основен въпрос за cascode amplifer

N

nibo_mmx

Guest
Имам един прост въпрос.

в следните ckt, когато Уил е по-малък от Vth1, М1, М2 всички ще се удържа.VX ще е равно на VB-Vth2 ако пренебрегнем subthreshold ефект.

Аз не мога да разбера защо VX = VB-Vth2.

Благодаря за вашето обяснение
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Firma MODECOM prezentuje swój najnowszy smartfon MODECOM XINO Z46 X4+, wyposażony w czterordzeniowy procesor MT6582M Quad Core Cortex-A7, 1GB pamięci ...

Read more...

ако ние nglect тялото ефект,
транзисторът не може да бъде, така че ако ф предположи, че то е на ръба, така че VGS, трябва да бъде по-ниска или равна Vth
така Vb - VX = най-малко vth
така VX ≤ VB-vth

khouly

Книгата се казва VX ≈ VB-Vth2.Тъй като VX ≤ VB-Vth2

Тогава защо да не може да VX равна на стойност много по-малки, отколкото VB-Vth2, като 0 или 0.1mV?Защо трябва да се approximatly VB-Vth2? (Т.е. защо трябва да бъде на ръба на "за"?)

Благодарности

Джеймс

Това е така, защото един вид отрицателни fedback се провежда.

Предположим за момент, че VX е 0V, както ти предложи.Това би означавало, че M2 се включи, тъй като си С. напрежение е Vb, което е по-голяма Vth2 от.
Но ако M2 включен, след текущата ще са склонни да се придвижват през М1.

and thus Vx rises to the point where M2 is just about at the threshold.

Тъй като М1 е на разстояние, нейната устойчивост DS е много високо (много по-високи, отколкото може би дори на товара резистор), и не изискват значителни текущата VX да се даде възможност да се увеличава
и по този начин VX се издига на мястото, където М2 е почти на прага.
Защо?Защото, ако VX стана по-висока, след това на напрежението С. от категории М2 ще бъде по-малко от Vth2 и M2 ще изключите, като по този начин VX ще падне.Но ако VX капки, след това се превръща в M2, принуждавайки VX да расте ...и така нататък.И така се установява в VX VX ≈ VB-Vth2.equal to Vb-Vth since when M1 is off, its resistance is not really infinite, thus some current is required to flow through it, and so the GS voltage of M2 is slightly
higher than Vth2.

Това е приблизително
равна на VB-Vth от M1, когато е изключен, неговата съпротива не е наистина безкрайна, като по този начин някои настоящи е необходимо да се придвижват през него и така напрежението СТ на М2 е малко по-високи,
отколкото Vth2.

Така, М2, винаги ще бъде на прага на включване на това, ако M1 е изключен.

Ако сте заменили M1 wih съпротивление на сравнително ниска стойност, тогава това изисква някои значителни ток през VX е да се даде възможност да се покачват.За да се получи, че изтичане на ток през M2 тогава ще изискват по-голямо напрежение С. от прага.
След това, VX <VB-Vth2.

Не мога да undersand VX защо не може да бъде по-малък от VB-Vth2.Но аз не съм сигурен, че може напълно да undersand VX защо не може да бъде по-голяма, отколкото VB-Vth2.По-долу е моя undersanding.Бихте ли дали съм прав ли съм?Благодаря ти предварително:

Когато VX е по-голяма, отколкото VB-Vth2.M2 truns разстояние и сумата устойчивост на М1 и М2 е много висока.Това сили VX пада до доста ниско напрежение, близо до земята.Така че, М2 не може да бъде удържана.So since it cannot be on, also cannot be off.

Тя трябва да бъде в края на на и на разстояние, но предоставя много малко актуални към asure VX свикнал да е твърде висока и свикнал да е твърде ниска.Защото, ако няма ток през М2 и М1, че ще принуди VX равнява на земята.Тъй като е малко ток, така Vgs2 трябва да бъде малко по-високо от Vth2?

Разбирането ми е, нали?

Уважаеми nibo_mmx,
В тази дискусия ние, ако правителствата не subthreshold проводимост.
Вин <Vth1 така M1 е изключен.
Защо трябва да VX = VB-Vth2?
Имате кондензатор на възел Х и това се разчуе заредена, тази шапка е източник на насипни капачка от категории М2 и канал за насипни капачка на М1.

И може да разработва U моля ви точка за "Когато VX е по-голяма, отколкото VB-Vth2. M2 truns разстояние и сумата устойчивост на М1 и М2 е много висока. Това сили VX пада до доста ниско напрежение, в близост до земната повърхност. Така че, М2 не може да да бъде удържана. "

Уважаеми ambreesh,
много благодаря за вашата идея, но аз все още имам един въпрос.

