WWVB време код сигнали

R

rinthesun

Guest
Аз търсех в WWVB използва като време печат за събиране на данните.А компания, наречена C-MAX е с чип наречен CME8000, която получава WWVB или други сигнали време по целия свят и подава данни готов, данни и сигнал часовник.Това може да се чете от MCU или персонален компютър.Те също са продукт на борда на ниво CMMC-8, който съчетава CME8000, РТК и MCU.Това устройство използва CRC16 МКТТ кодове за грешка за командване и отговор.Защо аз не знам, тъй като те не са изпратени от WWVB.

Има ли интерес към такъв проект като този или е някой вече са го направили.

http://tf.nist.gov/stations/wwvb.htm е уеб сайт на правителството на САЩ, които министерството е поверена на излъчвателя.Той съдържа подробна информация за модулация формат и формат код.

Ако искате да дешифрирам този сигнал, микроконтролер PIC ще отговаря на вашите нужди.

Знам, че CME8000 може да се чете с процесор PIC и в действителност съм направил предварителен дизайн.Това не е това, което питах.Питах колко интерес има в такъв проект.Стаи за по-малко, аз ще се пристъпи към проектиране.

За всеки, който иска да направи от една до дизайна на CMMC-8 може да се използва, тъй като тя намалява проблема с интерфейс RS232.Аз вероятно ще използват това първо да видим какво се получават проблеми.C-MAX е програма за персонален компютър, който ще интерфейс CMMC-8 и показване на времето и данни за монитора.Те, обаче, да не изходен код.За да го свържете към компютъра ще трябва да се използва за генериране на MAX232A правилното напрежение RS232.Също така, CMMC-8 не идва с антена.C-MAX устройства могат да бъдат закупени от Digikey в САЩ.

В CMMC-8 е нов продукт, няма да бъдат достъпни до декември, 07 и заменя по-старите продукт CME8000-BUS-LP-01.Ако ценообразуване остава на едно и също ще бъде $ 30.

www.c-Max-time.com има спецификации.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back