Помощ при избора на превключвател.

B

brito.tb

Guest
Здравейте, аз съм разработването на програмируеми кондензатор в CMOS 0.35um, но в процеса Намерих някои трудности. Какви MOS ключ ли посочили? Аз съм с помощта на CMOS tranmission порта, но тя не работи. Благодаря за вашата помощ. PS: Искам да покажа на фигурата, но форума не позволяват. Имам нужда от 2 мнения

Вие трябва да обясни какво е "не работи" означава ... Тук имате шанс за второ мнение! ;-)

"Не работи" означава, че преминаването не се затваря пътя. Това е като permiting поток, когато това не е желаната

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Мнение добавен в 17:58 -------- Предишна публикация е в 17:55 ----------</span></span>
Цифрата.

Ако използвате предаване порти, проверете дали полярността на контролните сигнали е правилно, по-голямата част свързан правилно и че на входното напрежение не е по-висок в сравнение с контролната сигнал плюс VT (NMOS ще проведат).

Аз съм с помощта на предаване порта. Полярността е правилна и по-голямата част на NMOS е свързан към GND и по-голямата част от PMOS е свързан с VDD. Дали това е правилния начин? Благодаря.
57_1294424449.png

Да, правилни. Какво за входни и изходни нива WRT VDD и VSS?

Технологията е TSMC 0.35um, използвайки VDD, като 3.3 V и VSS като 0 V. "не работи" е като ключ и кондензатор, че е затворен консумира напрежение.

Аз не правя разбирам какво ви означават, отнема напрежението, но нека започнем от основите: прави тя работи правилно, когато ви трябва само един ключ (т.е. ако на контрол сигнал, че ключа е 0, ключът е отворен - изолационен - ​​според вашия фигура в съобщ # 5)? Когато имате множество ключове в паралел, всички ключове трябва да бъдат отворени за предотвратяване на входа, за да се премине към изхода.

В тази верига Искам да избират един или повече кондензатори, за да се направи различен капацитет. Това е най-желана, когато аз избирам 30 PF за крайния капацитет ключа 2 и 3 (отгоре надолу) трябва да се затвори и останалите отворени. Но изглежда, което не се случва. Ключ ми е наред? Напрежение, които се вливат чрез ключа е 0 - 2,56 V. Как мога да Calc-добро W / L за тази задача?

Както аз предложих в предишния ми пост, стартирайте testbench само с един кондензатор и един ключ, а след това проверете дали работи. Ако това стане, добавете един кондензатор и един ключ и опитайте отново. Освен това, какво кара кондензатор и какво е натоварването?

"Не работи" означава, че преминаването не се затваря пътя. Това е като позволява да тече, когато това не е желаното. [/QUOTE] Знаете ли, че си схема могат да работят само ако и двамата и Out не плувка , но са добре дефинирани потенциал (GND - 0.5V) ≤ V {В, Out} ≤ (VDD + 0.5V)?:

Аз съм с помощта на предаване порта. Полярността е правилна и по-голямата част на NMOS е свързан към GND и по-голямата част от PMOS е свързан с VDD. Дали това е правилния начин? Благодаря.
57_1294424449.png
, имам друг проблем, когато ключът е затворен, той все още проводими. Имам нужда от това е 0V, когато са затворени. Входния сигнал е в диапазона 0 - 2.56V. Как мога да реши това? Благодаря.

... когато ключът е затворен, той все още проводими.
затворен ключ "трябва да бъде" проводящи "- това е нейната цел! Но ако сте искали да кажете " отворен ключът е все още проводими", е [списък] [*] или не са правилно контролирани [*] или дефектни [*] или просто изглежда така, защото такса на възел не може да изчезне [/ списък]
Имам нужда от това е 0V, когато са затворени. Входния сигнал е в диапазона 0 - 2.56V. Как мога да реши това?
Казано по друг превключвател (NMOS) между възел, ще искате да настроите до 0V - и Vss. Контрол то от clk_bar.

Аз направих това, което каза, и когато ключът е отворен, той е настроен да 0V. Но същия този ключ в включен кондензатор резултатът не беше добър. VSS в ключа акт като GND и земята на кондензаторите. Верига, аз съм на работа е като този. Когато полето с номера или буквата на ключа.

... резултатът не беше добър .
Това е неясен термин. Какво Pb. Твърде много заряд впръскване при изключване? В такъв случай използвайте стандартните ½ W / L кръг компенсация.
VSS в ключа акт като GND и земята на кондензаторите.
Това е, което той е предназначен за, нали? Най-малко при включване-на.

Здравейте момчета, благодаря за отговора. Аз не разбрал функционалността на ключа. Сега аз сега как тя работи. И аз имам един друг въпрос, ако усилвателя, използвани в цифрата има VDD = 3.3V и VSS = 0V, мога ли да свържете положителния принос на земята и на верига все още работи като интегратор? (Усилвателят е сгънат cascode) Благодаря.

Да, за един цокъл работа
Но аз съм симулиране на веригата при тази конфигурация и не е работа. Но ако сменя земята в switchs и в положителен принос за 1.65V VCM интегрира. Има нещо нередно с моя Сгъната cascode OTA? Или това е правилната?

... мога да свържете положителния принос на земята и веригата все още работи като интегратор? (Усилвател е сгънат cascode)
Зависи от въвеждане на схеми на вашия сгънати cascode усилвател. Да, ако има PMOS входа.

Зависи от въвеждане на схеми на вашия сгънати cascode усилвател. Да, ако има PMOS входа.
Аз съм с помощта на NMOS вход. Така че, ако използвам PMOS вход, тя трябва да работи с заземен положителен принос? Или трябва ли да използвам VCM = 1.65V?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back