VSWR е важно за FM антена's?

S

spot0611

Guest
Ако аз имам камшик антена за FM приемник, как да измеря на загубата се върне с мрежа анализатор, или не е важно в тези честотни?

Ако имате вътрешни FM приемник на по-добър начин да знам дали антената е добро, е само слушане ... Ако имате проблем с приемането и заподозрения на антената, проверете контакти, заварки и други животни, като тези.

VSWR е индикация за състояние и импеданс съвпадение.Важно е в целия честотен диапазон.

В orther да се измери в мрежа analizer (I undestood ви насочи към теста, RF), първо трябва да проверите в ръководството на equipament ако връщане загуба или процедура VSWR мярка или функция е налична, ако това е така, ръководството има необходимите инструкции.

Ако не съм има такива инструкции и ако имате конкретен инструмент за измерване на VSRW ще ви е необходим генератор RF, с насочено разклонител, три с подходящи кабели и конектори analizer спектър или електромера.

Можете да измервате Връщане загуба свързване на генератор RF в посока въвеждане на разклонител, на антени в продукцията, както и analizer спектър или м енергия в сондата пристанище, след като сте задали предадените мощност и честота на генератор RF, можете да мярка отразената вълна в сонда пристанище с спектър analizer или м власт, не забравяйте да се компенсира загубата на кабела и за изпълнение на мярката в целия диапазон на честота решите, в която стъпки.

Това е всичко!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back