CMRR

G

Guest

Guest
Приятели,
аз изисквам от помощ в разбирането на CMRR стойност във фиша да използват ефективно от него.

за LM358: CMRR = 85 db за целия диапазон (0 - (V - 1.5)) от общия режим на напрежението.
За по-горе стойност, какво може да ми разликата приноса към OpAmp, за да се постигне по-добро съотношение общ режим отхвърляне (CMRR)?

По-просто казано може ли някои практически описание да го разберете.

Моля върнете към мен за допълнителните разяснения.

взе's
Суреш.

както аз знам е CMRR
CMRR = 20 дневник (difGain / CMgain)
difGain е максимално diffrencial печалба, както и CMGain е opamp печалба, когато две вход свържете заедно.

Davood Amerion написа:

както аз знам е CMRR

CMRR = 20 дневник (difGain / CMgain)

difGain е максимално diffrencial печалба, както и CMGain е opamp печалба, когато две вход свържете заедно.

Суреш R!
Обявата е diffrentioal отворен цикъл печалба
и АС е общ режим напрежение печалба
(V1 = V2) се свържете с Вин

CMRR е фактор, който ни казва колко добър усилвател разлика, което имаме.Обикновено тя е в интервала от 80 db до 100 db.
Той ни казва колко е нежелан общ компонент фаза на сигнала е отслабена (idealy безкраен).Ако приложите суперпозиция на сигнали за усилвател вход получавате VOUT:

VOUT = АД * ВД AC * VC = АД * UD * (1 AC * UC / (АД * UD))
където "АД е разликата печалба, VD диференциално напрежение, AC обща печалба и VC общи напрежение

От един добър усилвател диференциално очакваме добри диференциално печалба и atenuation на общата фаза на сигнала да бъде толкова висока, колкото Posible така че вторият фактор трябва да бъде възможно най-малки, това е AC / "АД.Или да го diferetly:
CMRR = 20 * дневник (AD / АС)
трябва да бъде толкова голям, колкото може да бъде.

Благодаря.Имам точка, че общата напрежение режим на входа произвежда някои компенсират напрежението на изхода и компенсират това може да бъде много добре са намалели с избора на opamp с висока CMRR.

взе's
Суреш.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back