Viterbi декодиране за QPSK,

U

umardar27

Guest
Здравейте, може някой да ми обясни как Viterbi декодиране се прави за система QPSK. Не съм намерил всякакви материали в мрежата, което обяснява algorthym в подробно за QPSK. (И са разбрали Viterbi algorthym за BPSK). Аз ще бъда благодарен, ако някой може да ми помогне във всяка връзка и ако е възможно някой може да ми изпрати няколко MATLAB код за Viterbi декодиране с QPSK. Аз съм наистина остана, благодаря

Ако приемем, скорост 1 / 2 код, не е нищо специално, за да се направи за QPSK. След демодулация BPSK вие получавате една битова стойност (твърди или меки, след период от един бит). След като QPSK demod получавате стойности, съответстващи на двете кодирани бита (твърди или меки, след период от един символ). . Viterbi алгоритъм не трябва да са наясно на схемата на модулация, тя работи, както го прави за BPSK. -Б

Благодаря за отговора. Но моля носят с мен и може да ви моля да ми помогне малко повече и да обясни малко по-подробно как трябва да прилагат QPSK. В BPSK, ние сме представили + 1 г., докато за QPSK предаване + 1 + J (четири точки), как да се изчисли Euclidean разстояние от тези точки, ние сме меки критерии за вземане на решения Да ми обясни моя въпрос малко по-: позволява кажем, че сме предавани [1 -1 -1 1 1], след това след добавяне на шум, ние получаваме най-приемник [0.2 -0.9 0.1 0.9 1.8] взехме тези ценности и намерени евклидово разстояние между тях и очакваните стойности от пергола. Като има предвид, че в QPSK ние предава + 1 + J и шум (комплекс) ще ги променят. Сега очакваните стойности в BPSK са реални стойности и как можем екстракт Euclidean разстояние от комплекса стойност и реалната стойност. Ще пергола за QPSK трябва да се промени или ... Моля, помогнете ми като краен срок за проекта ми наближава и аз съм невежи, какво да направя за него. Ако някой е с код на MATLAB писмено за QPSK, моля, направете ми изпратите, че както и за разбиране на проблема ... Благодаря предварително на umardar

Само си помислете малко двойки в QPSK, а не отделни части, като в BPSK изберете първата двойка от вашия пример (0.2 -0.9) Намерете евклидово разстояние от предадените всички възможни стойности ± 1, ± 1. От всеки преход в пергола съответства на една от тези 4 изходни стойности енкодер, можете да намерите на клон метрика. Разбира се, има предположение, че знаете, първата и, който е вторият по малко от всяка двойка най-декодер, който е разумно assumtpion за QPSK. Не можете да направите стрейт декодиране с нечетен брой битове, но QPSK винаги произвежда малко двойки. Се надявам, сега е ясно. -Б

Здравейте, благодаря още веднъж. Нещата стават ясни. Още един quiery можем да използвате сложния стойност за изчисляване на Euclidean разстояние или да изисква да конвертирате нашия комплекс стойности + -1, преди да се качите в Viterbi декодиране. Благодаря в предварително umardar

метрични всеки клон е евклидово разстояние на получените пункт (X, Y) от точките ± 1, ± 1. Разстоянието е 2D разстояние, с което да започнете Viterbi декодиране. -Б

Аз съм мислил за нещо друго: нормално, вие получавате вход форма на сигнала в приемника, демодулаторът върши работата и ще получите фаза информация, тъй като в QPSK фаза носи малко информация .... Не е фазата евклидово разстояние (с theortical фаза на символ), която ви дава клон метрика в VA? Може да се мисли повече от некодирана QPSK ... и дори DQPSK прекалено ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back