Основната разлика между ATMEL UC и PIC UC.

S

sn_burki

Guest
Здравейте всички Каква е основната разлика между ATMEL и PIC, аз се работи по ATMEL дълго време и е установено, че е много лесно, но изглеждаше, че 80% от хората предпочитат PIC вместо на ATMEL??? , въпреки че PIC е скъпо в сравнение с ATMEL?? каква е причината ????? пожелания.

Тук в Канада ПОД и AVRs са почти същата цена.

Аз предпочитам микро контролери с безплатен компилатор.

Тук, в Бразилия. имаме подкрепа от представители и дистрибутори на Microchip, можем да участваме в местни майстори Семинари, чиповете могат лесно да се намери в магазините на разумни цени, има много книги за ПОД, написани на местния език (португалски). Същото не се случи с ATMEL.

Предпочитам ATMEL, поради това има 51 ядра. Но най-големите атрактивен аспект в PIC е RISC / Харвард архитектура, което позволява прост набор от инструкции, а също и добра документация, което го прави най-добрият избор за самообучение програмисти. + + +

Предпочитам ПОД Те имат най-ниската цена, те са performant, лесен за използване и има много материал, свързани и софтуер.

Тук в Индия AVR е по-евтино от ПОД се чувствам обучение AVR е по-лесно, отколкото PIC .. Nandhu

Основната разлика между Atmel и PIC е, че Atmel е компания, която произвежда няколко вида микроконтролери и PIC е вид на микроконтролер, който се произвежда от фирмата Microchip. Май ви конкретни въпроса ви? :)

Здравейте всички Благодаря на всички вас за вашето мнение, но въпроса ми, не е, за разлика B / W altmel или PIC за цената си или лесно availibility но за технически земята обратно. Защо е PIC използва vaste в областта от Atlmel?? съоръжения снимка, които не са в ATMEL? и т.н. се отнася до

ПОД са по-популярни, по мое мнение, поради 2 основни причини: - Силна подкрепя от Microchip, както и от интернет или. Можете лесно да купуват ПОД навсякъде. (Какво Atmel за AVR?). - PIC изглежда лесно да бъдат научени само 35 инструкции, поне сред 8-битов MCUs (AVR = 75, 8051 = 110). Но аз предпочитам AVR, защото: - Limited PIC способността на кратък набор инструкции. - Повечето от инструкции се нуждае само от една машина на цикъл (не 4 в PIC, 12 в 8,051). Това прави AVRs, специално пригодени за някои приложения, които са трудно да се проектират с ПОД или 8051. - AVRs optimumly са предназначени да програма с C. Някои добри компилатори C безплатно в интернет. - AVRs не са скъпи. Някой друг?

PIC микроконтролери, вградени в PWM, докато ATMEL не е нужно ... PIC има много функции, че ATMEL не е нужно, но Atmel е добро за начинаещи, това е лесен за използване и лесни за изпълнение ...

Hi Atmel Avrs PWM такива като Pic. Работил съм с PIC и AVR и аз си помислих, че PIC Micros са по-стабилни от AVRs.for например не могат да работят от AVRs близо до малък motors.but в тези дни, ATMEGA AVRs са стабилни и удобен за използване. ПОД и AVRs имат подобни свойства, но ПОД са по-скъпи от AVRs в подобен обхват. На добър час

[Цитат = nguyennam] - Limited PIC способността на кратък набор инструкции [/ цитат] 18F серия 75 инструкции. [Цитат] - Повечето от инструкции се нуждае от само 1 машина цикъл (не 4 в PIC, 12 в 8,051). Това прави AVRs, специално пригодени за някои приложения, които са трудно да се проектират с ПОД или 8051. [/ Цитат] PIC може да работи при по-висока скорост. [Цитат] - програма с C. Някои добри компилатори C безплатно в интернет, са optimumly предназначени да AVRs [/ цитат] C18 компилатор е свободен от Microchip и 18F серия е оптимизирана програма с C. Програмиране на PIC е по- елегантен, няма нужда, за работа осцилатор или външен часовник за серийно програмиране. Не можем да кажем, PIC или AVR е по-добре. Използвайте това, което е по-достъпни!:

