Как да редактирате програма в Matlab?

R

rahul.6sept

Guest
Уважаеми колеги, Като първа потребител на време, аз съм изправен пред проблем в Matlab, как да редактирате една програма в matlab.Suppose съм написал програма от 200 линии в matlab.Now съществува някаква синтактична грешка в линия 10. Как трябва да редактирате един и същи?? Поздрави, Рахул

Каква синтактична грешка RU? Публикувай програмата.

Уважаеми devilwar, моля да ми каже процедурата .. останалата част ще се опитам да го направя сам, тъй като няма такава програма, аз имам още tried.Still в обучение phase.So Искам да опитам от мен като от сега. Поздрави, Рахул Chakraborty

Можете да редактирате програмата, като се напише програма, в прозореца на редактора. Когато стартирате програмата за грешка се появява на командния прозорец в MATLAB. Кликнете върху командния прозорец и можете да отидете до линията, която е грешката. В случай на синтактична грешка Matlab е много удобен за потребителя, тъй като се появява червена линия (същото се появява в слово, когато въведете грешен правопис). Когато се вземе показалеца на мишката на тази линия, се появява "фиксират", за да се определи грешката или ще бъде написано какво трябва да се направи, за да се поправи грешката. Orange цвят линии са просто предупреждение можете да игнорирате.

Matlab отваря с командния прозорец. За писане на програмата, ще трябва да използвате прозореца на редактора.

Скъпи Devilwar, Ако е възможно да ми изпратите някои основни програми на MATLAB, които биха могли да ми помогне в обучението. Поздрави, Рахул Chakraborty

Уважаеми Рахул, когато отворите Matlab MATLAB, командата се появява прозорец. С командата "Edit" Matlab редактор прозорец се отваря. Това е само като прозорец тефтерче, където можете да напишете вашето програма. Вижте програмата по-долу CLC% изчиства командния прозорец изчистите всички;% премахва позиция за работно пространство и свободна системна памет, затворете всички;% затворете всички отворени тона фигури =- пи: 0.01: пи; ampl = 5; Sig_In1 = ampl * грях (T ); Sig_In2 = ampl * COS (Т); Sig_Out = Sig_In1 + Sig_In2; второстепенна сюжетна линия (3,2,1) парцел (T, Sig_In1); мрежа на xlabel ('- \ пи \ Leq \ Theta \ Leq \ пи ") ylabel ("грях (\ Theta)") заглавие ("Парцел на греха (\ Theta)") второстепенна сюжетна линия (3,2,2) парцел (T, Sig_In2); мрежа на xlabel ('- \ пи \ Leq \ Theta \ Leq \ пи ") ylabel (COS (\ Theta)") заглавие ("Парцел на COS (\ Theta)") второстепенна сюжетна линия (3,1,3) парцел (T, Sig_Out); мрежа на xlabel ('- \ пи \ Leq \ Theta \ Leq \ пи ") ylabel (" грях (\ Theta) ") заглавие (" Парцел на греха (\ Theta) + COS (\ Theta) ") Това е малка програма, където сигнал, защото и грях сигнал се добавя и резултатът е изход. Можете да проследите някои стандартни книги за Matlab да се започне с. Можете да отидете за Първи стъпки с MATLAB от Рудра Pratap.

Уважаеми Devilwar, благодаря за вашата reply.I са закупили книга от Pratap.Its Рудра наистина от голяма помощ за мен. Всъщност аз бях писане на кодове в командния прозорец, като резултат и не е в състояние да редактирате it.Now научих. Едно нещо, което искам да науча от вас, интерактивна програма за потребителя така, че в Б и В, може да направим в Matlab, както и за бившия. проверка на прости числа, в които потребителят ще премине на номер едно по едно, за да проверите дали не. е-председателя или unprime? Ако е така, как да пишат, кодиран за потребителя интерактивни program.Kindly един пример за това. Но моята крайна цел е да се научите как да решим диференциални уравнения на 2-ри или по-високи поръчки (нелинейна), което е нещо, което действително необходимо за работата ми. Поздрави, Рахул Chakraborty

можете да използвате командата "вход" за това. Затворете всички; ясно всички; CLC за р = 01:04 цилиндри (п) = вход ("Въведете число: '); факта = фактор (NUM (п)); DISP ([' Факториел на" num2str (NUM ( п)) "е:"); DISP (факт); края Тази програма показва факториела на число, което потребителските въвеждания.

