ubicom SX или AVR?

M

Marmelado

Guest
Здрасти!
Какво е по-лесно да се научи?
ubicom SX или atmel AVR?
Благодарности!

Ubicom SX използва софтуер виртуални периферна, той е добър MCU ако вашият проект не е време критично, и аз мисля повече дизайн resouces са на разположение за Atmel AVR и повече хора използват AVR's, за обучение, мисля, че и двамата да са ОК.

Трябва да мисля, на адрес:

1.What вид на приложението, която искате да се развиват (но SX време е за критични дизайн - той е 75 МВЦ с хубав функции ви навик намерите на AVR)
2.How бихте искали да научите:
- Ниско ниво на Асемблер (много лесен за SX, ако сте идващи от PIC свят)
- Високо ниво C (AVR е много подходящ за C от SX, след преносимостта на C, с голяма подкрепа от страна на областта)
3.Future наличието и развитието на microcontroller (SX е мъртъв за развитие, ако ние не гледаш IP2022)
4.Technical подкрепа, ако сте в беда (чудесно за AVR, много повече, отколкото дебата форуми SX)
5.Price (това зависи
от вас)

Аз започвам да се учи, чух, че SX е бързо и може да работи Pic код, но е по-скоро AVR 8051 и по-лесно е, че е истина?

Здравей marmelado,Моят съвет: Купете си развитие съвет според вашия бюджет.

Свикнеш с С или Асемблер.Можете да превключвате късно до други семейни микро, ако чувствате, че е необходимо (ако е лесно да започнете с С).
Средното време да разгледате микро архитектурата Харвард и Van_Neuman, CISC и RISC.Това
е много информация по Интернет.
Finnaly, не смесвайте с ябълки, портокали.(8051 и AVR, не necessay в този ред).
Въпреки, че 8051 е прекрасната ми микроорганизми (и това
съм аз в момента използва), трябва да призная, силата на AVR архитектура, че е била разработена в conjuction с езика C експерт (това, което ми харесва най-много, е 32 работни регистри и XYZ косвени адрес Регистрация)

С уважение,
Силвио

Paralax asembler е много сходен с 8051 asembler.
Първи проект за SX28 Аз вземане на Scenix (Ubicom) Например
база, практически без Рединг SX програмиране ръководство.

Е,
имам stk500 и sxkey, знам има много подкрепа за AVR под Линукс, но какво ще кажете за SX? Има ли някакви инструменти за работа с SX в Линукс? Не мога да ги намеря: (

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back