Всеки използване на MATLAB в VLSI проектиране

Основно MATLAB е за алгоритъм за симулация. Но сега Matlab интегрирана някои RTL-симулация и FPGA основните ко-SIM функции. Това звучи добре. Но има ли някой, конвертирате Matlab модел да RTL automaticlly: 0

Бях наясно, че Matlab е изключително удобен, когато става дума за проверка на един алгоритъм, обаче, в конвертиране към HDL, аз подозирам, че тя не работи. Същото важи с SystemC и Хендел-C. Те работят добре с дизайн със само един часовник, а може би сложен алгоритъм. Въпреки това, когато превръщането на този алгоритъм в netlist, аз вярвам, HDL кодиране е по-ефективно.

Да, но аз просто използвайте MATLAB, за да симулира цялата система.

Matlab е за система за моделиране. Той се използва, за да се провери и подобряване на алгоритъм, за проектиране на архитектурата. Но за проектиране на пистата, най-малко точно сега, никой не може да се проведе на HDL.

[Цитат = tutx] Всеки употреба MATLAB инструменти в VLSI проектиране? Тя е по-удобно, отколкото VHDL или не? Смятате ли, че тя може да замени VHDL дизайн? ако имате някакъв опит в Сол области, Моля да ми даде някои съвети, той ще ми помогне много. TKS и пожелания! [/ Цитат] и wud да кажем, MATLAB преживя / wud никога замени програмиране VHDL софтуери ... Поне това е моята гледна точка. Аз HAV expereinced за последната ми година ПРОГРАМИРАНЕ, дори и аз wudnt предложи конвертиране от "C", "VHDL". Той само удвоява обема на работата, с по-малка ефективност. По-добре е да научите VHDL или Verilog, каквото и (или по-добре и двете:)) и след това да започне да работи директно върху наличните софтуер, че ф харесва най-много. Reg. MATLAB toolboxes, които са на разположение за преобразуване, те никакъв начин в близост до специфични софтуери VHDL аз вярвам. / Cedance

Да, аз само използването на Matlab за симулиране на системно ниво

Matlab е добро за проектиране на системно ниво като PLL и CDR т.н.

MATLAB е за проверка на algorithm.the RTL код, превърнати от него не е synthesisable. най-вече MATLAB се използва за проверка на алгоритъма

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back