HFSS - дисперсия схема на Sievenpiper конструкция

G

Guest

Guest
Здрасти,

Аз съм се опитват да изградят разпиляването диаграма на Sievenpiper конструкция с помощта на eigensolver в HFSS.Всъщност,
имам единица клетката на неговата структура.Имам PML, който се намира на около 5-6times височината на структурата.Аз се определи капитана / роб границата от страните.

Аз се разумни споразумения с неговите резултати между светлината линии в неговата книга.Въпреки това, когато вълната на зараза е много близо до Гама от Brillouin зона, има много загуба.По принцип, моя въображаем честотата е много високо в решения по тези въпроси.

Някой използва HFSS да построим дисперсия схема?Аз не съм сигурен как да се използва PML границите тук.Моля, помогнете.

Благодарим предварително!

Можете да ми имейл, ако все още е необходимо за отговор

Здравей George137,

Бих искал да знам.Какъв е вашият имейл?

Благодарности,
херц

Здравей Херц,

Знаете ли сте някога решим дисперсия диаграма проблем в HFSS?Аз имам подобен проблем ... ако не само за решаване на 1-во готовност, конвергенция и образуваните дисперсия диаграма е точна.Все пак, ако ти кажа HFSS за да решим за 4 режими, резултатите са много зле, че е eigenvalues за 2-ри, 3-ти и 4-ти режими не са правилни ... Всяка помощ е ценена.

От 4-та eigenmode (особено в "М-симетрията точка) се появи в доста висока честота.А гъста мрежа обикновено е необходимо.

Какво трябва да зададете конвергенция и колко много начини да решим за?Също така трябва да прераждам в окото за всеки eigen-точка, или мога да използвам една и съща мрежа?Също така това, което прави срещам с реални честоти само правим?Shouldn't той винаги да бъде реална?

Hertz написа:

Здрасти,Аз съм се опитват да изградят разпиляването диаграма на Sievenpiper конструкция с помощта на eigensolver в HFSS.
Всъщност, имам единица клетката на неговата структура.
Имам PML, който се намира на около 5-6times височината на структурата.
Аз се определи капитана / роб границата от страните.Аз се разумни споразумения с неговите резултати между светлината линии в неговата книга.
Въпреки това, когато вълната на зараза е много близо до Гама от Brillouin зона, има много загуба.
По принцип, моя въображаем честотата е много високо в решения по тези въпроси.Някой използва HFSS да построим дисперсия схема?
Аз не съм сигурен как да се използва PML границите тук.
Моля, помогнете.Благодарим предварително!

savedadogs написа:

Какво трябва да зададете конвергенция и колко много начини да решим за?
Също така трябва да прераждам в окото за всеки eigen-точка, или мога да използвам една и съща мрежа?
Също така това, което прави срещам с реални честоти само правим?
Shouldn't той винаги да бъде реална?

Как мога да използвам една и съща мрежа във версия 10?Добавен след 3 часа 31 минути:sassyboy написа:Eigenvalues са представени като реални и въображаеми ценности.
Затова може да се срещам само реалната част, ако опцията е включена.
Eignenvalues не бива да бъде само реална.

Привет,

Аз също съм с hfss за създаване дисперсия схема на sievenpiper структура.Колко много начини да решим за които и най-бета точка трябва да генерирам ми окото?Аз ще повторна употреба на отворите за други eigenpoints.Моля отговорете.

Някой знае ли за метода на симулира тази dispersioin digram с CST.

huilailiu написа:

Някой знае ли за метода на симулира тази dispersioin digram с CST.

Благодарности.Но проблемът е какъв вид границата се установя в Zmax?H = 0 boudary или E = 0 boundary.What е физическото обяснение на това boudrary определение?
Много благодаря.Добавен след 7 минути:Благодарности.Но проблемът е какъв вид границата се установя в Zmax?H = 0 boudary или E = 0 boundary.What е физическото обяснение на това boudrary определение?
Много благодаря.

Отидете на emtalk.com, те могат да помогнат там.

[цитат = "huilailiu"] Благодаря.Но проблемът е какъв вид границата се установя в Zmax?H = 0 boudary или E = 0 boundary.What е физическото обяснение на това boudrary определение?
Много благодаря.Добавен след 7 минути:Ако вашият solver поддържа отворена границата състояние (което аз вярвам HFSS прави), тогава това би било за предпочитане ... и неговата физическа интерпретация е твърде очевидно.

the light line will be influenced by whatever boundary you select.

Ако не сте ограничени до PMC или PEC границата състоянието (whick спомням е ограничението в MWS), след това режим на резултати, които са над
светлината линия ще бъдат повлияни от каквото ни граница, която изберете.

the light line are considered.

Следва да се отбележи, че за определяне на повърхността текущата bandgap, само режими, които са под
светлината линия се разглеждат.
boundary solution would either radiate off the structure (in the case of the TE modes that are above the first bandgap freq. range) or be bound to the light line (in the case of the TM modes that are below the first bandgap freq. range).

Моето мислене е, че тези режими (онези горе светлината линия ...) са една и съща площ сегашните режими, че в случай на открита
границата решение би било излъчва от структура (в случая на ВЕ режими, които са над първа bandgap freq. диапазон) или да се свързва към светлината линия (в случая на TM режими, които са по-ниски от първото bandgap freq. диапазон).Обърнете се към Sievenpiper
на семенен хартия ...

Трябва да се внимава, че достатъчно разстояние, се включват между Zmax на разтвора пространството и Макс Z измерение на структурата, за да се избегне и директни импеданс товарене на структурата.
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Благодаря на всички пост,
не всеки има methode за developping структурата
на лента?благодарности.

здрасти

Дали някой симулирано на sivenpiper структура за disperson диаграма използвайки CST MWS?
това ще бъде чудесно, ако някой пост на процедурата за получаване на тази схема в cst

с уважение

Аз
съм се опитват да пресъздадат тази схема с cst 2008, но аз не знам как да се парцел резултатите.

Мисля, че в резултат гледате, трябва да добавите нещо повече от честотата на готовност до парцела нея, но не знам какво.
Може би с userdefined.

Някой да има идея?

Това е недостатък в CST MWS.you не може да направи това с MWS.

Здравейте всички,

Просто дойде в този форум, и то определено звучи нагрявани с уважение към Sievenpiper работата и дисперсия диаграма!Аз открихме dosument на ansoft
на уебсайта, че ръководствата на парцела на 2D и 1D дисперсия диаграма (биха искали да го споделите тук,
с изключение, не съм много сигурен дали това е позволено, някой може да ми кажете дали мога да го качите тук? )

Както и да е, моята основна цел, когато милиметрова на 2D дисперсия схема е да се намери eigenfrequencies на Върховния симетрия точки (гама, Х и М).Тези ценности, заедно с Блох импеданс ще ми позволят да извлечете индуктивност и капацитет стойности (LL, CL, LR, CR).Моят въпрос е дали някой има представа за милиметрова на Блох импеданс?Аз открих една книга за metamaterials, която казва, че на Блох импеданс може да се намери по формулата Zb = 2P / I * I, P, където могат да бъдат намерени от повърхностни interation на E и H областта на пристанището повърхност.Това е в същност как caracteristic импеданс ZO е изчислена на HFSS, използвайки Zpi.

Означава ли това, аз трябва да се направи симулация в модален режим,
както и изграждане на пристанище в единична клетка?Ако е така, какво е добро пристанище размер, тъй като промяна на размера на пристанището ще варира терминала импеданс.И аз правя това правилно?Моля, помогнете!

Много благодаря!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back