Как да редактирате програма в Matlab?

Можете ли да ми изпратите кода си? Защото аз не мога да си представите, какво искаш да направи

Уважаеми Devilwar, благодаря за вашия вид помощ. Една програма, която аз се опитах y'day от себе си е парцел xdot = sinx, с xdot заедно Y ос и sinx по оста Х, но аз съм се грешка, която е може би bcoz грешка в логиката по този начин искат Ур помощ в една и съща. CLC; изчистите всички [COLOR = "# FF0000"] функция xdot = функции (T, sinx); xdot = sinx; [/COLOR] аз го спаси като func.m в командния ред въведох>> tspan = [0, 2]; x0 = 0;>> [T, sinx] = ode23 ("функции", tspan, x0), тук съм Получавам съобщение за грешка Error: File: func.m Line: 4 колони: 1 дефинициите на функциите не са позволени в ред или в скриптове. Грешка в ==> odearguments на 81, ако (nargin (ода) == 2) Грешка в ==> ode23 в 172 [neq, tspan, ntspan ..... Още нещо, аз трябва да ви помоля, ако е необходимо да има името на функцията и име m на файл, за да бъдат същите, тъй като това е това, което видях в книгата на Рудра Pratap да се държат като един и същ. Поздрави, Рахул
Code:
 функция xdot = функции (T, sinx); xdot = sinx;
променят [КОД] функция xdot = функции (T, X); xdot = грях (х); [/CODE]

благодаря blooz, аз ще се опитам поправяне, както е предложено. Поздрави, RC

Здравейте blooz, функцията xdot = функции (т, х) линия, дава грешка с червена линия по-долу функция и x. Аз наистина не виждам никаква синтактична грешка в него, Plz се види, ако има каквато и да било в него. отношение, RC

може да публикувате диференциално уравнение, той ще бъде по-лесно да решим, ако можете да посочите уравнението

xdot = sinx т.е., DX / DT = sinx отношение, RC

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back