Аналогов изолация схеми: всеки опит за това?

Един бърз въпрос:

Що се отнася до честотата кълцане, за честотната лента от 1MHz, аз избрали кълцане честотата на 5MHz.Реших, че тя трябва да бъде по-голяма от честотната лента за да се избегне трансформатор насищане.

За съжаление, не бях в състояние да намерим всички аналогови преминаване (по-вкусова DIP) достатъчно бързо да преминете към 5MHz.Всякакви предложения?Какво ще кажеш за използване на бързи mosfets като аналогови ключове?

7roots51:
Имам Използвам изолация продукти, преди да става в тази (аналогови устройства), но проблемът е, че тяхната връзка е ограничена и цената обикновено е висока.

Аз бях взети освен цифров осцилоскоп вход борда и открих, че те не са с използване на изолацията на всички продукти.Те се използват трансформатори и много сигнал кондициониране верига.Също така вярваме, че трябва да се сече сигнала твърде (предполагам от ICS, участващи в борда).Предполагам, че все още е най-евтиният и най-доброто решение.

Mariano

Може би това е малко по-глупава идея, но това, което е около PWM модулация.
Основният въпрос би могъл да бъде използван за PWM freq до 5 MHz?

Използвайте HCNR200 Линейна Аналогов OptocouplerНиска Nonlinearity: 0,01%
Широк Скорост - DC до> 1 MHz
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Mabbri Благодаря за предложение, но за съжаление съм бил играя наоколо с HCNR201 за известно време без да се добри резултати.

Аз никога няма да се изработи схема с HCNR201 и opamps които оперират на 1MHz.Мога да го направя с транзистори, но точността не е била добра.Аз се отказах на този изолатор.

Update: Аз бях търси усилено за трансформатори, които са в състояние да двойка сигнали в MHz обхват, и е установено, че LAN трансформатори (тези, намерени вътре Ethernet карти) са подходящи за този ап.По принцип има две или повече малки трансформатори вътре, така че не мога няколко сигнала, както и изграждането на обратна връзка цикъл за да се компенсира за не-linearities.

Аз иска проби на тези трансформатори от Пулс Инженеринг (www.pulseeng.com).Те работят с 10BaseT Ethernet карти, така че те лесно могат да обработват сигнали до 10MHz.

Аз
ще им дам опитайте веднага след като съм ги и след резултатите.

Mariano

Здравейте на всички ...
Опитайте се да използвате ISO122/ISO124 от TI ....Те имат добра изолация за аналогов сигнал ....
Те също имат изолирано захранване за тази молба ..

Rgds,

Аз не играе с тях, но те твърдят, че са бързи, отколкото optoisolators, и аз имам никакъв представа каква е цената.

http://www.nve.com/products/isolators/isproducts.php

Най-накрая се отказах от optoisolators.Аз опитвам да направя AM модулация чрез LAN трансформатори.LAN трансформатори са евтини, малки и предлагат отлична изолация.

Всякакви идеи за AM модулация?

Аз нарязан на сигнала (DC да 1MHz) с 10MHz площад вълна (носител),
а след това направи малка преминават около 15MHz да получи синусоидална вълна, подходящи за няколко чрез transfomer.

Въпроси:

1) трябва да направя, кълцане (заместник между сигнала и нула волта)?или ако трябва да съм заместник на сигнала използвате множител (умножете по
1 / -1)?
2)
Как мога да demodulate?Помня, че биха могли да бъдат ouput DC, положително или отрицателно полярност.

Благодарности!
Mariano

mfilippa,

По-рано заяви, газове, ADC и цифрови изолация са начин да отида.

Цитат:

... Аз вярвам, че е много скъп метод за сигнали до 1Mhz.

Препоръчвам 6N187-186optocouplers която работи глоба до 10 MHz signalsss!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back