3310 за PC интерфейс чрез Visual Basic

A

alexhohth84

Guest
Здравейте, аз последната година студент. Сега правя един проект трябва да се съсредоточи върху SMS-и. началото и план за използване GSM moderm но проблемът е, че е твърде скъпо. Така че сега аз трябва да използвате 3310 да се направи този проект. Някой знае ли някаква програма, която може да контролира NOKIA 3310, когато го получите SMS или пропуснете обаждане ще веднага или автоматично изпращане с персонален компютър, когато го свързаха с кабел.

Od 3 lipca 2014 Plus i Cyfrowy Polsat wprowadziły kolejne atrakcje w ofercie Internetu. Nowe taryfy Power LTE będą dostępne także dla klientów biznesowych. Na korzystne oferty mogą liczyć również klienci indywidualni – nowe abonamenty z rabatami przez całą długość umowy czekają na osoby posiadające własny sprzęt.

Read more...

SMS изпраща и приемник с GSM модем е лесна задача с AT команди, но NOKIA 3310 не се използва, управление и използване на мръсни частни протокол, на първо време преди 3 години аз бях Nokia 3310, но за моя приложения I използва GSM модем. Вашият код също е използваема за бъдещите си проекти.

Знам, че използват GSM модем-добре, но не мога да си го позволя. така че аз трябва да коригира плана си. така че аз трябва да промените Nokia 3310 да работи като GSM модем. някой тук знае как да го направя или програмиране мога да използвам?

SMS дистанционно управление за SE thttp T10: / / www.serasidis.r / схеми / smscontrol / smscontroller.htm

3310 може лесно да се контролира чрез FBUS, трябва FBUS кабел, всички микроконтролер с UART може 115.2 Kbps, някои знания за PDU и FBUS протокол (много в мрежата) и програмиране.

[Цитат = penoy_balut] 3310 може лесно да се контролира чрез FBUS, трябва FBUS кабел, всички микроконтролер с UART може 115.2 Kbps, някои знания за PDU и FBUS протокол (много в мрежата) и програмиране. [/ Цитат] Сигурна ли си има много в мрежата на програмирането FBUS протокол?

[Цитат = glenjoy] Със сигурност има много в мрежата на FBUS програмиране протокол? [/ Цитат] да Maam, аз научих за FBUS най-вече от gnooki.org и някои други обекти, и са изградени няколко устройства, контролирани от SMS използването 3310 . с FBUS мога да изпращате и получавате SMS, изтриване SMS на всяко място, рестартирайте телефона, четат телефонния указател, екстракт от текстово съобщение и запишете на компютъра или записват като текстови файлове, да компютъра като SMS сървъра, последния ми проект е текст на речта, когато едно текстово съобщение е получено и един мач се намира на предварително записан глас, той автоматично се играе

Всеки един от вас поне веднъж са използвали Сони Ериксон T290i мобилен телефон. Той е стар и има за евтини за да можем да я използва за експерименти. Друг телефон е J230i може ли да бъде свързано с 8051?

Здравейте 1. Търси в интернет на следния адрес, можете да намерите RX и TX щифтове на конектора. http://pinouts.ru/CellularPhones-PW/erics_t28_pinout.shtml 2. Друго решение е да използвате кабела за данни от телефон в стаята и да го свързват с вас UC baord (които трябва да имат TTL към RS232 конвертор, както и). Сега UC съвет действа като компютър и може да бъде свързана с много телефони, използващи различни кабели ДАННИ.

[Цитат = penoy_balut] 3310 може лесно да се контролира чрез FBUS, трябва FBUS кабел, всички микроконтролер с UART може 115.2 Kbps, някои знания за PDU и FBUS протокол (много в мрежата) и програмиране. [/ Цитат] или да също тел FBUS TX и RX щифт директно към микроконтролера, поставете 10k резистор като предпазна мярка, аз съм с Zilog бис с VDD същата като тази на 3310

Аз също правя този проект за около месец now.But съм с AT89S52 (само с оскъдни 256byte овен) Сега мога да чета получили SMS, да вземе някои действия, както е посочено и след това изтрийте SMS. Но проблемът е, че кодът съм написал е в противоречие, а именно да се чете SMS - (понякога), влиза в действие - той изтрива .. Аз съм с прекъсване задвижване логика за приемане и 80byte буфер (прескочите голям SMS) Питам fone за изпращане на смс-и, и аз чета на snet SMS и др. може и да помогне (@ penoy_balut) ще кажа повече ... благодаря

[Цитат = "abicash Но проблемът е, че кодът съм написал е в противоречие, а именно да се чете SMS - (понякога), влиза в действие - той изтрива .. [/ цитат], че е така, защото не сте изпращане на правилното потвърдя пакети към телефона, което причинява от синхронизация комуникация

