Проблем с LM317 регулируем регулатор

[QUOTE = alexan_e 1130297] R2 не може да създаде този проблем, дори ако то е настроено на 0 изходното напрежение ще бъде все още да е 1.25V, напрежението в R1 ще бъде равна на Vref (1.25V) , докато регулатор работи правилно .... [/QUOTE] Да, но резистор изгори, така че очевидно беше повече от 1.25V през него. Това означава, че регулаторът не работи правилно. Това означава също, на висок ток, който горял R1, преминаващ през пота, тъй като няма друг път за него.

Да, но резистор изгори, така че очевидно беше повече от 1.25V през него. Това означава, че регулаторът не работи правилно. Това означава също, на висок ток, който горял R1 е, преминаващ през пота, тъй като няма друг път за него.
не осигурява пад на напрежение чрез регулатор костюм необходимостта преди нарушаването на напрежението пресича ВЕИ, искам да кажа

Опитайте това ..... направи по електрическата схема ... тогава каже какво се е случило ......

@ Thebadtall може да ви моля използвайте резистор на мястото на R2 (например 1K) и измерване на напрежението на щифта ADJ и на изхода и да докладва обратно?

@ thebadtall може да ви моля използвайте резистор на мястото на R2 (например 1K) и измерване на напрежението на щифта ADJ и на изхода и да представи доклад
Аз се страхувам да правя с? токов кръг, тъй като е бил разрушен от две IC досега. (Аз не искам да губя още една добра) ще направи нов с нови части, и ще докладва!

защо трябва да смилат и прил с 100k? няма да се отрази на Vout?
това не влияе на изхода ... просто паралелно два резистора ((100k * 2K) / (100k два к) = 1.9K)

и аз ще го използвате, за да позволи на по-голям ток?

просто искате да се раздели тока между и така ефективен ток преминава през резистора, като ефективна съпротива падне влизането, се увеличава в резултат на повече ток през другата половина на CKT [COLOR = "сребро"] --- Актуализирано --- [/COLOR]
и аз ще го използва, за да се даде възможност повече ток
на земята, нали?

Може би е твърде ниска мощност на вашия резистор.

Може би мощност на вашия резистор е твърде ниска.
Чувам известно объркване относно максимално предвидими "R1" (резистор между Vout и Adj приема като 220 ома) ток. По мое мнение, има три опции, за да се вземат предвид: - здрави LM317, минимален работен ток под 5.5 mA: R1 напрежение ще бъде винаги

в резистори може да се контролира силата приплъзване и така ако се намали, това ще е достатъчно

Видях подобен проблем отдавна с 7805 регулатори. Absolute Максимална входяща напрежение е 40 V с LM317 и 35 V с 7805. С над нарушава вътрешния ценерови диод. Както се хранят регулатора директно от AC трансформатор и токоизправител, използвайте един осцилоскоп за измерване на пикове в напрежението на входните без товар не трябва да надвишава 40 V връх, в противен случай LM317 умира. Намаляване на продукцията на AC от трансформатора, чрез зареждането му с подходяща лампа, или да използвате 12 или 24 V лампа в серията с основната.

видях подобен проблем отдавна с 7805 регулатори. Absolute Максимална входяща напрежение е 40 V с LM317 и 35 V с 7805. Да го превишава, нарушава вътрешния диод Ценеров
Това не е правилна, в LM317 не е макс вход, тъй като не е налице основание свързан директно към регулатора. Има само разрешения максимум / разлика в напрежението Алекс

Това не е правилна, в LM317 не е макс вход, тъй като не е налице основание свързан директно към регулатора. Има само макс позволено вход / изход разлика в напрежението Алекс
могат да бъдат не съм правилно, но никой горе спомена възможността за пренапрежение и това обикновено е убиецът. Разбира се, прегряването може да бъде.

свръх напрежение в случая е просто може да бъде причина за взривяването на ЗК, но не резистори в CKT като badtall казва, така че е над текущата производство на по-високи температури в CKT, той се нуждае от начин за контролиране на ток и по този начин премахване на заплахата много възможности е да осигури поне резистивен пътя към GND и други, е да се увеличи мощността на резистора като по този начин могат да издържат на висок ток

могат да бъдат не съм правилно, но никой горе спомена възможността на пренапрежение и това обикновено е убиецът. Разбира се, прегряването може да бъде.
Мисля, че всички възможни и невъзможни причини рай беше споменато, и пренапрежение. Виж мнение # 30.

в случай свръх напрежение, просто може да се предизвика за взривяването на ЗК, но не и резистори в CKT толкова зле, висок казва, така че е над текущата производство на по-високи температури в CKT
Аз не съм лош, IM само висок!

аз определено се шегува ..... (Мога да използвам тези участници, тъй като завинаги)

Никой не спомена другата възможност. Е метална раздела на изолирани LM317? Брайън.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back