Wideband LNA с изключване при ниска честота

M

monnoliv

Guest
Здравейте, аз съм за да се използва широколентов LNA (като ABA-53563 от AVAGO, това е "вътрешно 50 ома съвпадащи силиций монолитна усилвател, който предлага отлична печалба и плосък отговор за широколентов достъп до интернет от DC до 3.5 GHz). Моята загриженост е, че съм да премине на ниските честоти, както обикновено 50kHz. Аз изчислих, че съм да избират за 100nF като кондензатор. Проблемът е, че този вид кондензатор има слаб поведение при висока честотна област (стане индуктор). Какво мога да направя? Поставянето на 100nF / / с 1NF например? Някой да е трик? :?

Да, поставяне на малък кондензатор стойност, паралелно с големите могат да си свършат работата. Е възможно да имат нужда от допълнително индуктор, за да компенсира съвпадение при широколентовите услуги. Лошото е, че AVAGO дава на S-параметри само до 50MHz, и не можете да симулира съединение под тази честота ... но само това реални измервания. Между другото ... понякога това DC отправна точка на широколентов MMIC усилвателите е просто маркетинг терминология.

някой всъщност прави чип кондензатор, който е два кондензатори, свързани заедно за тази цел. Производителят ми убягва в момента. Трябва да сте наясно, че много усилватели с тези много големи широчини на лентата в действителност не отидем по целия път надолу, за да DC. Те спират измерване на нещо като 50 MHz, защото по-долу, че печалбата отива в ада! Причината е, че усилвателят е съставен от два транзистора с обратна връзка (cascode или Дарлингтън), и обратна връзка убива печалба при по-ниски честоти. Уверете се, че усилвателя, който използвате всъщност няма печалба "DC"!

Здравейте, благодаря за вашите отговори. Мисля, че ние, където наред с кондензатор резонансната честота. Направих еквивалентната схема на реалния кондензатор (RLC с параметри, C = 100nF, ESR = 0.08ohm и FC = 10MHz) и аз тази верига на входа на системата импеданс 50 ома (LNA или каквото) и резултатът е доста : горната гранична честота зависи само от серията индуктор и входен импеданс (открих fcut = R / (2 * пи * L) = +-3GHz). Ница, не е тя? Не по-малък кондензатор задължителни! Това потвърждава това, което аз съм виждал и на някои високоскоростни Development Kit. Понякога те поставят такива големи кондензатор (Определение от 100nF) на техните линии на радиостанцията (2GB / и) и аз се чудех как работи това нещо. Съм привързан схеми и Боде парцел + matcad изчисление. Това, което е много важно за мен е, че аз съм за да сте сигурни, че даден усилвател може да свърши работата си (както е посочено в листа с данни) с ниски честоти. Дали някой има някои от препратките на добри IC? (Gain: 20dB, 50kHz-> 2GHz):?:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back