството.

Аз се опитах с две различни кондензатори, както казах по-горе. 166pf и 330pf. 166pf работи при 120 до 160khz и 330pf го прави на около 40kHz. И в двата случая чип се нагрява

Честотата във вашата вълни изглежда много по-висока обаче. Не е ли timebase от 5 нас / div? Какви са индуктори, използвани във вашата верига? Можете да придобиете напрежението в целия текущата резистор смисъл, за да получите представа за сегашната форма на сигнала?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back