Уважаеми Devilwar, аз се опитах тази програма, но някои синтаксис грешка се появява в DISP (......), което аз couldnot го коригира. Рахул

Имам проверяват програмата си работи добре в моя компютър. Бих искал да се знае точното този грешка poping в командния прозорец. Предполагам, че може да ви помогне.

Уважаеми Devilwar, когато пиша линия DISP (['Факториел на "num2str бр (п)" е:']; червена линия идва по num2str (бр (п)): "], и когато показалеца на мишката донесе над num2str това показва, " невалиден синтаксис в num2str, евентуално, а),}, или] " и, когато се въвеждат над: '] го показва " Явно низът в кавички, е прекратено ". Когато стартирате програмата показва " Неочаквана израз Matlab ". Поздрави, Рахул Chakraborty

Hi Рахул
Code:
>> [B] DISP (['Факториел на "num2str (NUM (п))" е :']);[/B] Факториел на "num2str (NUM (п))" е:
Blooz

Ей Виждам, че сте пропуснали ")" в края на линията. Той е трябвало да бъде, както следва DISP (['Факториел на "num2str бр (п)" е :']);

Уважаеми Devilwar, благодаря за вашия вид помощ. Една програма, която аз се опитах y'day от себе си е парцел xdot = sinx, с xdot заедно Y ос и sinx по оста Х, но аз съм се грешка, която е може би bcoz грешка в логиката по този начин искат Ур помощ в една и съща. CLC; изчистите всички; функция xdot = функции (T, sinx); xdot = sinx; аз го спаси, като func.m в командването ред въведох>> tspan = [0,2]; x0 = 0;>> [т, sinx] = ode23 ("функции", tspan, x0), тук съм Получавам съобщение за грешка Error: File: func.m Line: 4 колони: 1 дефинициите на функциите не са позволени в командния ред или в скриптове. Грешка в ==> odearguments на 81, ако (nargin (ода) == 2) Грешка в ==> ode23 в 172 [neq, tspan, ntspan ..... Още нещо, аз трябва да ви помоля, ако е необходимо да има името на функцията и име m на файл, за да бъдат същите, тъй като това е това, което видях в книгата на Рудра Pratap да се държат като един и същ. Поздрави, Рахул

Още едно нещо, аз трябва да ви помоля, ако това е необходимо да има името на функцията и името на файла на m, за да бъдат същите, тъй като това е това, което видях в книгата на Рудра Pratap да се държат като едни и същи. Рахул
Да името на функцията и м името на файла трябва да бъде същото

можете да промените функцията xdot = функции (T, sinx); "да стане" функция [xdot] = функции (T, sinx); "

Благодарение blooz & cokibolong Но това, което в случай на мултифункционални програма? Как можем да имаме файла m име и име на функция, тъй като същото в този случай? Поздрави, Рахул

Можете да използвате Sub Subfunction, видими само за други функции в един и същи файл, се създава чрез определяне на нова функция с функцията ключови думи, след като тялото на предходната функция или Subfunction функции. Subfunctions не са видими извън файл, където са дефинирани. з ** P: / / www.mathworks.in / помощ / techdoc / изх / function.html

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Мнение добавя в 17:27 ---------- Предишна публикация е в 17:18 ----------</span></span>
Например Тук Inner_function е под функция функцията [КОД] х = major_function (Y ) х = inner_function (ш) двадесет и четири; функция TEMP = inner_function (temp_y) TEMP = temp_y 100; [/CODE] [КОД]>> major_function (1) АНО = 125 [/CODE]

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Мнение добавен в 17:38 ---------- Предишна публикация е в 17:27 ----------</span></span>
з ** P: / / www.mathworks.in/help/techdoc/matlab_prog/f4-70666.html

Здравейте cokibolong, аз се опитах какво предлага, но той не работи и съща грешка persists.Any други Plz предложение. Поздрави, RC

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back