Как да прототип RF платки??

M

Mr.Cool

Guest
Някой знае ли как да се изгради proboboard за висока честота transeivers радио? Аз се интересувам по този контролер DIY безжичен FM, но аз не знам какво да използвате, за да правят експерименти върху. breadboards не са добре, защото на capitance си за дизайн на 1KHz или повече. Отивам да се работи в диапазона от 70 -80 Mhz. някакви предложения? ***************************************** Моля, не отговаряйте, освен ако не сте полезни информация, за да добавите по този post.Thanks Всички други отговори са винаги добре дошли чрез PM.

Аз съм имал подобни проблеми няколко години назад. Мисля, че един от най-важните неща да бъдат внимателни за това са добри връзки на земята и правилното разделяне на властта връзки. да изгради своя верига самолет над земята като Cu или г-жа плоча. опитайте се да запазите всички наземни връзки, най-кратко, колкото е възможно и отделяне на връзки на власт, винаги с 1н и 100p същинските шапки и някои Uf за ниски честоти. Надявам се това помага, rfmw

Аз арареца с rfmw: Добре е да използвате MicroStrip линии за добро SVR. pool_77

Hi Mr.Cool тук ми $ 1 струва инфлация! Има платка и ецване материали, обикновено на разположение просто да се създаде вид на ПХБ оформление с вашия прог FAV след това се използва след това да отпечатате и ецване, след това има следи, че компонентите са прикрепени към. Бъдете внимателни с GND-обикновено създават следите на гърба на дъската (FR4) и да запази най-Cu повърхност в GND. Лунна светлина

Аз не съм сигурен какво искаш да кажеш с "изгради над Cu самолет GND"? Намерих някъде уеб сайт, който описва такава техника. какво мислите? http://www.al-williams.com/wd5gnr/foil.htm

[Цитат] открих някъде уеб сайт, който описва тази техника. какво мислите? http://www.al-williams.com/wd5gnr/foil.htm [/ цитат] да ми изглежда като много, много приятен начин да се направи UHF и СВЧ усилватели на мощност! Много е трудно да имат по-добра равнина на земята. С най-добри пожелания, Alexg

Mr.Cool, спойка всички наземни връзки Cu GND плоча и всички други връзки над земята плоча във въздуха (~ 5мм над земята). GND връзки трябва да бъде по-кратък от ~ 3mm (възможно най-кратък!). спойка външния проводник на коаксиален кабел директно към Cu плоча. можете да използвате едностранно FR-4 платка за земята табела с Cu равнина пред (не надолу, както обикновено се използва за едностранно прости вериги PCB платки, където същинските компоненти са на горната страна). rfmw

така двустранен борда би било добре. долната страна съдържа само земята самолет, а на горната страна има следи и компоненти? съжалявам, аз съм нов: усмивка:

[Това съобщение беше редактирано от: криптиран на 10.30.2001 01:49]

О, добре. благодари на всички: усмивка:

Съгласен съм с Wacko2000. 70-80 MHz, това е DC. Както и да е, има една немска компания, която произвежда много полезни материали за създаване на прототипи на RF. Името му е Уейнрайт Mini-Mount GmbH, те не са един уеб сайт. Адресът е: WMM GmbH Hartstr. 28в, D-82346 Andechs Германия телефон: 0049-8152-3162 телефакс: 0049-8152-40525 На интернет поглед

[Това съобщение беше редактирано от: feedbackkiller на 13.2.2002 г. 11:51]

Мамка му! В последната част от моето послание е бил отрязан: На интернет търсят "Мини-Mount" или "Solder-Mount" (името на марката за САЩ). Може би можете да намерите дистрибутор. (Знам, че има един за Великобритания, но аз не помня името). Толкова дълго.

Аз не съм, че опит в РФ прототипи, но аз прочетох някъде, че искате да стоят настрана от остри ъгли във вашите следи в Cu дъски.

Да, остри ъгли ще даде отражения, които намаляват качеството на сигнала. Това също е много важно за висока скорост цифров, защото тя може да създаде nonmonotonicities и звънене.

Ето защо най-RF инженер искат да се въведе някакъв ред Предаване колкото е възможно по-прав

[Цитат] На 2002-02-06 13:51, feedbackkiller написа: Съгласен съм с Wacko2000. 70-80 MHz, това е DC. Както и да е, има една немска компания, която произвежда много полезни материали за създаване на прототипи на RF. Името му е Уейнрайт Mini-Mount GmbH, те не са един уеб сайт. Адресът е: WMM GmbH Hartstr. 28в, D-82346 Andechs Германия телефон: 0049-8152-3162 телефакс: 0049-8152-40525 На интернет търсят [/ цитат] Обадете се на компанията, те са доста изобретателни и кооперация. Също така вместо офорт табла, можете да машина следите е много бърза и точна, Filterman

[Цитат] На 2002-02-06 13:51, feedbackkiller написа: Съгласен съм с Wacko2000. 70-80 MHz, това е DC. Както и да е, има една немска компания, която произвежда много полезни материали за създаване на прототипи на RF. Името му е Уейнрайт Mini-Mount GmbH, те не са един уеб сайт. Адресът е: WMM GmbH Hartstr. 28в, D-82346 Andechs Германия телефон: 0049-8152-3162 телефакс: 0049-8152-40525 На интернет търсят [/ цитат] Обадете се на компанията, те са доста изобретателни и кооперация. Също така вместо офорт табла, можете да машина следите е много бърза и точна, Filterman

всяко protyping правя, аз използвам двустранен ламинат ProType на борда на мед, след това се монтира компоненти с главата надолу, и да се присъединят с малки връзки добавите либерална избор на отделяне, и можете да получите добри резултати.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back