[Цитат = sn_burki] Hi всички Какво е основната разлика между ATMEL и PIC, аз се работи по ATMEL дълго време и е установено, че е много лесно, но изглеждаше, че 80% от хората предпочитат PIC вместо на ATMEL??? , въпреки че PIC е скъпо в сравнение с ATMEL?? каква е причината ????? пожелания. [/ цитат], ако имате способността да използват компилаторите такива БАСКОМ или codevision тя ще бъде наистина несправедливо да игнорира наистина мощен способности на специално серията AVR на ATMEGA който почти повечето от тях имат повече от 120 инструкции изпълнени в един допълнение машина цикъл към него способности, че БАСКОМ или codevision дава AVR са наистина вълнуващо, аз наистина предлагам да работите с AVR.

[Цитат = cai2] PIC микроконтролери, вградени в PWM, докато ATMEL не е нужно ... PIC имат много функции, че ATMEL не е нужно, но ATMEL е добра за начинаещи, това е лесен за използване и лесни за изпълнение ... [/ цитат] аз съжалявам, но AVRs е вграден в PWM. се отнасят до техните фиш. те са 2 PWM.

По мое мнение AVRs не са подходящи за индустриални приложения, поради тяхната чувствителност към всякакъв вид намеса. Имах всички видове проблеми с AVRs, че мъртъв без никакви правдоподобна причина. По-късно открих, че те може да записва върху техните предпазител бита при някои условия, например, те могат да променят вида на осцилатор. Те могат също да се сблъскате със ситуации, когато хардуерно рестартиране не може да ги изведе на "замразени". Съм виждал веднъж индустриална система, изградена на две AVRs, надзора на друг за рязане на сила, за да се преодолее замразяване ситуацията, описана по-горе. Сега, когато е предимството от използването на AVRs? У дома на бюрото ви, това може да работи добре, но в реални житейски ситуации те могат да го объркате нещо наистина лошо. Това не е проблем, ако една AVR не светкавица LED като трябва, но ако тя изгаря някои видове оборудване, което worths няколко хиляди долара, които смятате, че повече от два пъти, преди да използвате AVRs отново.

Аз използвам AVR и PIC, но тези устройства изглежда да бъде подобна заедно и има много разлики. Като цяло, AVR има повече SRAM от PIC, специално 8bit устройства, но PICmicro има мощен 16bit устройства, като по този начин това, което е важно, по отношение на въпроса, от които да избирате, е, че ние трябва да разберем charateristics на двете устройства.

Е, аз лично използват PIC, но трябва да знаете, че с PIC и ATMEL можете да направите много неща. Също така имайте предвид, че когато използвате PIC разделя честотата, с 4! Например, ако сложите 4MHz кристал ATMEL ще работят по 4MHz и PIC на 1MHz. Мога да ви уверя, че, ако решите, PIC, няма да съжалявате. Поздрави

Здравейте, аз съм срещал много ситуации, които изглеждат AVR чувствителни към EMI, но аз да заключим, че може да бъде по моя вина в системата дизайн. Така че въпросът ми към по-опитен програмист AVR е дали те имат подобен проблем или наистина [цвят = червен] [размер = 7] ПОД са по-неподатливи В промишлени среди? [/ Размер] [/ цветен] Благодаря

Не знам ATMEL, но мога да кажа, че PIC е проста за използване и мощен в същото време, това е евтин, много подкрепа, и могат да бъдат намерени навсякъде: DI също вграждат някои снимки, които работят в много лошо situactions, повечето от тях, в близост до големи мотори и много от електромагнитни смущения, и PIC продължават винаги работи ;-)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back