контролиране 5phase стъпКов двигател с помощта на паралелен порт

Не се притеснявайте за точната изходното напрежение, ако промените компютър може да промени доста. Ако използвате TTL съвместими вход че ще работи за Vinput> 2,6 V. Въпросът ми беше за напрежение, необходими за моторни ликвидация, не намирам никакви електрически характеристика. Синиша, от коя част на Канада идват прекрасен пейзаж ти покажа?

Hi Синиша, не мога да се види Driver.JPG файл. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавена след 3 часа и 6 минути: [/ цвят] [/ размер] не мога да намеря напрежение. в тази връзка http://www.kohzu.co.jp/e/tech/nolimit/motor.html споменава, че PMM33BH2 трябва 0.75A и 1.0 ома / фаза.

[Quote = trapoe] Синиша от коя част на Канада дойде прекрасен пейзаж ти покажа? [/ Цитат] Южна, където е топло и влажно :)

Здравейте, има е доста една много по тази тема на PC Програмиране и взаимодействието раздел на този борд начело като една C + + Въпрос от Licifre, в моя пост тук е списък за това как да шофирате един 4 фаза степер мотор на паралелен порт на команди компютър, той само ще изисква малки модове на логиката на държавната машина, за да карам 5 устройство фаза. Паралелния порт фактически контролира посоката си и при условие, че точният брой на тактови импулси. Аз също така препоръчваме да използвате някаква форма на галванична изолация между пристанището и двигателя на задвижващия механизъм, само в случай, че има някакви шипове, които се върнат във вашия компютър. Quad Опто изолаторите или Quad магнитен изолатори са глоба за тази работа. Най-добри пожелания, Боб

hii всички ... THX за отговорите за мен. сега аз имам водача от mycom, което е INS50 и мотора е PF569-AC.

Имам нужда от един буфер съединение между паралелния порт и водача на моторното. може ли някой да ми помогне? паралелен порт могат да дадат само 3.15V и моторни 5V необходимостта на водача.

Здравейте, Ако е само да достави напрежение контрол, за да превключите на двигателя / изключване и др. На 3.15V вероятно ще работи добре, аз подозирам, че контролера на мотора има TTL или CMOS сензор входове, те са проектирани да работят от 1.4V до 5V за 1, логически сигнал под 0,7 ще бъде интерпретирано като логическа 0. Ако имате нужда от буфер верига, бихте могли да опитате да използвате на noninverting буфер шестнадесетичен като 74HC564 захранва от външен източник на 5V, това със сигурност ще бъде управлявано OK от сигналите, които имате. Включването на буфер е нещо добро, тъй като тя ще осигури известна степен на защита за вашия компютър, ако мотора изпраща обратно всяко шипове. Най-добър отношение на Боб.

THX д-р Боб, наскоро са открили, 74ACT244 за водача верига. Аз не съм сигурен дали могат да работят или не защото не съм я тествате, като не съм свършил писмено LabVIEW програма :)

Обърнете се към [URL = http://www.nyden.com/nyden05b/product/ins50.pdf ръководство [/URL] за връзка схематично. Това би било най-добре да използва diffeerential водача, както е показано в ръководството, [URL = http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/sn75174.pdf] SN75174 [/URL] е добър пример. Трябва 10mA шофиране ток за вход optocoupler, и това е от полза да има разлика на машиниста за шумоустойчивост. Също така това няма да реши вашите притеснения за LPT нива на сигнала. Ако използвате всички сигнали ще трябва 5V доставките в състояние да доставят 40-50mA. Вие може да открадне, че от USB порт или външно захранване за това.

Аз бях тестван с програмата LabVIEW в нивото на сигнала от паралелния порт. но сигнал от паралелния порт не е стабилен. дадох 1 kHz и 1000 импулси паралелен порт. Как мога да направя стабилен сигнал от паралелния порт? THX предварително на всички, които ме hlep!! : D [размер = 2] [цвят = # 999999] Добавена след 1 часа 41 минути: [/ цвят] [/ размер] аз имам представа. LabVIEW страна е проблемът.

