контролиране 5phase стъпКов двигател с помощта на паралелен порт

S

skalaxy

Guest
Може ли някой да ми помогне във връзка с 5phase стъпков мотор? Аз имам един PMM33BH2 5phase стъпков мотор, но аз да не съм сигурен дали това е еднополюсен или биполярно. Така че никой да ме проверите? Също така трябва да изградят една верига водача за тази PMM33BH2. Аз не съм намерил някои Driver IC SI-7510, PMM33BH2. Но всички те са наистина трудно да се намери на пазара. Има ли някакъв друг начин, мога да карам този мотор? Моторът трябва 0.75A/phase. THX за помощ и съвет.

skalaxy, тъй като сегашната е ниско, вие може лесно да проектира двигател с проста MOSFET. Поздрави Nandhu

THX Nandhu. но както аз не разбирам на TAT много ABT MOSFET, аз бих искал да попитам U STH. Как мога да получа N предават пулса влак от паралелния порт на мотора? Аз ли съм единственият нужда от буфер на Ic или някои други неща? THX U за Ур отговор.

Един много лесен начин е да използвате стария ULN2003, шофьор на Дарлингтън. Можете да свържете два раздела в паралелно получаване на 1 А макс. И това може да бъде свързан директно с паралелен изход на порт. Виж информационен лист за Ако използвате MOS трябва да изберете L ² MOS (логическо ниво MOS).

THX Ур поща, trapoe. Ще използвам MOS ниво логически. сега имам представа за това как да се свържете MOSFET към двигателя. но нещо е как да се свържете към паралелния порт. мога директно да се свърже MOSFET паралелен порт?

MOS логическо ниво обикновено се нуждае от около 5 V за провеждане на добре, така че имам няколко предположения: 1) проверка на изходното напрежение на паралелния порт. Ако компютър е доста стар, можете да намерите TTL ниво, или 3.5 V логика високи. Това напрежение не може да бъде достатъчно. Ако имате на CMOS ниво (най-вероятно), ще намерите около 5V. Между другото с UL2003, не е нужно този проблем, тя работи и с TTL нива. 2) да свърже резистор, от 10 до 15 kΩ, между G и S (земята), за да сте сигурни, че с паралелен порт изключения MOS ще бъде. 3) е по-добре, когато се свържете кондензатор между G и S (земята). Капацитивно съпротивление може да бъде 5-10 НФ за да се избегне ефект на бездомните капацитет (CGD). Това може да доведе до по-дълго време за превключване и повече мощност, разсейвана в MOS. Консултирайте се с осцилоскоп и ... с пръст. 4) не забравяйте безплатни пренос диоди за всеки ликвидация. 5) Забравих: свържете Gate директно към паралелен порт. И успоредно земята пристанище източници. Ако това не е ясно, че ще изпрати малък чертеж.

Благодаря пейката trapoe. как ABT добавяне на регулатор на напрежение за MOS, тъй като паралелен порт мога да дам стабилен 5volt? ако ф съм ум Мога ли да поискам малка рисунка?

Моторни данни могат да бъдат намерени на www.orientalmotor.com можете да намерите как да карам 5 фазови степери тук: http://www.cs.uiowa.edu/~~HEAD=NNS ~ Джоунс / стъпка / видове HTML Ако четете текст ще откриете, че 5 трифазен двигател трябва да бъде управляван с 1/2 H моста за всеки терминал. SI-7510 може да управлява 5 завишени и така 5 ниски странични MOSFETS за вашата кандидатура е добро IC. ULN2003 има само NPN транзистори, които могат да бъдат използвани само на слаба страна и в молбата Ви, за да има никаква стойност. Може би искате да прочетете повече за транзистори и да се запознаете как те работят, какъв вид на транзисторите съществуват и как се използват като ключове.

