VdS Vdsat да води транзистор в сатурацията

P

PSG

Guest
Здравейте, Това вероятно звучи като тъп въпрос, но ако искам да запазя MOS в сатурацията, аз знам, че трябва да се запази VdS достатъчно големи, и инстинктивно би имало смисъл да го държат над Vdsat ... Ако съм пропуснал нещо, което вече ме спират точно там! Така че сега въпросът е колко марж мога да си позволя: VDS-Vdsat> 0 достатъчно или не аз трябва да имат VDS-Vdsat> 100mV, за да играят на сигурно. На другия край, в ситуации, където ми свършат щурц, може да отида с VdS малко под Vdsat, и ако е така, какво е компромис. Благодаря предварително за вашите съвети.

VDS> VGS-Vt е определението на насищане. В кратко MOSFETS канал това не е точно, но достатъчно добър. Ако вашата схема зависи от 100mV разлика на канала, трябва да изпълнява много симулации за тест.

Здравейте, VDS-Vdsat = 0 е на прага на насищане (отщипвам точка). По-добре е да поддържа граница на 100mV - 200mV, така че се грижат за ефектите, които съществуват, защото на процеса. доставка и температурни промени. Висш марж малка ефекти на шума, по-специално термично. Поздрави, RDV

Hi ПСЖ, VDS-Vdsat> 0 е ОК (ако я държи за всички ъгли на процеса, както и за пристрастност условия и температури). В действителност, в модел Vdsat всъщност е надценен. Това е по-висока от точка, под което Rds започва да се намали. Можете да го намерите например в: размяна и оптимизация в Analog CMOS Дизайн от Дейвид Binkley

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back