Всеки използване на MATLAB в VLSI проектиране

T

tutx

Guest
Всеки използване на MATLAB инструменти в VLSI проектиране? Тя е по-удобно, отколкото VHDL или не? Смятате ли, че тя може да замени VHDL дизайн? ако имате някакъв опит в Сол области, Моля да ми даде някои съвети, той ще ми помогне много. TKS и пожелания!

Не, аз thinh Matlab не е по-голямо удобство от HDL език, но понякога е по-лесно за начинаещи. HDL език е най-добрият език за анализ и synthersize чип, много IC дизайн изберете HDL език. Можете да напишете DSP функция в Matlab след това можете да го промените на HDL, но вие трябва да се оптимизира код.

Мисля, че MATLAB е подходящ само за това някои ниво на системата за проверка. HDL все още е необходима за проектиране на чипа. HDL модели забавяне пътеки и поведението на чипа по-добре.

Здравей tutx! Да, аз използвам MATLAB за интегрална схема дизайн. Задачата е за моделиране на сложни системи като PLL, сигма-делта конвертори или DC-DC конвертор. Защо? Тъй като симулация на ниво transitor ще отнеме много време (в порядъка на месец). След като са моделирали аналогова система мога да варират в различни paramters като пропускателна способност, уби процент и т.н. Аз също се използва филтър дизайн инструментариум (HDL), за да се получи много бързо ела филтър. Въпреки това, аз мисля, MATLAB има много предимства в сравнение с ahdl, реклами и др. Но, разбира се много недостатъци. Освен този начин, има somenone опит с aptivia и връзката му с MATLAB?

[Цитат = tutx] Всеки употреба MATLAB инструменти в VLSI проектиране? Тя е по-удобно, отколкото VHDL или не? Смятате ли, че тя може да замени VHDL дизайн? ако имате някакъв опит в Сол области, Моля да ми даде някои съвети, той ще ми помогне много. TKS и пожелания! [/ Цитат] MATLAB е добър инструменти VLSI в дизайна, но функцията му е ограничен само в симулация, проверка в системно ниво. VHDL е общ инструмент за целта може да бъде ducumentation инструменти, синтеза инструменти, и tool.MATLAB симулация VHDL могат да се допълват, но не заменят VHDL, дори не е близо. Можем да кажем, Verilog да замени VHDL, но ние никога не може да се каже, MATLAB замени VHDL

Обикновено се използва MATLAB, за да приложи алгоритъм. след това да конвертирате в RTL код

които инструментариум Мога ли да използвам за дизайн VLSI. е в Кутията Стандарт.

Макар че трябва да бъде практически проблем, че е трудно да се настроите резолюцията на изчисленията в MATLAB. За реалното изпълнение на дизайн, разделителната способност (малко ширина) трябва да се necessory за скорост, сила и оценка и оптимизиране на чип област.

Не, но използва MATLAB, за да направи DSP симулация ....

Бях чел статия, че те се опитаха да направят програмата (или "връзка") на блок transfom SIMULINK HDL. Ако това е възможно, тогава кодиране процес ще бъде заменен автоматично от програмата трансформира. Но аз също четох една статия от EDA новина, че synopsys ще спре "поведение синтез". Тъй като IC дизайнер не е нужно. Така че, мисля, че ще има някои заявление, подходящ за потока на поведение sysnthesis (като SIMULINK -> HDL, или синтез на поведение).

Опитайте MATLAB 7. Тя може да проектира филтър за пробите в конвертирате в Verilog директно.

Тъй като MATLAB е добър в симулация и развитие на алгоритъм, можете да го използвате за desgin съединение или симулация на устройство, мисля, че някои RF инженери като него, especaily тези, които desgin филтри, независимо аналогов или цифров

Аз използвам на MATLAB като системата за проверка на ниво. Специално за алгоритъм DSP.

За DSP проект, MATLAB е почти необходимо. За други, това не е полезно.

[Цитат = gaonkc] Обикновено се използва MATLAB, за да приложат алгоритъма. последващо конвертиране на RTL код [/ цитат] Искаш да кажеш, код MATLAB RTL директно?

Hai, MATLAB Да превръщането като този

Matlab е подходяща само за функционален DSP симулация, но не е толкова мощен, колкото HDL в друга област. Тя е добра за начинаещи, между другото, някой има информация на ръководството на Matlab в VLSI дизайн?

Да, Matlab е добро за проектиране на системно ниво и проверка на алгоритъм. но това не е лесно да конвертирате MATLAB към чип

Аз използвам Matlab в ASIC дизайн, но тя се използва в етапа на система за анализ и проектиране на алгоритъма и проверка. HDL е описание на транзисторите, това е практическото изпълнение на дизайн на високо ниво в ума си.

Аз използвам Matlab в алгоритъм дизайн и verificaton. Тогава аз го конвертирате в RTL код. Мисля, че дори Matlab да го конвертирате автоматично, архитектурата не би било ефективно.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back