Размита логика

размита логика използва членството функция за високи хора, може да се окаже, че ние смятаме, всички над 180 см височина,
т.е. със сигурност MF = 1, и че всички whome по-малко от 150 не е certaily високите
т.е. MF = 0.и drawe строявам между две точки вземем МФ.
MF
1 1 0 ------------
1 0
.5 1 0
1 0
0 1 ---------------- о --------------- 0 ------ високи
150 180
например, ако някой висок е 165 членството си функция при високите хора е ,5

Тази добра IC за размита microcontroller и всички свободен софтуер

http://www.st.com/stonline/products/support/micro/st5/prod.htm

тя си струва да се спомене, че размита логика беше ininted от lotfi zhadeh

Той е роден през 1921
г. в Баку, Азербайджан на Съветския съюз, но в действителност, като създател на концепцията за "Размита логика", Lotfi Zadeh принадлежи към един свят, където не съществуват граници ограничени до времето или мястото.Той наистина е най-добре характеризира като интернационалист.Той бързо да пренебрегвам национализъм, настоявайки там са много по-задълбочено проблемите в живота."Въпросът не е дали наистина аз
съм американски, руски, ирански, азербайджански, или нещо друго, той
ще ти кажа."Аз бях форма от всички тези хора и култури и се чувствам доста комфортно сред всички от тях."

Това е ярък пример за това как в реалния живот Zadeh shuns рязко абсолютни категории, които не се взема под внимание сложността
на живота.Това е един и същ начин на мислене, че характеризира Размита логика Един неортодоксален теория, която той е измислил, който се отразява на компютърните технологии.

Роден на азербайджански баща на работа като журналист от Иран, и руските майка, който е бил лекар, Zadeh радва на привилегирован живот на тези ранни години от живота си в Баку.Но в ерата на десет, когато Сталин въвежда колективизацията на земеделските стопанства в целия Съветски съюз, разпространено глад последван и Zadeh семейство се върна в бащиния си родина.Там той продължава обучението си по английски език в частна презвитериански училище в Техеран.След гимназията, той седна на националните университетски изпити и се поставя втори в цялата страна.През 1942 г. той е завършил Университета за Техеран в електротехниката.

По време на Втората световна война, е преместена в
САЩ и взе магистърска степен от Масачузетския технологичен институт (MIT) през 1946
г. и докторска степенот Колумбия (Ню Йорк) през 1949 г., когато той започва преподаването системи теория.От 1959
г. Zadeh преподава в Бъркли, на първо място в Електротехника (EE) Катедра когато той стана председател през 1963 г.,
а по-късно в компютърните науки Division (EECS).

Пенсиониране?
От 1991 година той
е бил официално "пенсиониран"
все пак това
е трудно да си представя как биха могли да водят busier график.Той все още продължава да отиде в неговия офис на колежа всекидневието, когато в града, но конференции и консултациите, най-често в чужбина, пази го, средно, след няколко дни всяка седмица.Той обикновено е на "червени очи" полети на изток крайбрежие, предпочитайки да пътуват цяла нощ, защото му е прекалено стегнат график да прекарват много време в окачени около летища и хотели.

Lotfi Zadeh, лично, е постно, тих, скромен, непретенциозен вид на човека.Той често се описват като изключително щедър-а "господин" в европейски смисъл на думата-дори от онези, които не са съгласни с него.Той
е методичен, за да даде информация, на "молив лице" (предпочитайки на гума
на tentativeness над писалка).През свободното си, той
е много любители на фотографията, че той използва за да имате повече време за нея през последните години, отколкото сега.Черно-бял портрет (с неговите фини нюанси на grays, разбира се) е неговата любима.Той е заснимания много известни личности себе си, включително председателите Труман и Никсън.

Неговият оригинален документ на размита логика, публикувани през 1965
г., срещани скептицизъм и по думите му, от време на време, отявлен враждебност.Почти тридесет години късно, спор около Размита логика все още е с нас, макар и не в същата степен.Многобройните приложения на Размита, особено в Япония, са твърде видимо да се отрече.

Той
е надарен с ум, който осигурява гъвкавостта на адрес научих учени, както и най-unindoctrinated прозелит чрез описание на научните принципи в конкретни реални примери от всекидневния живот.Той се опитва да се най-добре да бъдат достъпни и за двете групи.

