Помогнете ми да анализираме тази основна схема

Always_Confused_Sudent написа:Цитат:

V1 = V2, тъй като и двете D1 и D2 ще се предаде предубедени.

Аз не съм сигурен ние разбираме това правилно.Какво е ток през диод, ако ние прилагаме напред напрежение на диод, който е точно 0.6V.Ли е 0 или ∞ или неопределен стойност между тях.
Над схема могат да бъдат анализирани по следния начин:
D2 провежда.Напрежението върху R1 ще бъде 2.4V диод, защото изважда ,6 V от 3V батерия.Ток през D1, защото не могат да се излеят на R2.Еквивалентни характеристики на серията свързване на резистор и диод е, че тя е нулев ток до ,6 V и е 1kΩ след рампата.В определена точка ,6 V ток през такава връзка е 0.Така че е изключено D1 и D2 е, напрежението върху R1 остава 2.4V.
Идеята ми с симулация е точно това, което trigger74 каза, правят експерименти и симулация е нищо друго освен това.

Не е ли това, което и двете j2005 и аз вече казах и преди?Мислех, че сме обсъждане на подхода - време, за да скочи направо в симулация или да се направят някои anayisis преди това.

По отношение на напрежение в резултат на R1 и състоянието на диод D1, резултатите са равни.Но обяснения са различни.Мисля, че това са проблеми, като решим exactlu само с помощта на математически модел на диод.Този модел е диод дискретни fonction който има 0 стойност до 0.6V и от 0 до ∞ до 0.6V.Тази функция може да бъде представляван от серия връзка на 0.6V батерия и идеален диод.Свързване на допълнителен резистор последователно с такива диоди модел дава функция (характеристики), който има стойност 0 до 0.6V и рампа с наклон равен на R към безкрайно напрежение.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back