Как да използвате Matlab команда FFT да конвертирате домейна глас на честотата на домейн?

I

intelnside

Guest
Може ли някой да ме упъти как да използвате MATLAB команда FFT да конвертирате домейна глас честотата домейн? моля да ме научи ...: вик:

опитайте spectogram да получите спектър. опитайте дързост безплатно ЮЗ, за да видите спектър. Наздраве Шринивас

може да ме научи ясно с помощта на спектрограма? Друг въпрос: [/ б] моля ... защото след като конвертирате моя домейна шум Честотен Доман, след това аз трябва да филтрира нежелания шум. моля ... , ако дизайнът филтър само да използвате Честотен домейн, ритуал?

Hey You! АД, да помогнем на начинаещите понякога. Имам нужда от решение наръчник за книгата 2-ро издание Гонзалес. Pls ми помогне? Знам, че ще ми помогне! THX

използване на MATLAB за командване FFT е проста .. просто прочетете гласов файл като масив от данни и се прилагат FFT и показване на спектъра. да се премахне използването на DC fftshift компонент.

% Копирайте този код и го стартирайте микрофон MATLAB% използват, за да записвате звук; тест Ур микрофон С помощта на Windows рекордер% Fs = 11 025, Y = wavrecord (5 * Fs, Fs) Запис на звук% за 5 сек т = [0:1 / FS: (дължина (ш) -1) / Fs]; второстепенна сюжетна линия (211) парцел (т, ш), заглавие ("Време за домейн на сигнала реч"), xlabel ("Време (т)"), ylabel (амплитуда ') [H, W] = freqz (Y, 1,2048, FS); второстепенна сюжетна линия (212) парцел (W, антиблокираща спирачна система (H)), заглавие ("радиочестотен спектър"), xlabel ("Честота (Hz)") , ylabel ("Ampltide")

глас = wavread ("file_name '); fvoice = ABS (FFT (глас)); парцел (fvoice (1:25000)) файл ->' file_name" трябва да бъде в текущата си работа директория .. за LP филтриране .. масло (2,0.2); AMRITH.S. [Цитат = intelnside] Може ли някой да ме упъти как да използвате MATLAB команда FFT да конвертирате домейна глас честотата домейн? моля да ме научи ...: вик: [/ цитат] [SIZE = 2] [цвят = # 999999] Added след 2 минути: [/ цветен] [/ големина] опитаме thiis (заедно с филтриране), в близост всички; ясно ; глас = wavread ("file_name '); fvoice = ABS (FFT (глас)); парцел (fvoice (1:25000)), дръжте; [ри] = масло (2,0.1); Ff = филтър (N , г, глас), парцел (ABS (FFT (FF)), "червените") ф надежда да го получите. AMRITH.S. [Цитат = intelnside] Може ли някой да ме упъти как да използвате MATLAB команда FFT да конвертирате домейна глас честотата домейн? моля да ме научи ...: вик: [/ цитат]

MATLAB помощ е най-доброто място за learing FFT можете да го опитате първо MATLAB демо е друг избор

Здравейте, Трябва и някои DSP знания за DFT, IDFT и прозоречни техники. Мисля, че се нуждаят от approprioate прозорец функция и FFT.

благодаря човек, аз ще го опитам ... [SIZE = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 9 минути: [/ цветен] [/ големина] guyz, аз все още имам още 1 проблем, ако аз желая да намерите коефициента, че използването на тис кома? " = cheby2 (2,40 [Freq1, Freq2]);"

Здравейте отидете до помощта на Matlab, въведете FFT в търсене U ще получите пълна информация за FFT

Мисля, че да, но вид помощ cheby2 в MATLAB ще ви преведе през

khubaibahmed, защо не Ур код с помощта на FFT да намерите честотен спектър? [SIZE = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 24 минути: [/ цветен] [/ големина] и OSO имам код, за да намерите честотен спектър ... сивокафяв знам защо имам спектър Парцелът честота е симетрия. тис е кодът, да проверите за мен това, което е мой проблем х FS = wavread ("D: \ глас \ stop8"); Fs = FS / 2; DT = 1/Fs;% интервал от време т = (1 : дължина (Х)) * DT;% вектор време X = FFT (х) DF = 1 / (дължина (х) * DT);% интервал честота F = (1: дължина (X)) * DF; % честота вектор%%% парцел време на домейн, времето в секунди фигура парцел (т, х) xlabel ("път (и)"); ylabel ("амплитуда"); мрежа на% честотна област парцел, Честотен в херца фигура semilogy (е, антиблокираща спирачна система (X)) заглавие ("гише") xlabel (честота (Hz) "); ylabel (" амплитуда "); решетка% фигура semilogy (F, 20 * log10 (ABS ( X (1: дължина (X))) + EPS)) заглавие ("гише") xlabel ("Честота (Hz)"); ylabel (амплитуда (db) "); легенда (FFT); мрежа на ;

Ако аз наистина не разбирам за какво говориш, е защо имате symetrical спектрален модел. Това е така, защото на трансформацията на Фурие даде symetrical спектрален модел, но на нула, това означава, че трябва да има някои негативни frequencis. Matlab измести всички честоти, докато имате само положителни. Така че, ако не ви харесва това просто трябва да използвате командата "fftshift" вместо "FFT", тогава ще имате symetrical спектрален графика. Ако това не е твой проблем просто да обясня малко по-твой проблем! на добър час

75_1163253195.JPG
тис е моята честота, и се опита да го проверите, това е симетрия. [SIZE = 2] [цвят = # 999999] Added след 2 минути: [/ цветен] [/ размер] Аз просто искам честота от 0 до 2000hz, така че мога да използвам Chebyshev за проектиране на филтъра. някой може да ми помогне?

Така че, както ви казах Matlab измества негативната част от честотата модел. Така ли symmerical модел. Просто се опитайте да използвате commande "fftshift" вместо "FFT" човек го е същия синтаксис, трябва само да се добави "смяна", за да си команда. Вие ще получите този начин symetrical крива, но с нулева symetry брадва. Ако не искат да имат негативна роля, просто ограничаване на кривата на 0. опитайте тази Например f1 = F (1: дължина (X) / 2 +1); л = 1: (дължина (X) / 2 +1) Y (л) = X (л); цел; Тогава се опитате Y вместо Успех X.

аз все още не могат да получат честота.

Добре, просто опитайте още веднъж този код Това, което наистина искам, е, че половината от кривата е = 0 до 2000 година. ако не е това, което искате, просто се опитват да обясни по вашия проблем. [X FS] = wavread ("D: \ глас \ stop8"); Fs = FS / 2; DT = 1/Fs;% интервал от време т = (1: дължина (X)) * DT; вектор% време X = fftshift (х); DF = 1 / (дължина (х) * DT);% интервал честота F = (1: дължина (X)) * DF;% честота вектор%%% Период на парцел домейн, времето в секунди f1 = F (1: дължина (X) / 2 +1); за л = 1: (дължина (X) / 2 +1) Y (л) = X (л); края фигура парцел (т , х) xlabel ("път (и)"); ylabel ("амплитуда"); мрежа на% честотна област парцел, честота в херци фигура semilogy (f1, антиблокираща спирачна система (Y)) заглавие ("гише") xlabel ( честота (Hz) "); ylabel (" амплитуда "); мрежа% фигура semilogy (f1, 20 * log10 (ABS (Y (1: дължина (Y))) + EPS)); заглавие (" спирка " ) xlabel ("Честота (Hz)"); ylabel (амплитуда (db) "); легенда (FFT); мрежа на

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back