VCO симулация проблем

H

haadi20

Guest
Аз съм с призрак RF преходно и ДОО за VCO симулация. Първоначално имах свързали на VCO директно към изход буфер (диференциален усилвател). Изходното напрежение DC на VCO се използва, за да предразположат буфер транзистори. Аз също да използвате първоначално условие за стартиране на трептене. Тази настройка работи добре за мен. Въпреки това, аз искам да се изолира VCO от буфера. Така че аз де-свързващ кондензатор между тях и използването на отделни преднапрежение за буфера. Тази настройка започва да ми даде конвергенция проблеми както в преходни и PSS. Някой се сблъска с подобен проблем? Всяко предложение / разтвор, е добре дошъл .. PS. Дали намаляване на reltol и abstol помощ в решаването на този въпрос? Опитвам се, че от сега ..!!

Мисля, че може да бъде някакъв тунинг може да се изисква. Ф поставят еквивалентни части на DC блокиране кондензатор? Използвал съм ADS не този софтуер (спектри RF). но когато получа този проблем и мелодия ми верига. Тя работи.

По тунинг ... искаш да кажеш тунинг на VCO промяна varactor или нещо друго? Аз използвам идеален кондензатор с относително голяма стойност (~ 1-10pF) като DC блокиране кондензатор ... Поздрави

Мисля, че той означава tuing на елементите, които не varactor, така че симулация може да се събират khouly

Има толкова много компоненти ... е трудно да се променят всички от тях, за да видите ефекта на конвергенция ...... всяко друго решение ..??

трябва да мелодия, която компонент, които влияят върху честотата. ф използва DC блокиране кондензатор на правилната стойност? според моите знания буфер усилватели имат висок входен импеданс и ниско изходно съпротивление. където може да има импеданс несъответствие. опитайте съвпадение O / P на VCO с буфер. Abhishekabs

Проблемът е решен и днес. С новата настройка (С De-съединител кондензатори) и трябва да се използва сегашната импулс за стартиране на осцилация, вместо да се споменава първоначален условие, че аз използвах за първи настройка без DC блокиране кондензатори ... Благодаря за вашите предложения ... Поздрави

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back