Как да се симулира напълно разликата opamp с SC CMFB?

B

BackerShu

Guest
След добавянето на СК CMFB верига до пълно диференциално opamp, мога само да проверите дали продукцията напрежение общ режим може да отседнете в очакваната стойност на определен период от време на преход.симулация да се определи как SC CMFB схема работи.Може ли някой да ми каже как точно да разберете си infulence на opamp's AC изпълнение GBW, PM др чрез симулация?С други думи, как да се симулира GBW и премиера на opamp с SC CMFB?
Аз се опитах PSS Pac и симулация в SpectreRF.Но donesn't симулация резултат resonable.Така че аз съмнение този метод не може да работи или ще го направи грешен начин.

Методи с използване на средства ще бъде от полза!

Thx предварително!

Налице е алтернатива, която - Предполагам, че - могат да работят във вашия случай.
Тя е описана от автора от tschechoslovakia.Днес, аз ще се опитам да намерите на хартия и след това ще даде допълнителна информация, ако се интересувате.Има ли?
Принципът на метода е да се дублира цялата верига, това означава да го scetch за превключване между тях, така и след това да се комбинират и двете резултатите по определен начин.
Аз го опитах за пълно SC вериги филтър и тя работи много добре.
С уважение
LVW

Благодаря LVW!
От cousre Аз се интересувам от altenative си метод и чака за по-нататъшно си бележка.Нещо, което аз трябва да взема ума ми, когато използвате този метод ще бъдат оценени.

BTW, статия, говори за това как да се използва за симулиране на SpectreRF SC-филтър е на стойност четене: http://www.designers-guide.org/Analysis/
Мисля, че методът може да се използва и в моя случай, но не съм имам resonable резултат симулация до сега.Ако имате свободно време, мисля, че може да погледнете и да направи някои дискусия, която може да бъде от полза за вашия случай.

Здравейте BackerShu,

тук е връзката за хартия споменах.

http://www.vabo.cz/stranky/biolek/veda/articles/CSCC07.pdf

В допълнение, Прилагам PDF лист показва симулация режим за интегратор SC Използвал съм с много добър успех (AC анализ).
Моля, имайте предвид, че контролирани източници на ток се контролират всяка с настоящите протичащ в друга част на веригата (другата фаза часовник).Така и двете части са свързани помежду си.
За измерване на ток (с цел да го определят като един параметър за контрол), които вероятно трябва да съдържа нула-волтов източник в серия със съответните резистор (както аз направих за PSpice).
На изходния сигнал на комбинираната схема се състои само от сбора на двете части.
(На хартия е на немски език, затова ЕС е вход и изход напрежения Ua средства).

Им съжалявам, че opamp символи, които не са правилно преведени на PDF.
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Здравейте LVW!
Благодаря ви много за хартия и съвети симулация.
Ще прочетете статията и се направят някои симулация за да проверите дали този метод е подходящ за opamp с SC CMFB, колкото е възможно по-скоро.

Аз ще ви каже, ако то работи или тичам в някои проблеми.

Имам същия проблем.Имам предназначени усилвател, които в симулация AC с идеална CMFB (като се използва система от няколко VCVS) постига около 75 db печалба.Използването PSS, и този с недвижими SC CMFB аз за постигане на 33 db.Странно е, че в spectre.out файл за нива DC за Outp и OUTN са около 300mV продукция N cascodes TRIODE са в региона, но ако парцел Outp и OUTN PSS от анализа е видно, че те постигат дизайн, изисквани от МС.Така че изглежда, че има някакъв вариант да се марка PAC да се равновесно състояние DC ОП стабилизация след време, но не DC ОП след началото на симулация.Моят часовник е 2MHz.Влязох за tstab 500us което е напълно достатъчно и tstart е 200us.
Моят проблем е да ви еднакви!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back