как да започнете xilinix FPGA?

Здравейте, относно преобразуване на FPGA да ASIC. Имам зададен този въпрос за Xilinx и те използва, за да предлагат тази услуга, но дон; тона повече. Цената е сравнително ниска. Сега вие трябва да отидете на търговски FPGA ASIC доставчици за преобразуване. Те ви таксува до $ 50.000 (без ДДС) за реализация. Вие трябва да предоставят дизайн, testbenches и цялата помощ, която те имат нужда от вас. Можете да получите минимум от 1000 чипа за тази цена, но това е малко скъпо, ако имате нужда от само 1. Някои други производители chpi, все още предлагат тази услуга, но тя все още е доста скъпо ... опитайте се да използвате CPLD (Комбинации от вас не може да се побере в едно), AntiFuse FPGA или Vitrex, които могат да предложат DES криптиране за конфигурацията поток ". greetz, venz.

Що се отнася до софтуера, можете да използвате за проектиране на FPGA. 1) Един добър начин да започнете, ако работите с Xilinx софтуер ще бъде за да изтеглите безплатно софтуера, който те наричат ​​ISE WEBPack. Вие ще бъдете в състояние да синтезират почти всеки X * Ilinx FPGA с по-малко от 300kgates. 2) Ако искате да се направят някои симулация, аз предлагам да използват Закона * I * Ve софтуер HDL ..., въпреки че това мек не е свободен. Ако не искате да плащате за симулация софтуер, мисля, че можете да използвате Xil * inx ModelSim sotware ... в своята версия намали свободното му (ако си спомням правилно). За хардуерната част, аз бих ви предложил да изглежда за оценка на борда на FPGA, с който искате да работите. Доставчикът електроника Insight се продават тези ... но те не са евтини. Надявам се това помощ. ktuluboy

Също така, вие трябва да решите дали искате да програмирате FPGA в Verilog или в VHDL. Предпочитам usign VHDL ..., но аз предполагам, че е въпрос на вкус. Има много добър Ebook за VHDL (а също и Verilog) в Ebook раздел на форума Elektroda така че се уверете, че спират дотук. ktuluboy

Здравейте, 1) Опитайте се да изтеглите ISE Webpack урок от Xilinx.com, ще ви дам един много добър интро. Това също може да бъдат намерени там безплатно CDROM. Опитайте се да поиска безплатно копие, тъй като ще съдържа допълнителна библиотека данни за своите модели. 2) Има много прототипи и оценка дъски с много изгодни цени, провери www.digikey.com, те имат огромен списък и много надежден отговор на доставка. Се надявам, това да помогне. Ваш

"Алтера" е по-евтино от Xilinx с една и съща порти. но Xilinx е мощен за дизайн и развитие. аз предпочитам да е нужен, за неговата функция и нейният софтуер.

Предлагам да използвате Xilinx, защото Xilinx софтуер е по-силна от алтера и просто за newhand

Вашият избор е много добра, защото аз съм с помощта на Xilinx CPLD или FPGA продукти. Тя е напълно дизайн метода и процеса. Разходите разбира се, е малко по-високо от алтера. но софтуера на алтера Corp. е limitted функция. В този момент, съгласен съм с qixie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back