GPRS модул с PIC

Искам да Данните от PIC I / O карти към отдалечен сървър посредством GPRS (Siemens mc35 и) и Recevie данни формата Server
TCP или UDP връзка?

TCP = сте сигурни, че всички данни се получи
UDP = не сте сигурни, всички данни се получи

TCP протокол е предназначен за надеждност.В него има няколко държави (затворени, отворени, слушам).Няколко пакета са изпратени в двете посоки, за да променят държавата.След като връзката е установена, за всеки пакет данни, изпратени по един начин, е налице потвърдя пакети изпратени обратно.Това се използва за контрол на надеждността на предаването.Ако едната страна не получи признават за пакети (пакети е изгубена), той ще го изпрати отново след време.Все пак, това си разходи, трафикът ще се увеличи с контролни данни.
От другата страна на протокола UDP е проектирана за скорост.Има няма връзка членки, както и пакет се изпраща без да очаквате всякакви потвърждение.Пакетът може или не може да пристигне на местоназначението, и подателят няма начин да бъде наясно с това.Това е подходящо за данни, където можете да си позволите някои загуби (напр. видео стрийминг).

/ pisoiu

Thx Използвах TCP връзка с IConnector ..

Здравейте всички,

Искам да работя за GPRS система, основана telemetery къде мога да monitior на отдалечени данни в интернет.От тези по-горе и длъжности кратък преглед, че как да изпрати данни, използвайки TCPIP купчина от GPRS модул към определен порт.Но аз Не знам как да получи тази информация по Интернет с помощта на компютър.Ако някой може да добавите нещо благодаря за това предварително.

с уважение

За PC страна, Вие трябва да напишете някое приложение, използващо гнездо комуникации.За щастие, много езици предоставя интерфейс гнездо за да изпратите получават данни чрез TCP / IP.И има много примери там, че правя това.

Благодаря ви Techie ..

Ако знаете изходния код или статии за това как да направите това на всички PC страна тогава аз може да ми помогне много за да я стартирате.Благодаря предварително ..

с уважение

Коя PC език / платформа смятате да използвате.

Techie написа:

Коя PC език / платформа смятате да използвате.

Това е доста лесно в VB6.Много примери за работа там.За интро, да имат поглед върху следното.За допълнителна, seatch за "гнезда VB6"

http://www.osix.net/modules/article/index.php?id=25

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back