FPGA контролер

T

teesengwah

Guest
Здравейте всички,
1.Как ще да се създаде FPGA контролер, за да контролират друго FPGA борда?
2.В FPGA администраторът трябва да може да се зареди файла късче поток от компютър чрез Ethernet интерфейс и го запишете в паметта.На следващо място, второто борда на FPGA ще получи битов файл от FPGA администратора и го стартирате.
Как съм АЗ предполагам, да го направя, някаква идея, моля?

FPGA една програма да има повече от един opertaion режим, за да конфигурирате FPGA.Да предположим, че комплекта ще използвам капитана сериен режим, в този режим, програмния файл (например. битов файл) трябва да се съхраняват в енергонезависима memeory (вероятно ПРОМ), а после след включването на FPGA започва съобщението изпращане на CLK към паметта, във всеки край на часовника с памет изпраща ABIT на FPGA.

Така че всичко, което ви neeed да направите за вашата задача е да се напише на данни чрез Ethernet порт за не-voltaile памет.Тогава са сигурни, че използвате капитана seiral режим на работа и след Мощност на FPGA ще заредите конфигурационния файл от memeory, т.е. не е нужно един контролер, ти просто ще трябва да напишете на данни от компютъра към паметта.

Последно, но не най-малко тази задача ще ви доведе до важна тема "Граница сканиране", която ви дава възможност за проверка на наличните хардуерни, преди да започнете да го програма.

Най-добри пожелания
Sameh Ясин

Първо, благодаря за отговора.Всъщност това е изследователска тема.Имаш ли идея или полезни връзки, за да изпратите данни (малко) файлове от компютъра в FPGA?
Има два FPGA тук, след получаване на файла и го запишете в енергонезависима памет (1-ва FPGA съвет), как аз ще го използвам, така че да може да работи и предизвикват други борда FPGA (2nd FPGA борда) или с JTAG всички интерфейс.След това, трябва да се вземат в резултат от 2-ри FPGA борда и да се покаже в бр.Затова ми трябва контролер (проектиране в 1-ва FPGA, след 2-ри FPGA е само празни FPGA).
Всички връзки и коментари са много оценявам.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back