Как да получите timesetp фиксирани в hspice?

Хюз написа:ysz написа:

. опция след = 2 точни DELMAX = 0.0u Rmax = 1 DVDT = 2 LVLTIM = 2 FS = 0,1 = 0,1 FT

. TRAN 10U 120 м

ysz написа:Хюз написа:ysz написа:

. опция след = 2 точни DELMAX = 0.0u Rmax = 1 DVDT = 2 LVLTIM = 2 FS = 0,1 = 0,1 FT

. TRAN 10U 120 м

Проблемът беше решен от помощ Хюз's.
Просто промени параметъра на:
. опция след = 1 точен
. TRAN 0.5u 120 м
но аз съм така съмнение за поста параметър, след = 1 спестява файл с двоичен формат, след = 2 спестява файл от ASCII формат, те не са отношенията на вълна фигури, но има някои наистина разликата, всеки орган, може да се обясни на този въпрос за мен?

Имам преглед на ASCII. Tr0 досие и е установено, че всички данни са само пет ефективни цифри.В резултат на това, когато симулация време е между 10ms и 100ms, резолюцията на продукцията време е 1us.Когато симулация 10ms и 1000ms, резолюцията на продукцията време е 10us.По този начин, имаме ulgly форма на сигнала.Изчисляването резолюция не е ограничено до 5 ефективен цифри.Не намерих как да промените броя на ефективни цифри в ASCII. Tr0 файлове.Кой знае?

Добави тази опция може да помогне:

. опции numdgt = 4 (или повече)

Нито номер numdgt опция, нито measdgt има опция за контрол на ASCII tr0 файл.

joskin написа:

Основният проблем е вашата simultion време е твърде дълъг (по-голям от 100ms).

Защото в (*. TR #) преходно файл СИМ резултат на валиден цифров номер, който описва време симулация е фиксиран, вълна не може да покаже подробна информация, когато времето над 100ms.

Аз ежедневната работа с hspice, и аз обикновено намерите много конвергенция проблеми, не DC пътя към gound, стъпка време за малките и др повечето пъти това са проблеми, защото на къси съединения, открити схеми и др ..Така че, befoure прекарват много време в търсене за опции, които се решава проблема по-добре, за да погледнете отново да си вериги, се използва за да се направи нещо лошо човека.Съжалявам за моя английски

Вие може да проверите някои книги като "Inside SPICE" или "Спайс книга."
Тези книги има полезни предложения за решаване на проблемите, симулация.
Те също могат да ви помогне да настроите Вашия симулация правилно.

по мое мнение, задайте опцията точно може да ви помогне по-голямата част от времето.След това проверете веригата схематично, да не късо съединение или "не DC пътя към земята", и така.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back