Zigbee или CC2500??

• Thread starter Jigar 4 Electronics
  • Start date
J

Jigar 4 Electronics

Guest
Здравейте приятели, ми изискване е безжичен канал за пренос на данни от почти осемстотинметра гама. при пряка видимост. Нямам две опции: 1-во е Xbee - Pro: 2-ри е CC2500 (модел 3403): При този вариант аз съм два напълно различни източник за закупуване на продукта 1) От (Sunrom Technologies) RS. 1850 / - 2) От за Вега Robokit (без антената): RS. 800 / -: Така че аз съм обърка какво е там, което прави разлика от Rs.1050 / - за един и същ продукт. След като са разгледали листа с данни CC2500 от sunrom технологии ( http://www.sunrom.com/files/3403-datasheet.pdf ) идват да знаят, че те са осигуряване на антена. Така Que ми. е от над 3 опция, какво трябва аз use.Which добре е да използвате за мен?? Моля, помогнете. Мога ли да купя CC2500 без антена (в Rs.800 / -) за гама осемстотин милиарда метър (минимум). Моля, ръководство относно всички аспекти, имам предвид по отношение на използването на модула с ARM7. Благодаря за отделеното време.

Купи CC2500 от Вега за компактдискове. 800. Антена и опашки няма да струва повече от компактдискове. 200 (за 5dBi Rubber Duck 2.4GHz антена) + Rs. 100 (кабелна събрание (SMA (F), за да UFL / IPEX)), която се изисква, за да се свържете от антената на вашия модул. Може да ми изпратите PM по този въпрос и ние можем да ви подкрепят на вашата антена изисквания. (Lambdoid безжични комуникации, Бангалор).

Аз използвате XBee PRO и трябва да се опише едно конкретно нещо: XBee Pro (868 MHz), чип позволява само 10% от средното време за предаване на данни. Тя оценява своя време около 20 минути и ако за този период общо предаване надвишава 10%, просто млъкни и това е всичко. Reboot се изисква. Силата е до +25 МОКПО, но този ефект се появява при 0 МОКПО също. Аз работя в начина, по който подобно искане (което е по-къс) - и отговорът (което е по-дълъг). И ако този цикличен обмен е достатъчно често, телефонния единица винаги се затваря за около 20 минути. Не знам какво ще кажеш за 2,4 GHz модули XBee, може да бъде същият? Може би не? Ако този режим не отговаря на вашите изисквания обърнат повече внимание на CC2500

XBee PRO (868 MHz) чип позволява само 10% от средното време за предаване на данни. Тя оценява своя време около 20 минути и ако за този период общо предаване надвишава 10%, просто млъкни и това е всичко. Reboot се изисква.
Благодаря за споделя опита Mityan, Но аз не се получи по-горе ред. Можеш ли да опишеш това моля?

Устройството с модул XBee получава искане по безжичен канал. Тогава предава отговор. Предаването на определени байта на данни отнема време T, г-жа. Има непрекъснат избирателната - N пъти за 20 минути. Ако N * T надвишава 2 минути. (10%) устройствата просто ще спре да отговаря над безжичен канал. За да възобновите предаване трябва да се определи нивото на своята RST ПИН или изпратите по команда. Ние просто се задейства захранване. Колкото по-висок процент на изборите, толкова по-бързо тя ще млъкне. И това не е свързано с мощност на предаване, отопление на нещо друго.

Мисля, че можете да използвате на CC2500 с [COLOR = "# FF0000"] 9dBi [/COLOR] 2.4GHz Антена каучук, Duck [COLOR = "# FF0000"] на двете страни [/COLOR] на приемо-предавателни устройства за добра комуникация резултат. Или можете да направите своя антена onw като този. http://www.digdice.com/24ghz-yagi-antenna-for-wifi-using-single-sided-pcb-board/~~V

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back