Как да прототип RF платки??

Научете се как да направите платки у дома. Аз използвате предварително сенсибилизирани Kingston PCB и UV Лайтбокс. Наистина добри резултати до 5 ти. CharlieTheTuttle

Добре е това, което трябва да направите: 1.Take мед на печатната платка се качат на борда и да го използват като обща равнина на земята (всички съединение причини, свързани с това) 2. Вземете друг мед на печатната платка (получите някои евтини FR4) и го нарежете на тънки ленти, където можете да ги използват като предавателни линии (в честотите ви не трябва да се притесняват много) над земята самолет (ги лепило на върха на земята ви самолет) 3. Ако сте достатъчно внимателен, можете да използвате тази техника над 1 GHz, но ако отидете с високо съдържание на честота трябва да бъдем по-точни с използването на ленти, като електропроводи (дебелина на диелектрични ширината на лентите и т.н.) отношение на кръстосаното

Този метод работи доста добре, където импеданси са ниски, като в висококачествени усилватели на мощност и подобни. Това е много по-трудно за неща като VCOs, където капацитет на подложката става критична фаза симулация / изпълнение. Счита CharlieTheTuttle

не е чудно, аз не правя RF.angle отражения интересен

Купи няколко малки плитки тави, някои двустранен 1 / 2 унция FR4 и някои железен хлорид. Направете MicroStrip дизайн, където имате нужда от ВИАС, използвайте 0.6милиметър дупка, нарязани някои оловен резистор краката, да ги прокара и ги нарежете, да ги спойка и има ли го. Ви да получите някои пръчка за развитието на листове за прехвърляне на вашия дизайн на PCB. FR4 може да се използва доста над 5GHz но загубите са огромни. Роджърс Corp товари от висококачествени материали frequeny за дизайн> 20Ghz, ако е необходимо. Роджърс 4003C може да се използва от DC към 30GHZ и могат да бъдат обработени по същия fassion като FR4. Знам, че можете да проектирате RF печатни платки, като този. за прототипи ли да използвам рутер lpkf ($ 20,000), но все пак дава същите резултати като метод на железен хлорид, ако сте внимателни. Ако някой казва, че не можеш да направиш това, те не се стараем достатъчно. Използвал съм този, да направи DRO при> 10GHz, толкова извиващи DC <5GHz е лесно. Можете да получите много евтини PCB професионално за около $ 50 за евро размер на картата на FR4. Роджърс ще ви изпрати проба, ако им дадете кандърдисване (менте компания), в противен случай те ще изпрати до UNI или колеж. отношение на Bagster

Бъдете наясно, ако използвате различни видове печатни платки FR4 и Роджърс са различни Er (Epsolon роднина) Електрическо дължина (фаза), ще бъдат различни, това не е важно в тези frequensies, но започва да получите важни по-високи frequensies или ако дизайн за " четвърт дължина на вълната ", защото тя не е същата дължина, ако Er не е същото. Можете да получите печатни платки с Er в диапазона от 3 до 10 и много специални печатни платки извън този диапазон. Поздрави

становище Као! Аз съм много уморен, за да отговори на подобни topic.I не съм, че опит в RF прототипи, но четох някъде, че искате да стоят настрана от остри ъгли във вашите следи в Cu дъски.

В предварително, използвайте VHDL за извличане на код от protel PCB, след това изгради CAD в MATLAB, най-сетне анализ в HFSS или други инструменти електромагнитни.

Със своята уникална прецизност, ProtoMat S100 е особено подходящ за обработване на меки и гъвкави субстрати с чувствителни повърхности.

Здравей evrybody, намираща се така 2 седмици трескаво за източник на "мини-монтира", намираща се, че старата фирма "Уейнрайт Mini-Mount GmbH, Andex, Бавария" Dont съществува струя повече от година ... Добрата knowed телефонен номер е джет Приват! :-( Dos evreybody над един източник за мини-монтира или някои similra продукти моля? Tnx предварително! К.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back