Undervoltage детектор

T

tyanata

Guest
Здрасти,

Може ли някой да предложи добра статия за undervoltage детектор.По принцип това е ясно, че тя трябва да се състои позоваване lotage, резистивен делител за доставка и някои сравнение.
Може ли някой да предложи apropriate конфигурация cpmparator.

Ако висока точност не се изисква, може да се използва разделител резистор A Schmitt спусъка.Тя ще имат по-малки летаргичен ток.

Добре тази добра информация, но имам нужда от добри accuarcy и vltage позоваване вече е проектирана от колегите си.

Всякакъв вид на сравнителен е ОК.Обхват на входното напрежение трябва да бъдат проверени съгласно референтните напрежение, които сте избрали.Важен аспект е ситуацията, при позоваване не е наред.

leo_o2 написа:

Ако висока точност не се изисква, може да се използва разделител резистор A Schmitt спусъка.
Тя ще имат по-малки летаргичен ток.

За да Erikl,

Това зависи от структурата на Шмит спусъка и си дизайн.Negligeable текущата работа около прага е възможно.

Съгласен съм с Лео - всяко сравнение ще се оправи.За тази молба Аз обикновено използвам обикновен компаратор с хистерезис (крос-съчетано огледала).

По-големият проблем е, че без bandgap, тази схема няма да знам, ако входното напрежение е ОК или не ОК.Чипове използвате тази топология често страдат въпрос, по който те лъжливо доклад UVLO е ОК, когато входното напрежение е твърде ниска, за да стартирате bandgap.

Бутане на това състояние до крайност, няма bandgap които могат да работят до един Vbe, така че ако не е блокиран за сравнение по време на стартиране bandgap винаги ще получи бъг в първия Vbe на входното напрежение - така е наречен "диод бъг ".

За да се избегне въпросът, имате нужда от "bandgap ОК" сигнал, който може да се използва за блокиране на продукцията на сравнение, докато референтната напрежение е готова.

Мисля, че POR на чип ще се справи с този isue.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back