Hi Синиша, THX за Ур пост. SI-7510 не е често срещано IC и наистина много трудно да се намери. Въпреки, че аз прекарах един цял ден да намерите SI-510 и PMM8714PT в съставните магазини, не можах да намеря. така Im планира да използва проста. И все пак не може да реши или MOSFET или BJT трябва да използват. защото тонизиращи последователност за стъпков мотор е +, - и 0. http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/80248/ETC/PMM8714PT.html данни щифт от паралелния порт е само 8. Имам нужда от 10 посетени пристанища, за да изпрати сигнал на логиката за 5phase двигател. IM намиране MOSFET, които човек може да се свърже директно с паралелен порт. до сега открих един IRF610. но това мога да се свържете с пристанищен контрол, както аз съм kno колко напрежение идва от пристанищен контрол.

Синиша е прав. Четох 5 фаза, но в ума ми, мисля, че в 5 жици, както и на еднополюсния мотор, че аз съм с помощта. Аз съм много съжалявам. Трябва 5 половина мостове и е по-лесно да се използва една IC. Вероятно можете да намерите заместител на SI-7510. Или можете да използвате 5 независими моста половина в повече от една интегрална схема.

THX за постове. Ще се опитам да прочетете за 1/2 моста. това е означава, че мога да използвам H мост за всяка фаза?

Аз никога не са използвали 5 фаза стъпков мотор, но аз надяваме тази помощ. Можете да използвате и половината мост за всеки терминал. Най-лесният начин би могло да бъде една IC с един или повече половината мост с TTL съвместими вход. Не намирам никакви електрически характеристики (напрежение или съпротивление) на ликвидация. Ако доставките <15 V MOSFET драйвер може да замени половин мост. Проверете абсолютни максимални оценки и добавяне на безплатни пренос диоди, ако е необходимо.

колко ток и напрежение, мога да получа от паралелен порт?

Аз все още мога да намерите MOSFET / BJT, за да се свържете директно с паралелен порт. вик: Защото паралелен порт може само да да даде 2,6ma, 2,4 V. как мога да намеря подходящите компоненти, за да се свържете директно с паралелен порт и 5phase стъпков мотор? стъпков мотор трябва 0.75A/phase. има каквато и да е MOSFET / BJT, които могат да дадат 1А изход, докато тяхната база или порта на ток е необходимо по-малко от 2.6mA? Im опитва да навакса теорията, за MOSFET както и за BJT. THX за по помага!

Трябва половината мост за всяка фаза, не само MOS или BJT. Ако намерите правилните MOS това е само началото, ще трябва да проектира или да намерят MOS водача. За паралелен порт: имате наистина 2.6 V, искам да кажа с размер 2,6 V или Предполагам, че си порт има TTL IC вътре? Знаете ли, се опита да намери водача MOS да замени мост 1/2?

Опитах се да намеря MOS водача, но жаргон намерят.

Тези дни аз не разполагат с време да се търси дълбоко на MOS водача за вас. Но само за да ви покажа какво имам предвид открих този http://www.onsemi.com/PowerSolutions/product.do?id=MC33152PG , че изглежда много често срещаният тип. Той работи със захранващо напрежение до 20 V, аз не знам дали това е достатъчно, защото все още не са отговорили на въпроса ми, но аз предполагам, че е така. Той има TTL съвместими вход, тогава няма проблем с 3,16 V. Това източника и потъват 1,5 А. Аз бих добавил, диод свободен пренос (поне 1А) между продукция и земята. По-добро Шотки тип. Имате двама водачи (половината мост) в една опаковка, така че трябва три IC. Можете да попитате за проби.

Тествахме паралелен порт, използвайки LabVIEW, има 3.16V, когато аз се измери с мултицет. Аз ще се опитам отново и нека знаят, чрез използване на LED и 479ohm за тестване на тока и напрежението отново.

Ако искате да отидете дискретна, вие трябва да се изгради нещо подобно ... X5. За по-високи скорости става все по-сложно. Опто на данни, не е задължително, но е добра идея да се избегнат проблеми и защита на вашия компютър. Стойностите са изчислени на базата на данни, средства, захранване и употребявани резервни части. Това е само, за да получите представа за това какво може да се избегне, ако отидете интегрирани. Борда Фабрика водачът е обикновено най-добрите и икономически най-ефективното решение, няма нужда да изобретят отново колелото.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back