VHDL RTL въпрос

G

Guest

Guest
Не е лесно да се опише проблема, но аз ще се опитам.

Имам 16 бита капаче, където това е изход автобус 16 бита е свързано с въвеждане на 16 бита три държавни буфер.
И двете компоненти са инстанция на по-ниско ниво от йерархията.
Продукцията на буфер три състояние е conected до bidir 16 бита пристанище.

Аз имам следното предупреждение след успешната компилация използване Qu (до) rtus 2:
Внимание: Отстранен фен-в от винаги увреждания I / O буфера TriStateBuffer: TSB | biDirPort [0], за три-PIN_DSP_BUS състояние автобус [0] ~ 15

Аз имам подобни предупреждение за всеки битов, 16 пъти.
Също така мога да видя на зрителя RTL, че са взели bidir порт (изход три държавни буфер) малко 15 и 14 х на втора страница на зрителя и свързани togather на bidir пристанището.
Аз не разбирам защо това се случва и какво означава.

Това е резултат от оптимизацията.

Софтуерът е констатирано, че tristate продукция е от "винаги увреждания I / O буфера".Ако tristate изход е винаги с увреждания, че няма смисъл да го свързвате с един вход.По този начин, "отстраняване на фен-в".

Определя защо tristate буфери са винаги с увреждания.

Моят буфер три състояние е anabled използване 3/4 бита, които са сигнали, идващи от друго лице.Тези сигнали са резултатите от адрес, декодер.Входове на адреса, декодер някои действителни пина.
Какво може да бъде причина за това са винаги с увреждания?

Всяка tristated производство се контролира от един сигнал, който може да бъде същият сигнал, който контролира други изходи.Ако входа на вашия декодер никога не се променя, за tristate изходи са или винаги или винаги на разстояние.Или никога не декодер получава стойността, която дава възможност на tristate буфери, или декодер се изпълнява неправилно.

Ако декодер входа се очаква да дойде от чип пина, Възможно е също така, че не върши това, което е необходимо да включите входове към някоя от чип пина.Аз не съм запознат с номинация (до) rtus, така че не може да ви даде списък за тази задача.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back