Xilinx FFT ipcore с въпрос ADC

G

Guest

Guest
Имам аудио данни, идващи от един ADC.

Исках да използвам един Xilinx FPGA да го стартирате чрез FFT и забелязах, че има Xilinx FFT ipcore на разположение в основната си генератор, който Аз вярвам, че могат да използват.Входните изисква реална част и имагинерна част, но имам само реалната част [на данни да излязат от ADC].

Четох "Разпределени полувреме Band Филтър (DHBF) осигурява ефикасен механизъм за конвертиране на цифровизирани сигнал от ADC в комплекс представителство за въвеждане на FFT преобрази."и "изход ADC е приложен за първи път на DHBF (Distributed Halfband филтър), който превръща в реална входен сигнал на сложна продукция по половината от скоростта."

Така че въпросът ми е Xilinx се дава също така ipcore DHBF чрез CORE генератор или как иначе щях да отида за получаването на DHBF да поставиш между ADC и FFT?

Много благодаря.

Здравейте приятели,

Можете да приложите Хилберт трансформира от производството на ADC, така че вие ще получите и двете, аз и Q проби, които могат директно да се дава на FFT ядро, което изисква както аз и Q проби.

За повече информация се свържете с мен любезно.

с уважение,
N. Muralidhara
MSRS, CRL-БЕЛ

Аз оценявам Вашия отговор за трансформация на Хилберт!

Когато изберете тази в Xilinx генератор ядрото и го построили, тя ми дава на I и Q части, както ви споменах, I част е 16 бита [дължината на входния], но част Въпрос е 35 бита.Аз не съм сигурен защо.Изглежда обаче, че съм в състояние да коригира продукция ширината на Р малко въз основа на това, което използват за коефициента Ширина при създаването на трансформация на Хилберт [до минимум от 21 бита].Широчината на Q е винаги най-малко 5 бита по-широк от I ширина.

Направих тази намерите в документацията, Xilinx, защо аз и Q резултати са с различни размери:

Цитат:

...
Филтър входните данни се доставя на пристанището DIN (N бита ширина) и проби филтър продукция са представени на DOUT порт (R бита ширина). Продукция на R ширина е сумата на данните малко ширина N, коефициентът широчина малко К, и малко растеж поради броя на коефициентите.
...
За Хилберт трансформира филтър приложения, чифт In-Phase/Quadrature изхода на данни се предоставят.
Фазата на изходни данни е N бита широк, тъй като тя е забавена версия на изходни данни, докато данни Квадратура продукция е R бита широк, изчислена както е описано по-рано.

Здравейте Abort,

Били ли сте някога Sove проблемите, аз MEEN на проблема също, аудио идва от ADC, аз трябва да анализатор на THD / спектър чрез FFT, аз искам да се използват Xilinx ядро също.

Здравейте muralicrl,

Както бе споменато по-горе, може да ви любезно да ме посъветва някои моля?Благодарности.

Regares,

Крис.

Здравейте, недоносче & chris_xieq

и отговаря на същия въпрос също.примерни данни от ADC, тогава аз трябва да се изчисли чрез FFT спектър.Аз просто искам да знаете, че IPcore работи добре?

Здравейте ............
Можете да изчисли FFT на реален сигнал, като имагинерна част да бъде нула ..........
Така че за Xilinx FFT ядро може просто да даде на о ADC / P до реален принос и да въображаемия принос да бъде винаги нула ........
Надявам се да си точка ........

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back