[Цитат = penoy_balut] [цитат = penoy_balut] 3310 може лесно да се контролира чрез FBUS, трябва FBUS кабел, всички микроконтролер с UART може 115.2 Kbps, някои знания за PDU и FBUS протокол (много в мрежата) и програмиране. [/ цитат] или можете да тел FBUS TX и RX щифт директно към микроконтролера, поставете 10k резистор като предпазна мярка, аз съм с Zilog бис с VDD същата като тази на 3310 [/ цитат] По-добра публикация на вашите кодове, тук, как да четат SMS , как да се изпращат, как да изтриете ... и т.н. .. Това е далеч по-добре от помощ казвам, че е създал нещо, ние не се радваме за вас да публикувате целия си код, практиката за достъп на основите на 3310 е вече достатъчно.

[Цитат = glenjoy] по-добре да пусне безплатна кодове тук, как да четат SMS-и, как да се изпращат, как да изтриете ... и т.н. .. Това е далеч по-добре от помощ казвам, че е създал нещо, ние не се радваме за вас да публикувате целия си код, практиката за достъп на основите на 3310 е вече достатъчно. [/ Цитат] FBUS се обсъжда от много сайтове, трябва да се променят няколко байта специално за прилагането си като дължина на съобщението, на центъра за съобщения на мобилния ви оператор, дестинация номер, време печат, съобщения в PDU, подложка байт и XORed контролна сума.

[Цитат = penoy_balut] [цитат = glenjoy] по-добре да пусне безплатна кодове тук, как да четат SMS-и, как да се изпращат, как да изтриете ... и т.н. .. Това е далеч по-добре от помощ казвам, че е създал нещо, ние не се радваме за вас да публикувате целия си код, практиката за достъп на основите на 3310 е вече достатъчно. [/ Цитат] FBUS се обсъжда от много сайтове, трябва да се променят няколко байта специално за прилагането си като дължина на съобщението, на центъра за съобщения на мобилния ви оператор, дестинация номер, време печат, съобщения в PDU, подложка байт и XORed контролна сума. [/ цитат] Както казах, по-добро пристанище е практиката , то ще бъде от голяма помощ за всички.

Здравейте на всички, аз имах в чекмеджето една Nokia 3310 и аз да решат да го използват като SMS контролер с помощта на микроконтролер. Имах поглед в миналото теми във форума, които са около SMS управление, използващо 3310, но аз съм все още comfused. Първо, разбрах, че този тип мобилни телефони не съдържа модем, така че AT команди са безполезни, но те работят с FBUS / протокол Mbus. На следния линк http://www.embedtronics.com/nokia/fbus.html # част4 има Описание на FBUS и Mbus характеристики. Има ли FBUS работи в същото време с Mbus? Мога ли да изберете коя от тях аз искам да използвам? В други теми четох, че мобилните телефони са два режима за SMS. Форматът PDU и текста на ASCII формат. Дали 3310 подкрепа на текстов формат? В FBUS baudrate е 115200bps, може да го движи с по-ниски baudrate като 9600bps? Купих си кабел за данни за 3310 и съм свързан с хипер терминал на компютъра. Изпратих първия кадър, че е налице по-горе линк, но аз didn't вземат един и същ отговор. Мисля, че компютъра и 3310 не са синхронизирани. Може ли и моля да даде някои инструкции да има комуникация между компютър и мобилен телефон?

[Цитат] ли FBUS работи в същото време с Mbus? [/ Цитат] Не [цитат] мога да избирам кой искам да се използва? [/ Цитат] Да. [Цитат] Дали 3,310 подкрепа на текстов формат? [/ Цитат] Не [цитат] В FBUS baudrate е 115200bps, може да го движи с по-ниски baudrate като 9600bps? [/ Цитат] Не [цитат] Може ли и моля да даде някои указания да има комуникация между компютър и мобилен телефон? [/ цитат] аз предпочитам да съобщават на 3310 използва VB.

[Цитат = bbbb] Здравейте 1. Търси в интернет на следния адрес, можете да намерите RX и TX щифтове на конектора. http://pinouts.ru/CellularPhones-PW/erics_t28_pinout.shtml 2. Друго решение е да използвате кабела за данни от телефон в стаята и да го свързват с вас UC baord (които трябва да имат TTL към RS232 конвертор, както и). Сега UC съвет действа като компютър и може да бъде свързана с много телефони, използващи различни кабели ДАННИ. [/ Цитат] Всъщност аз желая, където мога да намери решение, което използва кабел за данни. Основната ми цел на този проект на Nokia 3310 се свързва с компютър. той ще автоматично изпращане на SMS го получи с персонален компютър, без забавяне точно като SMS Gateway. Всъщност Fbus е добър проект, но не са подходящи за мен, защото аз все още имам много други част трябва да направя. и можеш просто да се концентрира в SMS само отчасти. но наистина отколкото много за теб всички мнения

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back