Не, това е windsows. Между мултитаскинг и хардуер неправилна поляризация не може да има предсказуеми резултати на LPT. Има някои комунални услуги, които спират прозорци от неправилна поляризация LPT, така че може да ви помогне малко.

на THX Синиша, WHT създам вчера не е пълно обяснение, IM съжалявам: (WHT мой проблем сега е, когато дадоха посоката на импулса (1) напред, изход О1 напрежението 5V излиза, но после дадох (0) заден ход от O1 напрежението е -0,00. така IM казва програмата LabVIEW имаме проблем.

Здравейте skalaxy. Пин 19 е доказано, свързан с Vcc в рисунката, тя трябва да бъде свързан към земята като пин 1 за да се случи нещо на изхода, предполагам, това е рисунка грешка, а не как си схема е свързан или нищо няма да се случи на изходите. Стойността, която описват, че се получава със сигурност е правилно, вие получавате логика 1 (5V) за напред и логиката 0 (0V) за заден ход, така че какво ти е проблема? отношение на Боб.

Hi DrBob13, аз съм свързан ПИН 19 до VCC по листа с данни. диаграмата по-горе е моята рисунка и за това как съм свързан по breadboard. :) Имам да постави на ПИН 19 до земята? проблема е, че не може да направи план мотор. , когато започна да стартирате програмата, всичко работи, докато не достигне до степер водача на моторното. но когато става въпрос за мотор, въпреки че двигателят работи (мога да чуя шум), вретеното никога не са завъртени нито напред или назад. THX.

Здравейте аз съм тестван и мотора да работи вече. то е, защото на времето линия на програмата LabVIEW. честотата мога да надвишава от 1KHz. как мога да го изпълним по-бързо от тази скорост? вътре labveiw мога да направя, тъй като имам нужда LabVIEW Real-Time модул.

Здравейте skalaxy, ОК, сега виждам защо сте се свързали ПИН 19 до Vcc, вие не използвате, че половината от чипа, съжалявам, че съм пропуснал този момент, са правилни. Аз не съм много запознат с LabVIEW, но това, което казвате има смисъл като моя колега наскоро имаше подобен problen с него. Единственото нещо, което може да предложи, е, че генерира часовника на мотора да работи с например 555 таймера и го порта за включване / изключване с LabVIEW изход, като използвате за управление на посоката на ПИН, че начина, по който би могло да създаде часовник, който е по-бързо от 1KHz. Сигурни ли сте, че вашият мотор може да използва импулси при 1kHz, много стъпкови двигатели не може, защото прекратяването индуктивност е твърде висока, ако това е така че вие ​​ще получите effecct, че сте намерили, на вала на двигателя вибрира, но не ще се превърне. Най-добри пожелания, Боб.

Здравейте, да вала на двигателя вибрира много. Дата и час: Im използвайки PFE5691AC (BC) от mycom. N сега IM пишем нова използване LabVIEW. Но за това време, може само да даде 1,9999 Hz. арго отидете да 2Hz. След като зададете 2Hz двигателя вибрира много N мога план, дори една стъпка: (

THX д-р Боб, това означава, че използва IC таймер, който може да генерира импулс на сигнала може да получи повече от 1 KHz.

HI, може ли някой да ми обясни за цифровия контролирано осцилатор? Бих искал да се използва като генератор на честота от паралелния порт на водача. Благодаря предварително за помощта.

Hi skalaxy Да това може да бъде точно това, което ви трябва, вие все още ще трябва да генерира фиксирана тактова честота от таймер, кристал осцилатор / делител или подобни и след това да раздели производството си, "N", както е описано в тази верига: HTTP :/ / www.techlib.com/files/161divdr.pdf 74hc161 устройства са доста лесно да се получи и са доста ниски цени на електрическата схема всъщност показва 74160 устройства, но говори за 74161s, 74160s са BCD вход, вие искате истинските входа двоични мисля, така че на 74161, ще бъдат тези, които да се използват, те са пряко ПИН съвместими. Не са анализирали веригата в детайли, но един бърз поглед предполага, че трябва да се работи OK. CD4059 ще работи също (в различна схема), но те са много скъпи и доста трудно да се получи в малки количества. Надявам се това да помогне. Боб.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back