Симулирайте DNL и INL

chenliy, какъв вид тренажор го използвам?призрак?нали трябва да се използва matlab да се INL и DNL?

За топ симулация на ADC какви са paramenters необходими, за да симулира?

здрасти
Аз научих tht да тествате INL / DNL на ADC от своята продукция за изхранване КПР ... след това резолюцията на КПР, трябва да бъде поне 2/4 бита повече от ADC
на ... Защо е така?ne1 може да обясни?
е това не е възможно директно да се мярка със същата резолюция?

информация по отношение на INL / DNL изпитване, е даден в ANALOG DEVICES "Наръчник

pablomilanes, използвам AMS симулация.AMS означава Аналогов-Смесен сигнал, че е да се каже спектър-Verilog симулация.Да, matlab се използва система за симулация.За топ симулация на ADC, на paramenters необходимо, за да симулират са статични параметри (INL, DNL,
пълен Erroe, Офсетов грешки и т.н.) и динамични параметри (SNR, SFDR, THD, т.н.).Karthikeya, "... след това резолюцията на КПР, трябва да бъде поне 2/4 бита ADC
на повече от ..."се дължи на точността на КПР над ADC.Например, можете
трябва да докаже верността на владетел.Можете да използвате друг владетел, чиято точност е повече от владетеля мярка него.Разбираш ли?

здрасти
Цитат:chenliy

трябва да докаже верността на владетел.
Можете да използвате друг владетел, чиято точност е повече от владетеля мярка него.
Разбираш ли?

Можете да се отнасят до Page 662 (Тестване на ADCs) в CMOS аналогови схеми Дизайн (второ издание).Авторът се PEAllen и DRHolberg.ISBN: 7-5053-7758-2

Благодарим ви помогне, ще прочетат тези страници на книгата
на Алън.

Verilog-A или AMS могат да бъдат използвани заедно с верига симулация за получаване на резултатите едновременно.Налице е разлика между реалното измерване с верига Производство и измервания в симулация.Аз не виждам никакви изисквания за отиваш на повече на брой проби от действителните проби курс на ADC или КПР докато симулира.Направих програми, които работят с 8 битов ADC в 6 часа с Кейдънс инструменти и очаквам за 10bit ADC най-много на ден или по-малко от това.

terryssw написа:Vamsi Mocherla написа:

За INL и DNL, наистина не се нуждаят от часовника, имам предвид, когато сте тестване за INL и DNL, можете да поставите clk до висока (или ниска - в зависимост от вашата конфигурация) и пуснете DC измитам.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back