HFSS - дисперсия схема на Sievenpiper конструкция

Друго нещо, някой може да ми кажете, от дисперсията на диаграма, която е Гама?

Благодарности!

За тези, които са заинтересовани в използването CST MWS за милиметрова дисперсия диаграми.

Можете модел вашата структура и assing периодични границите им, и ги наричат пиксела и PY, например.Те трябва да бъде пометен съответно, за да получите на трите области на диаграмата.

Това, което правиш:
Направете параметър измитам първо, от "гама" на "Х", където е нула пиксела и PY е пометен от 0 до 180.Часовника ще бъде "честотата на режим 1" т.н. Това трябва да бъде направено в рамките на Eigenmode Solver.След направено, пазят резултатите по папка (по-1D резултати Кликнете с десния бутон и "Добавяне
на нова папка дърво").Имате друг кандидатира за "Х към М" зона, сега ти измитам пиксела от 0 до 180 и нека PY, равна на 180.Запис на данни и да преминете към последната план "М да Гама", където пиксела и PY са пометен от 0 до 180.

С цел да осигури на всички данни в един парцел youll трябва да използвате шаблона, след преработка, ако сте мързеливи като себе си за износ на ASCII файлове Matlab или alikes.
Вие се обадете на парцели (товар 1D файл с данни, външни) за шаблон след преработка.Покана всичките три.Тогава "Х към М" трябва да има 180 смяна на абсцисата, използвайте опцията "1D резултат от 1D резултат" и пишете на тези съответни резултати х
180 при опция "X-мащабни функцията F (X)" .

За "М да Гама" той трябва да бъде изместен и огледално - вместо просто х
180, трябва да пиша-X 540.Тогава му просто въпрос на копиране и вмъкване на криви при някои нови създаде папка.

Мисля, че му всичко.Надявам се да няма грешки ....

Здравей mpero

и най-вече благодарение на вашата expanation за генериране на разпиляването диаграма използвайки CST MWS.
Но мисля, че му все още не е ясно за мен.тази процедура, която е била обсъждана, споменати в този сайт и преди.
но основният проблем е как да се съчетават три части, за да получите пълната дисперсия диаграма.ти арго получите дисперсия схема за пример за sievenpiper гъбки типа конструкция, ако използвате този метод
Мисля, че ако вече сте генериране на тази схема чрез cst, че би било добре, ако просто качване Ур модел заедно с резултатите.poeple много ще се възползват от тази

с уважение

Уважаеми mpero,
Благодарим за обясняване генериране дисперсия диаграма в CST.Бих оценявам ако качите пълната модел, за да ни го видите по-подробно.Благодаря.

С уважение
Praful

Мисля, че това е добър начин да го направя
Много благодаря!

Здравей mpero

Ние все още чакаме, за да качите и дисперсия диаграма на гъбки EBG вид структура, която вие, генерирана чрез CSTс уважение

mpre, благодаря ви много за вашите указания за дисперсия диаграма

тя е много хубаво поста mpre, аз cheked и тя работи,
с изключение на точка: "... Вие трябва да напишете X-540"

Мисля, че shoud опитайте друга връзка на х причина, че изглежда, че не е точно.Tks

Vey хубаво обяснение за дисперсия на OBG използвайки CST.Можеш ли да ми кажете ОО можем да генерираме групата на сайта (честота срещу R / съотношение парцел) от PBG използвайки CST????

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back