Макар Размита логика има много повече място, отколкото традиционните логически системи, Zadeh е сред първите, които признават, че тя не е панацея."Там са и ще бъдат много задачи, които хората могат да изпълняват с лекота и които лежат извън възможностите на всеки компютър, всяка машина и всяка логическа система, която ние можем да зачене от днес."

Колко голяма е "Размита"?
Кой знае?Zadeh е твърде зает бутане напред да се справи с колко далеч областта е разширена.Неговото управление се намира в новопостроена сграда компютърни науки в Бъркли е подредени пода до тавана с reprints от статии, свързани с Размита.Той вярва, че хората се учат тази област, във всяка страна, която предлага съвременно образование.Дванадесет издания са вече публикувани, които включват думата "Размита" в техните правоприемници.Около
15000 статии са публикувани, макар че е трудно да бъдем точни, тъй като някои се появяват в затъмнявате списания в отдалечени части на света.Около
3000 патентите са били прилагани и
1000 даденост.Японският с
2000 учени, участващи в Размита логика, са били много бързо да се включи Размита логика в дизайна на потребителски продукти, като домакински уреди и електронно оборудване, и една компания, Mitsushita (който се продава под името на Panasonic и квазер) признаха че през 1991-1992 самостоятелно, те са продадени повече от 1
млрд. долара струва на оборудване, което използва Размита логика.Концепцията е толкова популярна, че там на английски думата е въвела японски език, макар и на японския обяви, че по-скоро "fudgy", отколкото "размита".

Zadeh интелектуален принос, са безброй.Той описани в "Кой кой
е в света", а от края на 1980-те, когато японски стана интересуват,
полските разшири експоненциално.Така че, също са с благодарности от тези вноски с отличие като презрени Honda награда в Япония през 1991 г., медали, почетни членства, doctorates, стипендии, editorships и chairmanships от всички краища на света.Република Азербайджан е сред онези, които са го удостоен през 1993
г., когато те връчи почетен професура от Азербайджан държавни нефтени академия.

Характерна, Zadeh е "предвидена за земята", винаги е обект абстрактни научни концепции до реалността проверка на тяхната практическа полза от това, дали те "да ни всяко добро."Тъй като приложенията на Размита логика в реални житейски ситуации са безкрайно; това
е много вероятно, че ще бъдат изслушани около Zadeh за дълго, дълго време, за да дойдеш.

Какъв интернет имат примерен код C?

Аз съм се интересуват от изследването размита логика заявление за неспазване линейни промишлени системи за контрол.някой може да предложи една книга за тази тема?Добавен след 3 минути:Ако някой може да ми даде линк към ebook, това ще бъде още по-добре.

Аз взех курсове по размита логика от Барт Kosko и други лидери в UC Сан Диего и са използвани размита логика в някои прости дизайни.Но вярно, мисля, че това е губене на време за повечето приложения.Единствените реални приложения, които съм виждал са термостати и круиз контрол.И двете от които може да се изпълнява само, както и използване на конвенционални подходи.Това е голям улов фраза и изглежда добре на вашето резюме, но не си струва времето.
Разбира се, някои инженери могат да имат опит и средства и да бъде в състояние да кривошип конкурс за проект, който работи, но то все още се нуждае от много "да променяте" и опит, за да получи той работи правилно.
Аз да звучи измъчен, но ми опит и този на колегите инженери е била по-малко от благоприятни.
Въпреки това, аз
съм отворен за промяна на съзнанието ми, ако има нови инструменти и техники, които аз не знам.

Привет,

кой може да ми кажете как да получите достъп до fileman.Аз не може да бъде всеки бутон или линк във форума страницата!Имам достатъчно точки аз вярвам.

Да някой имат размита инструмент решени да създадат C кодекс от правила и държавите funktions?В Размита ***, споменати по-горе за пример?

Thx

Robby

Здравейте си отново

fuzzytech 5.5.5.i е изтеглимо там сайт.
Има ли някъде подходящите лекарство?

Thx

Robby

и може да видите това седя
http://www.pobot.org/IMG/c/test.c
Интересно еДобавен след 12 минути:Пример за използване на приложенията размита логика
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back