Zigbee

D

danasii

Guest
Дали някой има опит в работата с CC2420ZDK (CC2420 чип Atmel atmega 128 микро-контролер)?

Развитие кит идва с примерен код за проста комуникация между двете устройства.Аз съм се опитват да построят на отворите на мрежата.Може ли някой да ми някои посока?

Също така, няма кой да се използва за "Фигура 8 Безжични ZigBee Разработка на софтуер Suite" от фигура 8?Дали тя се справят с управлението на мрежата за множество възли?

Благодаря.

Работил съм с CC2430DK и това беше добре.

cc2430ZDK беше доста скъп за мен, аз вярвам, че chipcon поддържащ екип ще ви помогне.

И доколкото знам, те не подкрепят мрежа в мрежа.

Знаете ли, ако е налице свободен / lib таксувани за окото мрежа?

Или всяко споменаване / алгоритъм за изпълнение на множество възел в мрежа?

Благодарности

Ей аз съм също работят по Zigbee.Предишни Имам също така решиха да работят по TI CC2420/2430.Но комина, софтуер за Мрежести мрежа не е свободно достъпна за TI.и още едно нещо е Наличие на IC!TI вече не се предоставят cc2430 до края на тази година.Също така предишната версия на TI/figure8 стека е пълна с грешки, те работят за него и новия стек ще бъдат достъпни скоро.Аз работя за Freescale MC13191 zigbee чипове.Те осигуряват отлична поддръжка за софтуер и хардуер развитие.Zigbee стека, SMAC меки, мрежов софтуер е свободно достъпен от freescale.Просто Проверете за наличността на ICS от TI.

Вярвам го.

В follwoing информация се основава на устройство работи на Zigbee-subset/IEEE 802.15.4 безжична комина, на име MSSTATE_LRWPAN.Версия 0,1 на стека предвижда подкрепа за координатор / рутер / RFD възли, дърво маршрутизирането, директни съобщения,
както и косвени съобщения чрез статични задължителни.

Най-простият е възможно програма за координатор на възел е да се формират мрежа и след това въведете безкраен цикъл, която работи комина като се обадите apsFSM ().Маршрутизатори могат също да се присъединят към мрежата, изпълнете комина.Докато текат комина, на пакетите, ще се изпращат автоматично чрез това конкретно устройство.Ако молбата Ви е да се движат по координатор, тогава LRWPAN_COORDINATOR preprocessor дефиниция трябва да бъдат определени в проекта IDE файл.Ако молбата Ви е да се движат по рутер, тогава LRWPAN_ROUTER preprocessor дефиниция трябва да бъдат определени в проекта IDE файл.Ако никоя от тях са определени, след което молбата се приема, че се работи върху RFD възел.Разликите между трите възел видове са:
Координатор: форми на мрежата чрез aplFormNetwork (), има кратък адреса на 0, маршрути и пакети дръжки косвени съобщение размисъл.Други възли могат да се присъединят към координатора възел като съседи.Потребителски приложения могат да се движат по координатор на възел, но ако мрежовия трафик е тежък, това може да попречи на координатор и стека функции на маршрута и косвени съобщение размисъл.Има само един координатор възел в мрежата.
Router: присъединява към мрежата чрез aplJoinNetwork (), има кратък адреса, възложени от неговия родител, маршрути и пакети.Други възли може да се присъедините към рутера възел като съседи.Потребителски приложения могат да се движат по рутер възел, но ако мрежовия трафик е тежък, това може да попречи на рутер е способността за маршрута пакети.Може да има няколко рутер възли в мрежата.
RFD: присъединява към мрежата чрез aplJoinNetwork (), има кратък адреса, възложени от неговия родител.А RFD възел стека е функция само изпраща и получава пакети за потребителя е прилагане; комина няма друг задачи (с изключение на обработка на съобщения за Zigbee Нула Крайна цел устройство, което е вярно за всички възли).Контакт Chipcon за повече инфо.

Знаете ли, момчета вижте това? Ако не е достатъчно, свържете се с chipcon подкрепа.

За моя freescale MC1319 базирани Zigbee звезда мрежа, трябва ми само един координатор и няколко крайни устройства.Така че трябва да използвате пълната Zigbee стека и някои сложни MAC изпълнението софтуер за това??Помолих да freescale,
казаха, че N / W witout маршрутизатори могат да бъдат изпълнени чрез използване само част от сложната комин.DONT ви трябва да използва целия протокол комин.Е то така?

Вярвам го.Аз също да използват част от комина и тя работи добре.Между другото, какво е това freescale MC1319.

Знаете ли, момчета намерите CC2430
на чип?

Ей ти казах, че рано cc2430 чип вече не е достъпен от TI.Те HAV 3000 нареждания очакване и те ще реконструира като той е бил като буболечки преди.чипа няма да бъде достъпна до края на септември 2007.Така че са решили да работят на Freescale Zigbee чипс.

Мислех, че тя ще ви помогне да
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Някой има ли допълнителни Docs или примерен код за този проект?(CC2420 & ATmega128)

Благодарности

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back