връзка между PCB редактор и схематичен

P

prsk

Guest
Здравейте .. им нови за PCB редактор ... аз не съм в състояние да използват части в създадените схематични директно в прозореца за дизайн на PCB редактор. Може ли някой да ми каже как да стане това? Имам нужда да се създаде нов отпечатък за всяка част? че е досаден .... благодаря

PCB редактор в Altium Designer? Знаете ли включва отпечатък на всеки от компонентите на схематичен? Знаете ли, използват схеми за генериране на печатни платки, като в "напред анотация"? Зависи за какъв вид на компоненти, които използвате. Ако използвате някои общи компоненти, като аксиален или радиален TMD, библиотеки, предвидени от софтуера ще бъдат достатъчни. Ако вашите компоненти включват някои усъвършенствани като 44 или 64-пинов брои QFP, може да се наложи да създадете свой собствен отпечатък, като се вземат предвид в плътност, заваряемост и производствените някои въпроси. Управлението на собствена библиотека е една досадна работа в началото, но чрез създаване на отпечатък, можете да се знаят дори повече параметри по отношение на DFP (проектиране за производство), дали отпечатък, предназначени осъществимо за монтаж. Има причини за всичко, което правим в процес на PCB дизайн =) Наздраве!

хай благодарности за отговора, аз не се създаде нов отпечатък за всеки от части. Намерих отпечатъци за резистори и кондензатори, но не и за останалите (логика порти и напрежение източници). Аз ги поставя в PCB редактор прозорец с помощта на място части опция. ако аз трябва да създам собствена библиотека отпечатъци от стъпки ... може ли да ми каже как да стане това? благодаря ти! :)

Hi prsk. Можете ли да потвърдите използвате Altium Designer?

о КРЗ .. не виждам на този въпрос .. им използване ORCAD PCB редактор

Аз никога не използвайте Orcad преди, аз мисля, че трябва да се позове на помощта за употреба, че са написали преди редактор за библиотека. http://www.edaboard.com/thread217064.html # 4 Освен това можете да се обърнете към помощта в софтуера. Имайте в предвид, че ситопечат на компонента не представлява очертанията на реалния компонент. Моля, не съвпадат идеално с точния размер на компонента, който създават. Може да начертаете контурите на компонент, с други механични слой, което е за ваше сведение използване и настройка правило.

благодаря тоу ... аз ще проверите в това ръководство! усмивка:

здрасти .. това ръководство е полезна, но не реши проблема .... какви са стъпките за логика порти и източници? и аз намерих some.drf файлове ... знаете ли как да ги отворите и прочетете съдържанието му? Adobe навик я прочетете дума тампон боклуци най-вече .... Как да чета подробности за отпечатъка? например, res400 е отпечатък на resisitor, но как да знам със спецификациите на дължина и др. и как тя е diffeent от ers500? THX предварително!

Всъщност всички компоненти трябва да имат PCB отпечатък име пълни Orcad. Трябва да се създаде отпечатък на пропуснатите компоненти в програмата за оформлението себе си и да им име, както искате. След създаването на отпечатъка (в алегро, подложки или някоя друга програма за оформление), за отваряне на схематичен модел в Orcad, кликнете с десния бутон върху него -> редактиране на част -> Options -> пакет свойства -> PCB отпечатък просто напишете едно и също име на отпечатъка сте създали (точно същите) и да спаси.

Компоненти. DRA разширение и могат да бъдат отворени от File, Open, след това изберете символ рисуване в долната част на екрана. За стандартен набор от компонент имена търсят данни за IPC-7351

хей THX много xeratule н marce .... Ал от него работи .. много ясно! :)

Hi Im все още има бъг в алегро PCB редактор ... аз съм логика порти отпечатък на dip14_3, сега кокошка и място части ръчно, за да я изберете, се появява символът на дизайнер мрежа, но не получи placed.there не е грешка или и на останалата част от компонентите, като диоди, resisitors и др. били поставени. Как да направя логически символи? те се появяват като U1, U2 и др. в списъка за поставяне на част. Благодаря.

Той е бил 3 години, откакто съм последния използван алегро и не си спомнят натъкват на такъв проблем. Можете да преименувате отпечатъка може би, както го е създадено от вас и се опитайте отново. И моля да се грижи за схематични и отпечатък ПИН номера консистенция.

хм .. какво искаш да кажеш с "се грижи за схематични и отпечатък ПИН номера консистенция"? Аз използва съществуващ отпечатък в алегро.

Ако схематични и отпечатък ПИН номера не съвпадат, може да има проблем консистенция. Както казах преди, опитайте да запазите същия отпечатък с различно име и се опитайте да го използвате. Това понякога помага.

Опитах се да променя името на footrint .. тя не работи в моя случай. благодарности за предложението. :)

Hi Im все още като бъг в алегро PCB редактор ... аз съм дал логика порти отпечатък на dip14_3, сега кокошка и място части ръчно, за да я изберете, се появява символът на дизайнер мрежа, но не не получи placed.there не е грешка или има поставени и останалата част от компонентите, като диоди, resisitors и др. Как да направя логически символи? те се появяват като U1, U2 и др. в списъка за поставяне на част. благодаря ви.
U трябва да определи "psmpath" и "padpath" Иди на настройка> предпочитанията на потребителя> Path> библиотека, след което задайте директория за psmpath и padpath до директорията, в която запишете си отпечатък ..

psmpath и padpath са насочени към папка, наречена символи, които съм се използват foorptints. само на footprins съм за логиката порти (dip14_3) не се пускат на борда (въпреки че се появява символът и на командния прозорец казва, че поставянето компонент). resisitor, диод и transisitor отпечатъци се поставят.

е, че тампон на файл, ф използване за тази натопи е там? не DRA но подложка файла.

Аз само PSM файлове за съответните файлове DRA в PCB редактор. Намерих много подложка файлове като smd425rec220, pad60cir42 и т.н., но noing на натопи. Въпросът е аз не намерих подложка файлове за res400 и to107, които аз използван при проектирането и те се поставят.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back