В публикацията си:
"Вие сте един кондензатор на възел Х и това се разчуе таксуват"

Искаш да кажеш, когато кондензатор е за сметка на VB-Vth2, тогава М2 е на разстояние и няма актуални към зареждане на кондензатор вече, така VX ще приблизително равен на VB-Vth2?

Но тук има предположение, че първоначално е по-ниска от VX VB-Vth2 и М2 е включен.Как ще работи, ако първоначално VX е по-висока, отколкото VB-Vth2, да речем V1?В това състояние, М2 и М1 се на разстояние от всички, както и таксата в кондензатор няма възможност да следват, така VX V1 ще бъде през цялото време?Ако не, защо?
Последно редактиран от nibo_mmx на 26-ти април 2005 г 3:17; Редактирано общо 1 път

Ние говорим за VX по отношение на GND.Когато VX е малък, източник на М2 е почти на потенциални GND, VgsM2 е високо (равна на Vb) и M2 възбужда.Както се оказва по увеличава VX.
Но ако VX се увеличава, след това VgsM2 намалява и в някакъв момент M2 ще изключите.Тази точка е Vth2.
M2 наистина не може да изключите, тъй като тогава ще стане VX ниско и че ще включите М2 (виж първото изявление).
Така M2 ще бъде на прага.

ВВВ,
Благодаря ви много, аз разбирам вашето обяснение сега.
Съгласни ли сте с точка ambreesh's?

Джеймс

ВВВ написа:

Ние говорим за VX по отношение на GND.
Когато VX е малък, източник на М2 е почти на потенциални GND, VgsM2 е високо (равна на Vb) и M2 възбужда.
Както се оказва по увеличава VX.

Но ако VX се увеличава, след това VgsM2 намалява и в някакъв момент M2 ще изключите.
Тази точка е Vth2.

M2 наистина не може да изключите, тъй като тогава ще стане VX ниско и че ще включите М2 (виж първото изявление).

Така M2 ще бъде на прага.

Здравейте ambreesh,

Основно вас и ВВВ и двете са прави, но може би сте имали някои недоразумения относно изявление ВВВ's:
Но ако VX се увеличава, след това VgsM2 намалява и в някакъв момент M2 ще изключите.Тази точка е Vth2.

Тази точка е точката, където VgsM2 равен Vth2 вместо VX равен Vth2.

Надявам се това ви помага да постигнат споразумение по този въпрос.Благодарности.

с уважение,
jordan76

Уважаеми ambreesh,
Благодаря за Вашето съобщение.Вашият въпрос disscusion направи по-ясни и по-ясни.Като попитах в бивша публикация:

Как ще работи, ако VX initiallly е по-висока, отколкото VB-Vth2, да речем V1?В това състояние, М2 и М1 се на разстояние от всички, както и таксата в кондензатор няма възможност да следват, така VX V1 ще бъде през цялото време?Ако не, защо?

Здравейте nibo_mmx,

Анализите по-горе има един предположение: няма substhreshold текущата взети под внимание.
Всъщност, животът не е съвършен: substhreshold текущата винаги съществува.Така че, дори ако VX initiallly е по-висока, отколкото VB-Vth2 (по някакъв начин), тя ще изтече някъде, за да достигне най-накрая една equalibrium точка в зависимост от М1, М2 размери.

Надявам се отговори на въпроса ви.

с уважение,
jordan76

Благодаря на всички ви, аз го разбирам сега.

[цитирам = "nibo_mmx"] Не мога да undersand VX защо не може да бъде по-малък от VB-Vth2.Но аз не съм сигурен, че може напълно да undersand VX защо не може да бъде по-голяма, отколкото VB-Vth2.По-долу е моя undersanding.Бихте ли дали съм прав ли съм?Благодаря ти предварително:

Когато VX е по-голяма, отколкото VB-Vth2.M2 truns разстояние и сумата устойчивост на М1 и М2 е много висока.Това сили VX пада до доста ниско напрежение, близо до земята.
цитат]

е то нали?защо "Това сили VX пада до доста ниско напрежение, близо до земята.", мисля, че в това състояние, че е делител на напрежение.

От моя точка, ключов момент е subthreld current.then Искам да пораждат нов въпрос: в тази верига, където е най-значимият leakege път? Parastic NPN / PNP на МОН transitor?

Здравейте приятели,
Аз thnk за qustion по-горе, можем да се обобщят като на АНО ", когато властта е swiched на М1 е на разстояние (като на въпрос), тогава възел VX се започва зареждането (ако е Vb> Vth) може да доведе до" Vb-Vth " M2 след това трябва да бъде в OFF.And VX също не могат да изпълняват, тъй като М1 е в състояние OFF, ok.if сега погрешно PLZ я коригират.
с уважение
Sabu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back