Проект за последната година

H

hariraghav

Guest
Здравейте аз трябва да направя проект за последната ми година в областта на електрониката и комуникационните областта. може да ви предложа някои теми и места, където мога да получа такива проекти.

можете да опитате нещо с USB 2, се опитват да използват EZ-семейство от кипарис, също можете да намерите някои apllication на GPRS мрежата също да опитате TCP / IP мрежа с MCs се надяват да бъдат полезни Огън в Wire: SM2:

hariraghav, може би е важно да изберете вашия окончателен проект година умело в зависимост от това, което се планира в близко бъдеще. трябва да помислите върху това, което искате да направите и след това да вземе решение за областта, за които трябва да се разследва, защото електрониката и комуникацията на домейн са много, много широк. от начина, по който като първа идея, аз ще ви предложи да се работи върху софтуерно дефинираното радио. има много животни и възможните начини за изучаване (малка) част от тази тема. Разбира се, има материали на този форум, мисля, че като втори идея, бих могъл да кажа какво ми беше окончателен проект година. симулирано цяло предавател - QAM4 модулация, символ на честота между 10 и 100 KHz, носеща честота 433.92 MHz - на MATLAB (modelisation на излъчвател, приемник и канал на предаване). И след това и с други групи на студент splitted реализацията на цялото това нещо. Така че аз отидох през моя страна, която е автоматична печалба атенюатор и усилвател на мощност за приемника. така че е много симулация с аналогични симулация софтуер и след това запояване на тази част. събирането на всички части на друга група студенти, разбира се не работи много добре: D. но поне е един много интересен проект, включващ моделиране, симулация на аналогични и запояване надежда, че помага

Здравейте, Ако сте от някои институти, които изискват някои практически работата с някои теория (в смисъл, че хардуерен артефакт е също) необходими, можете да отидете за 1) FPGA базиран MP3 декодер 2) FPGA основава FM Radio 3) SMS основава дистанционно управление BRM

Предлагам работа на DSP, това е разрастваща се сфера ... Система за разпознаване на реч и има много проекти, включващи DSP

видео компресия е друга много добра областта в DSP. можете да модифицирате съществуващ алгоритъм за изпълнение на защитен алгоритъм propreitry.

хай се опитват да приложат подпис признаване чрез DSP обработка. или поне се опитват да направят специален уред за всичко, ф направя.

[Цитат = hariraghav] хай трябва да направя проект за последната ми година в областта на електрониката и комуникационните областта. може да ви предложа някои теми и места, където мога да получа такива проекти [/ цитат] Добро място ще бъде Cornell University: http://instruct1.cit.cornell.edu/courses/ee476/FinalProjects/ [/ URL ] Чао

Тя зависи от това, което ви харесва, Ако C, опитайте DSP Ако HDL, опитайте FPGA или CPLD. Дейви Zhu

U може да направи някои проекти за обработка на изображения .............. теми могат да бъдат за разпознаване на лица, цифрови водни знаци и много, много повече, но тези проекта са силно предубедени към софтуер за програмиране в MATLAB или C \\ C + +, VC + + и т.н. ...... някои хардуерни ще бъде там, ако се опитат да въведат истинското лице време система за разпознаване на ................... Всичко зависи от Ур интерес 8):) 8)

обработка на изображения е все по-голям field.so ф могат да отидат за компресия на изображението или пръстов отпечатък съвпадение.

ASSSLAM O ALAIKUM на всички като ф знаем, че DSP и FPGA проекти са много горещо пазар. Така че аз мисля, че ф shud изпълнение ofSoftware определени радиостанции с помощта на FPGA това би било полезно в DSP, както и FPGA площ. Също така ф ще се намира с различни радиостанции, които ще бъдат много полезни за ф. И имайте предвид, SDR е повечето нововъзникващи-нови технологии в съобщението ЗОНИ Благодарение Усман HAI ELECTRONICS ENIGINEER Пакистан

Опитайте областта на мултимедийните сигурност, ако се интересувате в DSP, стеганография и цифрови водни знаци са много интересни теми

Вярвам, MP3 декодер се изпълнява от Лунд университет. Можете да изтеглите източник VHDL код, както добре. Проектът софтуер ще бъде страхотна идея. Можете да изтеглите много информация в интернет. Друг сайт, можете да опитате е www.tapr.org / tapr . Трябва да се опитате нещо в сензорна мрежа. Вярвам, че можете да намерите някои идеи в интернет страницата на верига изба.

Може да изучавате невронни мрежи и проектиране на мрежа за прилагане, свързани с кариерата си като канал изравняване или признаване на модел.

опитайте кодирани модулация с помощта на MATLAB

Assalam-о-Alaikum! Искам да имам някаква помощ в последната година на проекта, свързани с някои обработка на сигнала, всеки един от ф като идеи Plz да ми помогне да чакате за вашия отговор

защо можеш ф опитайте за проекти за модел recocgnition. U може да се използва MATLAB, за същото.

хей можете да отидете в речта morphing.Its наистина good.You могат да отидат за реч пред текст и текст, за да трансформира реч.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back