Waveguide съединител дизайн

E

elusquinos

Guest
Здравейте всички, аз ще трябва да съставим waveguide съединител за WR-34 и Центърът по честота 28GHz.Свързващ изисква = 10 db, Directivity> 30 db.

Можете ли да ми помогнете?

Благодаря Ви предварително

Да мога да ви помогна.
Съществуват основно 2 вида couplers,
а именно:
Moreno кръст: малки, премина waveguide, макс directivity 20 db.Преврат = 15 до 30 db
Side прикачено: големите, най-висок directivity (typ 35 db), преврат = 6 до 40 db

Аз бях на софтуера, който може да се изчисли страна съчетано тип.Става въпрос за един стар DOS оформена и тя не е frindly, така че може да направи изчисление за вас.
Кажете ми, ако искате дизайн.

Механичният изграждане е лесно, просто имам достатъчно правоъгълни waveguide, две фланци, е тренировка машина, заместник, подходящ желязо, SnPb телени и добра fluxant.

Благодаря ви много Sergio,
че се опитват да прилагат Multihole разклонител метод, но резултатите не са satisfactories.В Позар "е книга (Инженеринг MW),
които имат за пример, но когато го прилагат за 28 GHz тогава резултатите не са съгласувани.Можете ли да ми каже къде мога уча твое предложените методи?.

Нашите съединител waveguide ще имат следните спецификации:

C = 10 db
D => 20 db
Waveguide ==> WR-34
Честота ==> 28.5GHzБлагодаря ви отново.

В случай на Позар "е книга, само обясни концепция и основни теорията с домейн готовност.

Ако симулира например в него, тогава да има различен резултат.

Така че, трябва да обмислят висока готовност за дупки в waveguide.

Но имате нужда от малка промяна на параметрите, например, се компенсира дължина дупка размер, разстояние между дупките.

Ако имате ansof hfss или cst микровълнова студио, вие имате добри резултати.

Аз качите кода от октавата код (подобни matlab, www.octave.org), моля те търсят в този съвет.

elusquinos написа:

Благодаря ви много Sergio, че се опитват да прилагат Multihole разклонител метод, но резултатите не са satisfactories.
В Позар "е книга (Инженеринг MW), които имат за пример, но когато го прилагат за 28 GHz тогава резултатите не са съгласувани.
Можете ли да ми каже къде мога уча твое предложените методи?.Нашите съединител waveguide ще имат следните спецификации:C = 10 db

D => 20 db

Waveguide ==> WR-34

Честота ==> 28.5GHzБлагодаря ви отново.

Благодаря ви и на двете.Аз имам малко съмнения относно Multihole сцепка Позар метод е обяснено в книгата.

На първо място, е параметър е апертура компенсира формират sidewall на ръководството.В Позар "е книгата например (стр. 331 в 3-тото издание)
S =
A / 4.Но тя е с фиксирана стойност, или можете да изберете друга стойност.От друга страна, ние сме отворили 10 db посока съединител в WR-28 и сме наблюдавани два реда от 20 дупки всеки един.Ние сме мисля за развиващите chebishev polinomial за 20 дупки в WR-34 waveguide, за да изчислим радиусите дупки (и разстоянието между дупките = λg / 4), но това изглежда много сложна (Аз ще опитам да го решим с Mathematica, но аз не знам дали той ще бъде наред. Има лесни решения?

И накрая, един въпрос за HOHOH,
вашият изходния код е за изчисляване на радиусите дупки?Аз не виждам, че все още, може ли да дадете повече информация за това, как я намирате?

Благодаря ви отново, вие сте голяма помощ за мен.

Привет,
solution to our problem.

И накрая мисля, че сме намерили възможно
решение на нашия проблем.Радиусът дупките са били разработени от двуименен отговор.Но ние имаме trunked на метода, тъй като разстоянието между центъра дупки е по-ниска, отколкото дупка с диаметър, затова ние трябва да си направи 4 централни дупки равна на неговата neighobour дупки.Например, ако дупката брой е 10,
а след това в радиус дупка са [abccccccba], където всяка буква е радиусът на всяка дупка.С този багажника ние хлабав максимално равна на честотата отговор, но най-малко сме, че това е реализуема.

Друго важно нещо е броя на редовете.Ако имате два реда дупки тогава

Свързващ фактор С (на два реда дупки) = Свързващ фактор (единствен ред дупки)-6 dbЗатова,
т.е., ако искате общо C = 10 db след което можете да направите два реда дупки, чиито прикачното C = 16 db всяка една.Това последното е по-лесно да построен от един ред, тъй като в радиус дупки са по-малки и phisically те могат да бъдат реализирани.Мисля, че това може да е добра техника за малки прикачното фактори изисква.

Ние ще се приложи това решение, веднага щом това стане възможно, когато аз отивам да коментират резултатите.

Аз съжалявам, ако тя е прекалено тежко.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back